Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - koniec tymczasowania ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 18, 2009 19:40 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Maćka krew idealnie w normie ufff :D

A ja jutro o 7.50 (zgroza!) wsiadam w pociąg i jadę po Kostusia :D :D :D
Bonziaku zawsze będziemy Cię pamiętać [']
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Od: Wto gru 11, 2007 12:52

Post » Pt wrz 18, 2009 22:02 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Fajnie ,że Maciek OK :D
Czekamy na jutrzejsze relacje :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob wrz 19, 2009 2:56 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Dżizas, przeczytałam parametry wagowe Waszych futer i aż mi oczy wyszły z orbit 8O Inka waży 3,5 kilo, a Tigra 4 z kawałkiem. Mam za chude koty? Nie wiem, czy powinnam mówić ile waży mój pies... No, dobra, powiem. 5,5 kilo... :oops: Zła Pani. Głodzi zwierzątka.

Zaraz, ale przecież one jedzą jak szalone!

Desi, miłej podróży :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob wrz 19, 2009 12:20 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Od 6 rano w domu totalny sajgon. Toć przed tygodniowym wyjazdem takich nerwów nie było. :lol:

Żeby było weselej, dopadła mnie migrena i dopiero teraz jestem w stanie funkcjonować. A w międzyczasie odbierałem kolejne telefony: a ile kotów mam przywieźć? a tylko Kostka? A którego jeszcze? A może... :twisted:

A ostatni telefon, o ile go dobrze zrozumiałem przez ten @#$%!#%! ból głowy, oznajmiał, że będziemy mieli 3 ogony w domu. Znaczy że niby Kostek zmienia DT na DS a Bajaderka... będzie miała nowy DT. I chyba mam niejasne wrażenie, że w odpowiedzi na pytanie postawione przez słuchawkę odpowiedziałem: tak. :twisted:

No mówię Wam, te koty to jakieś potwory straszne - na miejsce jednego wyrastają dwa nowe. :lol:

Reddie, no to logiczne - jedzą jak szalone, więc część energii spożytkowują podczas jedzenia i potem nie ma już co odkładać. :wink:

Yano

Od: Sob gru 15, 2007 16:12

Post » Sob wrz 19, 2009 16:09 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

haha to ja Wam gwarantuje ze Bajaderki nie oddacie, koty o tym umaszczeniu sa znane z wielkiej milosci do ludzi :)
jak dotad wszystkie jakie poznalalam...z Bajaderka nie moze byc inaczej ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob wrz 19, 2009 17:22 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Dobra, dojechali. Wyszedłem po nich, żeby pomóc w taszczeniu ogonów do domu i wpierw ich poczułem (byli na nawietrznej) a potem zobaczyłem. :twisted:

Kostek/Konstanty/Kazimierz/Kocimierz (takie robocze imiona ;) ) wyszedł, obleciał kuchnię i ruszył miauczeć i drapać do drzwi. No jak Bonzo zupełnie. :)

Bajadera/Balbina (czy jak jej tam) opuściła kontenerek, zjerzyła Maćka i zaanektowała torbę po Kostku.
Obrazek

Później wyszła do mnie, władowała mi się na ręce i tu spędziła kolejne kilka minut łasząc, tuląc się i miziając.

Kostek, wsadzony do kuwety, zauważył, że pod tą wielką metalową michą, jest sporo miejsca i się tam wcisnął przyprawiając schowanego tam Maćka o kilka nowych siwych włosów.
Obrazek

Tak, te łapy na hydraulice i kawałek ogona to Maciek, próbujący ewakuacji.
Obrazek

Po kilku stanowczych mrrrau, pchhhh i wrrr Maciek opuścił był swoje schronienie i poszedł obrażony na drapak. Jego miejsce pod wanną zajęła pani B. i wygląda na to, że przez najbliższych kilka chwil tak pozostanie.
Obrazek

A Tu widzicie Macieja kota z wyrazem bezgranicznej wdzięczności za nowych znajomych. :twisted:
Obrazek

A to wiadomość z ostatniej chwili (ten wpis powstaje już od dobrej godziny, bo musiałem pozamiatać pod wanną, a że zdjęcia już powstały, to tradycyjna miotełka nie wystarczy ;) ) :
Bajaderka generalnie olewa Maćka, chodzi po mieszkaniu i zwiedza. Potem lezie pod wannę i spędza tam kilka minut (musi coś szepcze Kostkowi na ucho) po czym wyłazi i robi obchód kolejnej części mieszkania. A jak się gdzieś po drodze napatoczę np. ja, to się pomizia, wlezie na kolana, wepsnie (wespnie?) na ramię i idzie dalej. A Maciek na nowo poznaje wszystkie kąty, z których go nie widać a on może bezpiecznie powarkiwać na nową koleżankę. :lol:

Jestem nieco zaskoczony, bo spodziewałem się zgoła odwrotnej sytuacji. Znaczy Bajadera pod wanną a Kostek na włościach.

Yano

Post » Sob wrz 19, 2009 18:03 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Z ostatniej chwili. Bajaderka dała się wymiziać chłopakom i poleciała pod wannę powiedzieć, że nie jest źle. Maciek stwierdził, że co będzie jakaś tam kotka lepsza od niego i też dał się wymiziać :lol:

Kazimierz siedzi pod wanną i nie ma zamiaru się stamtąd ruszyć. A powinniśmy mu resztki grzybka posmarować...
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Post » Sob wrz 19, 2009 18:11 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Bajaderka vel Bąbalina - pierwsze imię dostała oficjalne, ponieważ pochodzi z tego cukierniowego wątku (przy okazji wyszło, że musi się ona z Maciuniem znać, bo ona była już u nas 18 grudnia 2007, a my wieźliśmy Wam Maćka i Bonza 22 grudnia 2007), zaś drugie pochodzi od bąbli, które puszczał nosem, jak miała katar. Reaguje na drugie :D - to koteczka, która została totalna zaskoczona przeprowadzką :D A że Was już zna, co panna ma się obrażać. Kostecki zaś też mnie nieco zaskoczył podwannowym zachowanie, jednak myślę, że jutro będzie już łazikował :) Jeśli dziś nie dacie rady go wysmarować, to na jutro przełóżcie. Ale myślę, ze jak ktoś będzie z nim sam w łazience, to wylezie na misianki. Spróbujcie na szczotkę do czesania go wywabić w pustej łazience.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Sob wrz 19, 2009 18:12 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

No i Bąbalina w typowej pozie - łapki w serduszko :D
Obrazek

Igulec

Post » Sob wrz 19, 2009 19:49 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Wyszliśmy na kilkanaście minut w celu zakupu miski dla trzeciego ogona (wróciliśmy z niczym, bo w jednym sklepie ceny zaporowe a w drugim... cóż, nóżki od miski odpadły jak tylko zmieniliśmy alejkę).

Po powrocie zastaliśmy: Maćka na kanapie (zamiast na szczycie szafy), Bajaderę wciśniętą w kąt podwanienny i zero Kostka. 8O

Po kilku chwilach nawoływania dobiegło ciche miau z dużego pokoju. Kostek postanowił wykorzystać nieobecność dużych i pozwiedzać. A my postanowiliśmy wykorzystać sytuację i wysmarować kostkowego grzybka. :twisted:
Poddał się zabiegowi bez większych problemów, zdenerwował Maćka pełniącego straż przy miskach i wcisnął z powrotem pod wannę.

Stan na chwilę obecną wygląda tak:
Obrazek

Yano

Post » Sob wrz 19, 2009 19:51 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Proszę, jak pozorna niedola zbliża kotecki - w domu ani Bąbalinka nie wykazywała zainteresowania Kostkiem, ani na odwrót. Jakby dla siebie nie istnieli. A tu - razem w niedoli :D :D
Ostatnio edytowano Sob wrz 19, 2009 19:55 przez Igulec, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Igulec

Post » Sob wrz 19, 2009 19:55 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Ale w oczach obu kotecków już widzę większy relaks niż na podobnym poprzednim zdjęciu ;)
Obrazek

Igulec

Post » Sob wrz 19, 2009 20:40 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Z ostatniej chwili:

Panna B. wyszła z łazienki, zwiedziła pół mieszkania po czym walnęła się na fotelu. Pan M. po 10-cio minutowym czajeniu się pod stołem wskoczył na kanapę i też się walnął. Leżą od siebie w odległości półtora metra i powoli zasypiają. Jednak zmniejszenie odległości przez Pannę B. skończyło się pokazowym obsyczeniem jej przez Pana M., więc zmuszona była powrócić na fotel.

Pan K. nadal pod wanną. Nie jest zainteresowany manewrami okołokocimi, wylezie pewno jak Panu M. syczenie przejdzie :twisted:

Ale wiecie co, nie poznaję Maciejki. Taki się charakterny zrobił, szok. Co to robi z kotem zajęte podwannie :lol:

desi

Post » Sob wrz 19, 2009 23:36 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

Ale rewelacja! Yano, ten "wyraz bezgranicznej wdzięczności za nowych znajomych" spowodował, że nieomal spadłam z krzesła, choć zasadniczo jest to stołeczek :lol: Nie ma to, jak trójkot w domu. Cieszę się bardzo z tego niezwykłego dokocenia.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie wrz 20, 2009 6:33 Re: Bonzo za TM ['] Maciuś i akcja dokocenie!

fajowe koty, mowilam ze Bajaderka to swoja dziewczyna, nawet nie znam koteczka ale ma cos takiego w spojrzeniu ze sie wie :lol:
Ona to takie polaczenie miedzy moja Amiska a Banana, piekna!

a kostek jak moj Drakul, teraz mamy podobny trzykot :P

przycupne sobie tutaj sprawgniona relacji!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]