Biedne wiejskie koty-minęła setka prosimy o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 26, 2007 11:39

hmmmmmmmm...................skoro wójt się wypiął rufą do wiatru to jestem za jakąś małą zbiórką sterylkowo-jedzeniową - Kociamo - dawaj nr. konta i ruszamy. Na tą chwilę mogę zadeklarować 20 pln.

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Pon lut 26, 2007 11:53

ja też się mogę dorzucić :) tylko nr konta podać proszę...:)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon lut 26, 2007 20:54

Kociamo, prosić o kasę na stado kotów to żaden wstyd, wiadomo, że nikogo kto zajmuje się ratowaniem kotów, a nie zarabianiem kasy, nie stać na kastrację/sterylizację dużej ilości kotów. Wypada się później z kasy rozliczyć czyli napisać ile wpłynęło i na co się rozeszło. Ja właśnie dostałam podwyżkę w pracy, na jedną sterylkę może starczy :lol: :wink:, więc zapodawaj numer konta na pw.

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lut 27, 2007 11:07

Ewo,Madziu,Agnieszko,macie dobre serduszka,chcecie nam pomóc,a tu klapa i ciemnogród się kłania :oops:
Niestety nie posiadam konta w banku :(
Moją rentę przynosi do domu listonosz,a mąż dostaje wypłatę do ręki i to niestety w ratach.Czasem mam wrażenie że tylko miłość do Kotów nas tutaj trzyma.Ja dziękuję Wam za dobre chęci Dziewczyny,ale same widzicie że nie ma możliwości bym mogła skorzystać z Waszej pomocy :( :oops: Od czasu kiedy zlikwidowano rzeźnię w naszej wsi,straciłam wielką pomoc.Raz w tygodniu dostawałam mięsko dla Kotów,a to już było coś.Wczoraj na moim GG połączyłą się jakaś kobieta,nie przedstawiła się nawet.Napisała mi żębym się poddała i przestała ratować Koty bo jej zdaniem nie nadaję się na opiekunkę Kotów :( Jej zdaniem ja wcale ich nie kocham boco to za miłość jeśli wychodzą?no i pewnie karmię ich marketową karmą.Powiedzcie mi Dziewczyny czy jest jakaś miara miłości?Bardzo Kocham Koty i moją Córkę mimo że nie stać mnie na kupno jakiejś markowej odzierzy.Podziwiam moje dziecko za to że też kocha Koty nad życie i każdy grosik przeznacza na ratowanie tych istot.Dla nas ważniejsze są inne wartości.Cieszy nas każdy pełny Koci brzuszek,Każde uratowane Kocie życie.Przykro mi że niektórzy ludzie uważają inaczej :(
Pomagam w miarę moich możliwości i nie wyliczam Kotom ile to wymaga poświęceń.Pewnie że przydałaby się woliera i najlepszej jakości karma.Ale wierzcie mi daję im wszystko co w mojej mocy.One to wiedzą i są bardzo wdzięczne.My je kochamy i one nas też.Nigdy nie zostawię w potrzebie żadnego który stanie na naszej drodze.Zawsze Milość do Kotów będzie nam pomagać znosić tą niechęć ludzi do nas.Oni nie wiedzą co tracą.Ale się rozpisałam :oops: Pozdrawiam Was serdecznie,jesteście KOCHANE.Całusy od pięknych wiejskich ogoniastych :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto lut 27, 2007 11:54

no to przecież i pocztą można przesłać do ciebie pieniądze :)
a może zgłoś się do fundacji, która ma akcję "ciach bezdomność"?? gdzieś tu widziałam banerki u dziewczyn w podpisach

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Wto lut 27, 2007 12:05

Kociamo, ja nadal nie widzę problemu! Pocztę mam 5 min. od domu - pieniążki wyślę przekazem, tylko daj adres na PW.
Nie przejmuj się jakąś głupią babą, która wypisuje takie bzdury. Doskonale wiemy, że robisz wszystko co się da i starasz się, żeby kociaste były zdrowe, zadbane i szczęśliwe. A Córcię masz wspaniałą :lol:

Pozdrowienia i mizianki od całej bandy miejsko-wiejskiej :lol:

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Wto lut 27, 2007 12:08

Iwonko, nie przejmuj sie tym co mówią inni... ludzie sa zawistni i to nie raz sie nie tylko ja o tym przekonałam :( uważają ze jak oni czegos nie robią, to wszyscy tak muszą robić a jak jest inaczej to od razu atakują... i tak rozumiem też zachowanie tej dziewczyny atakuje cię za coś czego sama nie robi.... a lepiej chyba nakarmić kota taką karmą jaką ty dajesz niż nie dać mu jesć wogóle :) albo zostawić go w potrzebie " bo przecież to kot i sie sam wyliże " jak to kiedyś usłyszałam od jednego pana :( i aż mi serce mało nie pękło jak mogły takie słowa mu przejść pzrez gardło, przezcież on widzi zę kot cierpi i wtedy zrozumiałam że czlowieka też by zostawił :(
i nie ustawaj w swoich działaniach bo miarą naszego czlowieczeństwa jest to jacy jesteśmy dla naszych maluczkich przyjaciół (gdzieś to kiedyś przeczytałam i bardzo mi sie spodobało)
napisz mi PW z namiarami na siebie :) coś wymyślę .>:):):):
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto lut 27, 2007 12:40

Kociamo, ja tez prosze, nie przejmuj sie zlymi ludzmi i bolącymi slowami. Zawsze znajda sie tacy, ktorzy zamiast pomoc, beda dołowac. Robisz co mozesz, dajesz kociakom co tylko jestes w stanie + swoje Wielkie Serce. Pozdrawiam i caly czas myslami jestem z Toba.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto lut 27, 2007 20:18

Kociamo kochana długo u Ciebie nie byłam.... nie przejmuj się jakąś babą mało zrównoważoną - ciekawa jestem ile ona zrobiła dla kotów, jestem pewna, że do pięt Ci nie dorasta!!!
Cieszę się przeogromnie, że z Madzią wszystko dobrze, nawet nie wiesz jaka to dla mnie ulga!!! :D
Całujemy z Tosia bardzo mocno Ciebie, Twoją Rodzinkę i kociambry!!!
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Wto lut 27, 2007 21:47

Kociamo, nie przejmuj się jakimś głupim babsztylem.
Zapodaj namiary na siebie na przekaz pocztowy, jeżeli uda się ciachnąć choć jedną kicię to i tak będzie do przodu.

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lut 28, 2007 12:47

To taki zapewne niemądry pomysł, ale oprócz niestety, jak czytam, smutnie podobnej syt. finans. :( i podobnie wspaniałych dzieci :D , mamy jeszcze coś wspólnego - mamy skradzone serca przez Maciusie.
Może załóż fundusz pamięci Maciusia - dla ratowania innych żyć i jeśli uznasz to za dobry pomysł, daj to w temat. Bo ja sobie tak myślę, że przy takim patronie to każda rzecz się uda. A i te ciocie, którym coś jeszcze w portfelikach zostało na pewno choć w ten sposób zechcą sprawić Maciusiowi radość, bo to przecież i cel po prostu ważny, i pomoc dla Ciebie wielka.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw mar 01, 2007 12:45

Dziewczyny jesteście :king:
Mąż i Córka robią 8O takie właśnie miny gdy czytam im o Was :D
Już same ciepłe myśli płynące do nas są wspaniałym i wzruszającym przeżyciem.
Mam tylu wirtualnych przyjaciół,tak bardzo się cieszę że mogę być z Wami na forum.
Zadzwoniła do mnie Nikajka,bardzo wielką przyjemność mi sprawiła tym telefonem :D Ona ma taki ciepły i serdeczny głos.
Dzięki Nikajce mogłam usłyszeć tą wspaniała wiadomość,że moja Córka jest zdrowa :D Dziękuję Nikajko za możliwość konsultacji wyników tam w Krakowie.Po tej konsultacji wiedziałam jak atakować lekarzy którzy bagatelizowali objawy choroby u Madzi.
Trzymamy paluchy i ogonki za zdrowie Oskarka,Kota Twoich Rodziców.
Oskar trzymaj się stary bo bardzo pragniemy Cię poznać.Zdrowiej szybko :D Pozdrawiamy Wszystkich a Wasze Ogoniaste to prosimy od nas wymiziać i ucałować w mokre nochalki.

Kociama

Post » Czw mar 01, 2007 12:56

Kociama,

daj adresik na PW lub GGadulca, plizzzz.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw mar 01, 2007 15:01

:D
moje kociska wymiziam jak wrócę z pracy:)
oczywiscie bez całusków sie nie obejdzie :):):):):)
Cieszę sie że moja mała Imienniczka zdrowa :dance: :dance2:
a ja też mogalbym prosić Kociama twoje gg?:)

Magdalena424

Post » Nie mar 04, 2007 10:14

Jejku coś sie opuścilam :oops:
Tak się rozgadałam z ami na GG że potem już nie miałam sily zawitać tutaj.
Gdy w czwartek wieczorem zadzwoniła do mnie Nikajka,na parapecie kuchennego okna usiadł piękny kocurek,wygladem przypominał śnieżną sowę :D buzia biała i te oczy uffff jaki piekny.
kolejny przybysz w mojej stodole.
W piatek ten kot był powodem awantury z sąsiadem :evil:
On poszczuł tego kota swoim psem,pies kota dopadł,a ja co sił w moich słabych nogach udałam się na pomoc.Udalo się :D Kot jest w stodole.Był bardzo wystraszony,ale nic mu się nie stalo na szczęście.Zaniosłam mu papu i zjadł.Nie podchodzi zbyt blisko :( ma pewnie złe doświadczenie z ludziami,ale może kiedyś :)
Ze zlych wiadomości to dwa ciałka kotów które zginęły :(
Jeden na drodze,jeden na przejeżdzie kolejowym :cry:
Teraz już są za TM (")
Magdalena 424 bardzo Ci dziękujemy za miły list
ZA PIENIĄŻKI 40ZŁ -BARDZO NAM POMOGŁAŚ
:catmilk: Koty będą miały pełne brzuszki :D
Madziu te pieniadze od Ciebie okazały się być zaczarowane :wink:
Właściciel sklepu zoologicznego zrobił wyjątek i sprzedał nam towar z 50% obniżką. :D
Może dlatego że wspomniałam że zapłacę pieniążkami od Osoby która ma WIELKIE SERCE i tak bardzo chciala nam pomóc :D
Więc ten Pan też zrobił gest w stronę wiejskich kociaków :D
Pozdrawiam Was serdecznie i miziańsko dla Waszych Kociaków posyłam :D
Muszę koniecznie zakupić u weta leki bo dzikuski coś kichają.
Nie dają się złapać więc będzie trzeba cierpliwie dodawać do jedzenia,ale zawsze sobie jakoś radzę :D

Kociama

[poprzednia][następna]