(8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 03, 2025 11:22 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

jolabuk5 pisze:
Marzenia11 pisze:Noc ia łaskawie, po długiej dyskusji (=miauczeniu jej i moim) dała mocz do badania i wynik jest słaby, wrócił białkomocz plus są liczne erytrocyty i leukocyty i flora bakteryjna... zapalenie pęcherza?

A często siusia? I ile tych bakterii?

Trudno mi powiedzieć czy często, zaczęłam dopiero na to patrzeć od wczoraj. Bakterie liczne, dr odpisała dzisiaj rano, ze mam przyjechac z Nocią na podanie antybiotyku, bo mamy infekcję bakteryjną. Jadę w środę.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 03, 2025 11:24 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Czyli jednak zapalenie pęcherza. Antybiotyk powinien pomóc! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 03, 2025 11:34 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

jolabuk5 pisze:Czyli jednak zapalenie pęcherza. Antybiotyk powinien pomóc! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No tak. Leukocyty, erytrocyty, bakterie, wysoki ciężar właściwy i nabłonki.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 03, 2025 11:35 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Przynajmniej wiadomo, jak to leczyć! :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lut 15, 2025 6:14 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Nocia dostała antybiotyk, convenię. Dzisiaj kontrolny mocz, już od 4ej kuweta przykryta folią, a do drugiej zastawione wejście, ech... znowu będą nerwy.
Ostatnio się uczuliła na coś co jej nie uczulało, gryzła brzuszek, dałam pół tabletki sterydu, żeby sprawdzic czy chodzi o alergię czy o otyłość :mrgreen: i podziałało. Coraz częściej serwuję mięsko z tauryną, chcę przejść na samo mięso, ale to jeszcze chwilę (samo czyli bez saszet, z tauryną).
Opiekun Czuni w coraz gorszej formie, niestety, nie wiemy co zrobić z kotką. Przyzwyczajona do domu, bycia jedynym kotem, wycodzenia do ogrodu.. ona w kwietniu skonczy 18 lat, naprawdę mam zagwozdkę.

Marzenia11

Post » Pt lut 28, 2025 8:02 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Badanie moczu Noci z 15.02 było - dyplomatycznie rzecz ujmując - bardzo nieładne, zaczęłam szukać w necie czynników mogących mieć wpływ na wynik, znalazłam, ale wet nie potwierdziła moich przypuszczeń i zaleciła przyjechanie i pobranie moczu z pęcherza. Byłyśmy w środę, było dużo nerwów, protestów Noci i prob przedostania się igłą przez.. tłuszczyk. Na szczęscie mocz pobrany, wynik bardzo ładny, skąpa zaledwie flora baketryjna więc jeszcze czekamy na posiew, ale już spokojnie.
Jutro wizyta u Czuni i kolejna dawka sterydu i wit b12. Tam są duze problemy, bardzo duże z opiekunem.

Marzenia11

Post » Pt lut 28, 2025 15:56 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Cieszę się z wyników Noci :)
Za Czunię i jej opiekuna mogę tylko potrzymać kciuki. Wiem, że tego tak nie zostawisz, że będziesz chciała ogarnąć sytuację i doprowadzić do końca. Spokoju, sił i wytrwałości w działaniach życzę. :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt lut 28, 2025 18:14 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Uff, brawo Nocia!
A za Czunię kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon mar 03, 2025 7:54 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Byłam w sobotę. Czunia przez 3 tygodnie schudła 10dkg. Śmiem twierdzić, ze dlatego, ze nie dostaje odpowiedniej ilości jedzenia.
Kontakt z opiekunem jest ponad moje możliwosci psychiczne. Usłyszałam, że dlaczego chcę decydowac o jego kocie. A mowiłam o częstotliwości i ilości dawanego jedzenia, nie o żadnych kluczowych decyzjach. On jest chory, wiem, ale ja widzę w jego postawie łównie charakter, a nie chorobę. Niestety.
Wróciłam w sobotę wieczorem bardzo zdołowana i zdegustowana swoimi myślami o nim i uczuciami do niego, ktorych wprawdzie nie wyraziłam, ale miałam w głowie i czułam w sobie.

Marzenia11

Post » Pon mar 03, 2025 15:39 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Z jednej strony człowiek ma ochotę wygarnąć pewne rzeczy, a z drugiej ma świadomość, że to może utrudnić dalsze kontakty i dostęp do futra. Niestety myślę, że jego zachowaniem kieruje choroba i on nawet nie ma świadomości, że robi krzywdę sobie i innym dookoła. Takie sytuacje bardzo obciążają psychikę, szarpią emocje. Trzymaj sie Marzenko, nie rezygnuj, dla Czuni.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob mar 08, 2025 10:15 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob mar 08, 2025 12:46 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Gosiagosia, dziękuję i wzajemnie!!!

Skręciłam kostkę i to paskudnie, wszystko wskazuje na co najmniej naderwanie porządne więzadel. Szukam terminu do ortopedy.
To wiele utrudnia, jeśli chodzi o Czunię i o kocury mojej siostry, ktore mają poprzekraczane mocno wyniki wątrobowe, nie mają objawów, i nie wiadomo o co chodzi.

Marzenia11

Post » Sob mar 08, 2025 15:17 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Ojej, zdrowia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 09, 2025 11:27 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

To i ja się tu wpraszam, tzn oficjalnie, bo nieoficjalnie to już od jakiegoś czasu podczytuję.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie mar 09, 2025 13:47 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)tesknota i zal..Leczymy Czunię.

Silverblue pisze:To i ja się tu wpraszam, tzn oficjalnie, bo nieoficjalnie to już od jakiegoś czasu podczytuję.

Zapraszamy z Nocią :1luvu:
Choć mało pisze, bo po co znowu o chorobach i klopotach i tym podobnym.

Marzenia11

[poprzednia][następna]