Szóstka... I kolejny :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 30, 2017 7:16 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Czasem ktoś optymistycznie pisze/mówi "nawet pcheł nie ma kot". A tu proszę :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob wrz 30, 2017 11:28 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Jasne, wstawię fotę i tasiemca dziś wieczorem, wczoraj znów padłam, jak wróciłam :(

Odrobaczam koty Cestal Cat, a Majkę Cestal Plus :) - u nas zawsze się sprawdzał i wybija wszystko i tasiemca i glistę i coś jeszcze, ale nie pamiętam co.
Maluchom momentalnie te brzuchy piłeczkowe się wciągnęły. Ale robaki wydalają cały czas + jeszcze wymiotują czasem.

Optymistyczne jest to, że nie mają pcheł, bo co by było jakby miały to wszystko razem? :x
ser_Kociątko

Post » Sob wrz 30, 2017 19:13 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Ja pierdziu, pisałam godzinę i poszło w kosmos :evil: :evil: :evil:
Coś mi się przycisło i cały elaborat poszeeeedłłłłłłłł :evil:

Musze zacząć od początku, jutro.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob wrz 30, 2017 21:15 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Ojej, to wielka szkoda :( W takim razie czekamy na wieści!

Na pocieszenie kilka słów ode mnie.

Najpierw zła (?) wiadomość.

Maluchy cały czas wydalają robaki - co prawda już nie wymiotują, ale w kupie są nadal.

Tasiemiec specjalnie dla Wilber
Obrazek

I teraz te dobre wiadomości :)

Borowik pozujący
Obrazek

Koźlarek pozujący
Obrazek

Borowik z poduchą walerianową
Obrazek

Ciocia Midzia i maluchy
Obrazek

Kania
Obrazek

Maluchy tylko brykają i brykają. Jedzą i kuwetują. I znowu brykają i znowu jedzą...
ser_Kociątko

Post » Sob wrz 30, 2017 21:37 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Niech te robale spadają
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob wrz 30, 2017 21:39 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Łeee jeeee :strach:
Ale paskud, wygląda trochę jak gigantyczna fasolka szparagowa.
Obleńce są fuj.
Tym niemniej dziękuję za spełnienie życzenia :twisted:

Jak oglądam twoje zdjęcia i widzę wyluzowane maluchy ze świetlaną przyszłością to tym bardziej mam dylemat co z tamtymi, które zostały.
Wrednie trudne decyzje.
ser_Kociątko jestem Ci naprawdę, ogromnie wdzięczna, że je wzięłaś i jestem ogromnie wdzięczna darczyńcom, którzy wsparli maluchy wcale nie małymi kwotami :1luvu:

Wygląda na to, że przywiozłam Ci dużo więcej zwierzątek, tylko niektóre zwierzątka były w zwierzątkach. Ktoś kiedyś powiedział, ze lepiej mieć tasiemca, niż nie mieć żadnego życia wewnętrznego.

P.S.
Wczoraj miałam znowu scysje z księdzem, polecił nam zapłacić za prąd 8O :roll: , nigdy jeszcze do tej pory mi się to nie zdarzyło, nawet o czymś takim nie słyszałam. To tak jakby wezwać do domu ekipę np. do cyklinowania podłogi i na końcu kazać im zapłacić rachunek za prąd, bo używali cykliniarki.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob wrz 30, 2017 21:55 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Mam nadzieję, że nie zapłacisz i że ten biznesmen w kolorystyce nie odetnie Ci z wynagrodzenia :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon paź 02, 2017 8:11 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Kotulki kochane :1luvu:

Tasiemiec bleeeeee. Niech te robale wyłaza i to szybko, by w koncy kotusie tyko siebie karmiły i zdrowiutkie były :201461
To, zadne jmochłony, jak sie robali, ktore musza zywic pozbeda to bede jadły jak normalne koteczki.

wilber pisze: Ktoś kiedyś powiedział, ze lepiej mieć tasiemca, niż nie mieć żadnego życia wewnętrznego.

Dobre :ryk:

A tego pazernego pasibrzucha w koloratce ustaw do pionu - nie daj sie!
“Jesteśmy tu na jakiś czas, któregoś dnia szlag nas trafi, to po co tak traktować wszystko poważnie.”

:kitty:

FarciKot

Od: Czw sie 04, 2016 18:15

Post » Pon paź 02, 2017 8:35 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Co za beszczel. Zapewne w umowie nic takiego nie ma i tego się trzymaj. Poza tym jak on by miał to oszacować? Spisał licznik i w tym czasie sam nie korzystał ? Może zaczął już sezon grzewczy i chce na Was przerzucić koszty ogrzewania kościoła?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon paź 02, 2017 11:18 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Maluchy już robią unormowane kupki :)
Brykają ślicznie z naszymi :)
Jedzą jakby ciutkę mniej :)
Piją ślicznie wodę! :)
Wciągają surowe mięcho aż się kurzy :)

Dzisiaj wieczorkiem szałowe nowe fotki!!!

Pasibrzuch w koloratce niech .... i nie daj się! :)

A jak z tą stajnią dla tamtej dwójki? :)

I jak wąsik i czarna? i sterylka dla mamy tych brzdąców?
ser_Kociątko

Post » Pon paź 02, 2017 11:24 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Foty! Super :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon paź 02, 2017 19:44 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

I nowe zwariowane fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ser_Kociątko

Post » Pon paź 02, 2017 20:19 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

:201461 Wczoraj kartony, dziś salony :) One to chyba nawet kartonów nie miały. Ale muszą być szczęśliwe
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon paź 02, 2017 20:49 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

Widać, że już całkowicie się rozszalały :201494
ObrazekObrazek
Pozdrawiam i zapraszam do naszego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p11640562 :201461

Zefir

Od: Nie paź 30, 2016 22:17

Post » Pon paź 02, 2017 23:01 Re: Sześć kociaków..Dwa do stajni????. Balbi w DS,trójca w D

wilber pisze:Normalnie bym się popukała w czółko, dawać koty do stajni, ale w tej chwili to taka trochę rozpaczliwa walka o zapewnienie im niezbędnego minimum.
Niestety są granice możliwości lokalowych, czasowych i finansowych. Jeszcze ich matka jest w kolejce do odrobaczenia, sterylizacji i przetrzymania.
Cztery będą szukać domów, trzy u ser_Kociątka i Wąsiata u mnie.

Nic, pojadę, porozmawiam, zobaczę jak to wygląda i będę się forumowo konsultować.

Ja jak zwykle spóźniona :oops: :oops:
Danka - ale dla nich jest to doskonałe rozwiązanie. Takie koty też są potrzebne. I będzie to kolosalna poprawa ich warunków bytowych. To nie jest oddawanie tymczasa wychuchanego na memłonie, tylko zapewnienie dzikawym kotom w miarę warunki dobrej egzystencji, a na pewno duuuużo lepszej, niż mają do tej pory.
Wiesz, Floxanna jest koniarą. W stajni , w której trzyma swoje konie, też są koty stajenne. Pokazuje nam czasem ich zdjęcia - wypasione, błyszczące, wyluzowane. A sama ma koty z odzysku i na kocią krzywdę jest wyczulona.
Tak, jest ryzyko, że zginą tragicznie...ale takie samo ryzyko jest w udomowianiu na siłę, tu kłania się depresja i FIP.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]