Wolno mi podawać takie informacje, jakie uznam za słuszne i potrzebne
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dark Angel pisze:tysia5 , Porta CH jak dla mnie zawsze miała dziwny opis. Osobno mielone mięso kurczaka i osobno mięso z kurczaka. Z kolei w Sensible jest mączka z kurczaka, czyli równie dobrze mogłyby być skóry, dzioby i pazury. Mimo trochę lepszych wartości (więcej białka i tłuszczu), gdybym z tych dwóch musiała wybierać, pewnie by padło na CH. Tylko tauryny w tej karmie jest bardzo mało, pamiętaj o suplementacji.
tysia5 pisze:Ja wiem, że porta obok najlepszych chrupek to nawet nie stała, ale na chwilę obecną nie mogę sobie pozwolić na droższe żarełkomam zamiar uzupełniać mokrym typu animonda, czy bozita i do tego suplementować taurynę co i tak powinno wyjść taniej niż droższe chrupki...
FarciKot pisze:No troszę przedobrzylas z karmeniem tych kociakow, a wet z leczeniem moim zdaniem tez. Biegunki nie zaczyna sie leczyc antybiotykiem tylko probiotykiem, lekkostrawna karma gastro i ewentualnie plynami jesli kot odwodniony. No ale coz, co wet to inna szkola. Ja osobiscie wole wetow i ludzkich lekarzy, ktorzy antybiotku nie wala na wszystko. Cale zycie bronilam dzieci i koty przed takimi lekarzami.
A probiotyk po antybiotyku kot tez powinien dostac. Jesli wet o tym zapomni, to Ty mu przypomnij. Antybiotyk strasznie wylawia organizm.
Dark Angel pisze:W wątku o karmach (a ten, jak sama nazwa wskazuje, jest już szósty) i nie tylko tiaminaza była wałkowana już tyle razy, że jeśli ktoś jeszcze tego nie wie, to jest to tylko i wyłącznie wina tej osoby, a dokładniej jej lenistwa i niechęci przeczytania tego, co już zostało napisane
Moniaaaa pisze:
Patmol, jezeli szukasz dobrej karmy, z największa ilością mięsa, poza ZiwiPeak to polecam Power of Nature, 95% w składzie
SKŁAD
Mięso kurcząt 95%, Warzywa (Cukinia, Brokuł, Marchew) 4%, Olej rzepakowyTauryna, Sól morska, Minerały, Witaminy.
Polina pisze:Moniaaaa pisze:
Patmol, jezeli szukasz dobrej karmy, z największa ilością mięsa, poza ZiwiPeak to polecam Power of Nature, 95% w składzie
SKŁAD
Mięso kurcząt 95%, Warzywa (Cukinia, Brokuł, Marchew) 4%, Olej rzepakowyTauryna, Sól morska, Minerały, Witaminy.
olej rzepakowy? czy ktos to może sprawdzić?
Moniaaaa pisze:Polina pisze:Moniaaaa pisze:
SKŁAD
olej rzepakowy? czy ktos to może sprawdzić?
Wszystko sie zgadza, któryś ze smaków CFF tez ma olej rzepakowy w składzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia i 48 gości