» Wto paź 14, 2014 20:32
Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!
Dziś poszedł do adopcji tylko jeden Kociak biało-szary z górnej lewej klatki,to chyba dziewczynka.Była/był z czarnym i czarno-białym.Młodzi byli zdecydowani na malucha,dorosłych nawet nie chcieli oglądać.Wczoraj do domku pojechała Nokia.Zostały więc same czarne i czarno- białe,nie licząc Maluchów.Doszły 2 nowe Koteczki,chyba młode,cała czarna,drobniutka,sporo mniejsza od Kornelii i czarna z białym żabotem,brzuszkiem,skarpetkami i podkolanówkami,podobna do Kornelii,ale dużo większa.Obie bardzo miłe,proludzkie,dające się brać na ręce.Miały pójść do Blakota i Gildy,ale uprosiłam,żeby dać Je do Kornelii i Sabriny-tak chyba lepiej ? .Myślałam,że cały mój czas dziś poświęcę dorosłym Kotom,ale miałam bardzo dużo roboty przy Maluchach-wyszłam o 18.20.Strasznie mi żal tego Buraska zwróconego z adopcji.Siedzi coraz bardziej osowiały w klatce,już nawet przestał próbować się z niej wydostać,Je też mało.A taki był rozbrykany i wesoły w sobotę.Szkoda słów. Ale oczywiście i sporo czasu poświęciłam Dorosłym.Dużo głaskałam Mirandę,niestety za każdym razem musiałam wyciągać Ją z transporterka,sama nie wychodziła.Choć raz wywabiłam Ją saszetką Miamor.Skuszona zapachem wyszła i zjadła przed transporterkiem.Gilda nie dala się głaskać,ale saszetkę jadła tuż przy mojej ręce.Kładłam po odrobince,więc grzecznie czekała przy miseczce na dokładki.Była głównie na wybiegu,ale jak wchodziłam do pokoju natychmiast przybiegała,siadała i czekała na jedzenie.Cudnie w porównaniu do soboty zachowuje się Klarusia-była osowiała,apatyczna,tylko leżała,a brana na ręce natychmiast wyrywała się.Dziś sama ciągle pchała się na ręce i przytulała do twarzy , do szyi i mruczała jak traktor.Pięknie się bawi i to sama.Wolała sama biegać za piłeczka i myszkami niż bawić się ze mną wędką.Cudna Kicia
Dziekuję za miłe słowa z soboty.Nie odezwałam się, bo taka wizyta w schronie to duże przeżycie i trzeba wszystko sobie przemyśleć i poukładać.Chciałoby się dla Nich tak dużo zrobić,a można tak niewiele.W przyszłym tygodniu będę w środę lub czwartek-oba dni mam wolne ,wiec nie robi mi różnicy.