Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 23, 2014 12:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik pomocy!

violet pisze:z Rybnika jest Kicikicimiauhau, może zna tańszego weta?

Podniósł cenę, gadałam z nim. :(

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon cze 23, 2014 13:00 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik pomocy!

a w schronie w rybniku?
Kotka Milka

Post » Pon cze 23, 2014 13:00 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik pomocy!

Ile trzeba dołożyć?

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pon cze 23, 2014 13:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik pomocy!

Pani, która ratuje kotkę dołoży do tych 120 zł. A jak ktoś może niech i tak nas wepsrze, bo powinnam była odmówić... :strach:

Kotka wiejska, rodzi co rusz i ktoś przyniósł ją w ciąży do tej kobiety, bo ona już raz sterylizowała jedną w tej wsi... Potem jeszcze je dokarmia, jak zimno to siedzą u niej itd. I jak tu odmówić ? :cry:

Zabieg będzie jutro.

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 13:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

to ile dokłada? Ile ta sterylka kosztuje?

magoska_

Post » Pon cze 23, 2014 13:31 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

magoska_ pisze:to ile dokłada? Ile ta sterylka kosztuje?

My płacimy 120 zł ile dokłada nie pytałam, kazałam umawiać. Pewnie ze 30 zł.

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 13:43 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

to ja 50 doślę - wieczorem zlecę przelew

magoska_

Post » Pon cze 23, 2014 13:49 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

magoska_ pisze:to ja 50 doślę - wieczorem zlecę przelew

Bardzo, bardzo dziękuję! :1luvu:

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 14:31 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

bluerat, zerduszko, Iburg są z Rybnika
afiain chyba też
może polecą tańszego weta albo zorganizują darmówkę ? :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 23, 2014 18:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

Zdjęcie kici z Bielska Podlaskiego, ul. Kleeberga, po zabiegu:

Obrazek

Zdjęcie sprzed zabiegu jest na s.13.

Zdjęcia po zabiegach kotek ze wsi Mikłasze i kotki ze wsi Piaski z pierwszej łapanki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia sprzed zabiegów i łapanki są na s. 15.

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 19:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

Tutaj dwie kotki ze wsi Krzywa pod Bielskiem Podlaskim:

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 21:55 Re: Powszechna Sterylizacja. Rybnik, zabieg jutro.

I dwie kicie z Bielska Podlaskiego, z ul. Białowieskiej:

Obrazek

Obrazek

:201461 :201461

Chiara

Post » Pon cze 23, 2014 22:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy! :))

Dziś minęły dokładnie cztery tygodnie odkąd ruszył wątek Powszechnej Sterylizacji na miau. W tym czasie wydarzyło się tak wiele, że czuję jakbyśmy działali z pół roku. :lol: Wiele kotów jest już po zabiegach, wiele jest już umówionych. Zebraliśmy dużo pieniędzy, wiele wpłat już zadeklarowaliście, a zadłużyliśmy się na maksa. Robiliśmy co się da, aby sterylizować, sterylizować, sterylizować. Podejmowałam nieustanne ryzyko, a Wasze wsparcie potwierdza, że było to słuszne, że damy radę. Miau jak zawsze przyszło z pomocą. Żaden kot nie odszedł z kwitkiem i wiem, że z Wami sobie pradzimy. Bo musimy. Bo koty na nas liczą. :kotek:

Chiara

Post » Wto cze 24, 2014 1:09 Re: Powszechna Sterylizacja. Pierwszy miesiąc na miau.pl :))

Witam, jestem tu pierwszy raz. Czytam i się zastanawiam o co tu chodzi. Jestem z Podlasia, powiat Hajnówka, czyli 20 km. od Bielska Podlaskiego. Zimą na sporym osiedlu z księżyca dosłownie spadła kotka. Moje dzieci dokarmiały ją, a potem zabraliśmy ją do domu bo było zimno, mimo że nie korzystała z kuwety. Kiedy zaświeciło słonko nawiała i wróciła w kwietniu w zaawansowanej ciąży. Zajęłam się nią i okociła się w mieszkaniu w bloku. Kiedy kotka odkarmiła kocięta i znowu zapragnęła wolności natychmiast oddalam ją do sterylizacji. Koszt 140 zł, połowę tego kosztu zwraca gmina w ramach „Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie miasta Hajnówka” . Na wsparcie finansowe mogą liczyć mieszkańcy miasta, którzy zdecydują się na przeprowadzenie zabiegów u swoich pupili - 50 % dofinansowanie przeprowadzanego zabiegu . W innych gminach nie ma takich programów ? Koszt udzielanej pomocy przez fundację byłby wtedy o połowę mniejszy...

MojaPanno

Od: Pon cze 23, 2014 23:58

Post » Wto cze 24, 2014 4:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Pierwszy miesiąc na miau.pl :))

MojaPanno pisze:Witam, jestem tu pierwszy raz. Czytam i się zastanawiam o co tu chodzi. Jestem z Podlasia, powiat Hajnówka, czyli 20 km. od Bielska Podlaskiego. Zimą na sporym osiedlu z księżyca dosłownie spadła kotka. Moje dzieci dokarmiały ją, a potem zabraliśmy ją do domu bo było zimno, mimo że nie korzystała z kuwety. Kiedy zaświeciło słonko nawiała i wróciła w kwietniu w zaawansowanej ciąży. Zajęłam się nią i okociła się w mieszkaniu w bloku. Kiedy kotka odkarmiła kocięta i znowu zapragnęła wolności natychmiast oddalam ją do sterylizacji. Koszt 140 zł, połowę tego kosztu zwraca gmina w ramach „Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie miasta Hajnówka” . Na wsparcie finansowe mogą liczyć mieszkańcy miasta, którzy zdecydują się na przeprowadzenie zabiegów u swoich pupili - 50 % dofinansowanie przeprowadzanego zabiegu . W innych gminach nie ma takich programów ? Koszt udzielanej pomocy przez fundację byłby wtedy o połowę mniejszy...

Czasem jest, czasem jest za mało, czasem nie ma wcale. Czasem kot przygarnięty to kot, któremu pomoc już się nie należy. Wiejski zaniedbany kot, któremu topi się kociaki to kot domowy.

Zawsze z radością przyjmuję informację, że kot dostał talon i pomoc w gminie. Oby to się stało normą.

Ciekawy nick...

Chiara

[poprzednia][następna]