Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2013 15:13 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Maluszki podróż do domu znosiły bardzo grzecznie, wtulone w siebie jechały cichutko jak myszki :D.
Zostały zapakowane do klatki, która będzie ich baza wypadową i azylem. Ponieważ klatka stoi na środku pokoju dzieciaczki widzą, co się dzieje, poznają nas, odgłosy domu, przyglądają się nam, kotom, koty im ...

Obrazek

Jak już im przeszedł pierwszy stresik, to zainteresowały się najbliższym otoczeniem i zabawkami :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W międzyczasie dostały miseczkę pysznego mięska, które wpałaszowały z wielkim zapałem. Pełne brzuszki, zmęczenie i wrażenia całego dnia spowodowały, że dzieciaki padły i zasnęły słodkim snem. I śpią już tak trzecią godzinę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiejszy dzień spędzą w klatce, zresztą wcale się z niej nie wyrywają do wyjścia. Widać, że czuja się tu bezpiecznie. Jutro wypuścimy je na pierwszy spacerek. Maluchy dają się głaskać, Szary Nosek nawet mruczy gdy jest miziany, mała Ciamciaramcia (jak ja nazwał wstepnie TŻ, ze względu na jej niewiadomojaką płeć) jest troszkę ostrożniejsza. Widać jednak, ze szybko się oswoją :ok:.
Słodkie są :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob cze 29, 2013 15:33 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

miały szczęście...szybko zauważone i zabrane z niebezpiecznego miejsca... :ok:

dziękuję za uratowanie tych maluszków :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob cze 29, 2013 15:43 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Jaki twarzowy kocyk mają :D

Na tych zdjęciach balkonowych wyglądały na większe - a to maleństwa biedne.

Śliczne :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob cze 29, 2013 15:50 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

mb pisze:Jaki twarzowy kocyk mają :D

He, he, specjalnie wczoraj do IKEI po ten kocyk leciałam :D

edit: towarzystwo się obudziło i wodzi za mną oczami z minkami: "a obiadek jakiś będzieeee ?" :wink:
Będzie, będzie, idę szykować :D
Obrazek

pisiokot

Post » Sob cze 29, 2013 15:53 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Witam

Kociaki wstępnie przybywały u mnie, zatem pozwolę sobie na zabranie głosu :) Ta z ciemnym noskiem to właśnie nie wiadomo czy jest "tą" czy "tym". Mniejsza, jaśniejsza kicia to raczej kotka- jest większym śpiochem i także większym miziakiem. Obie uroczo mruczą. U nas trochę płakała, siedząc na parapecie- widać, dobrym pomysłem byłby dla niej dom wychodzący.

Natomiast dwa pozostałe kociaki zaczynają się u nas zadomawiać. To były bardziej płoche z czworga rodzeństwa "egzemplarze" i dalej nimi pozostają, aczkolwiek i one dają się już miziać i mruczą również. Czarnuszek siedzi obecnie w ciepłej wersalce, marmurka zaś w kłębek zwinięta odbywa sjestę w koszyku. U nas zostały urwiski, ale generalnie cała czwórka harcowała żywiołowo- kociaki są kochane, zabawne i jak to koty w ich wieku- rozbrykane. Zanim dwa jaśniejsze nas opuściły, zdążyłam zrobić im parę zdjęć, które wklejam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kathleenka

Od: Śro lip 25, 2012 14:19

Post » Sob cze 29, 2013 15:53 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Kochane wreszcie moga sie wyspać w bezpiecznym miejscu :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob cze 29, 2013 16:31 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kathleenka pisze:Witam

Kociaki wstępnie przybywały u mnie, zatem pozwolę sobie na zabranie głosu :) Ta z ciemnym noskiem to właśnie nie wiadomo czy jest "tą" czy "tym". Mniejsza, jaśniejsza kicia to raczej kotka- jest większym śpiochem i także większym miziakiem. Obie uroczo mruczą. U nas trochę płakała, siedząc na parapecie- widać, dobrym pomysłem byłby dla niej dom wychodzący.

Natomiast dwa pozostałe kociaki zaczynają się u nas zadomawiać. To były bardziej płoche z czworga rodzeństwa "egzemplarze" i dalej nimi pozostają, aczkolwiek i one dają się już miziać i mruczą również. Czarnuszek siedzi obecnie w ciepłej wersalce, marmurka zaś w kłębek zwinięta odbywa sjestę w koszyku. U nas zostały urwiski, ale generalnie cała czwórka harcowała żywiołowo- kociaki są kochane, zabawne i jak to koty w ich wieku- rozbrykane. Zanim dwa jaśniejsze nas opuściły, zdążyłam zrobić im parę zdjęć, które wklejam:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Przede wszystkim witamy na forum kathleenka :D
Obrazek

Bardzo dziękuję za wiadomości o koteczkach i zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dopiero dotarłam do domu a tu tyle się dzieje. :D

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za pomoc.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob cze 29, 2013 17:04 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

przepiękne są te kociaczki i widać jak bardzo czują się bezpiecznie na wszystkich zdjęciach :1luvu: , Cudownie, ze są ludzie kochający zwierzęta, one są takie bezbronne, ufne i niezaradne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob cze 29, 2013 17:29 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kathleenka pisze:Obrazek

Ten z ciemnym noskiem ma rewelacyjne łatki :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie cze 30, 2013 9:18 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Jak tam maluszki u Kasi i Ani? :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie cze 30, 2013 9:52 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Też się zapytuję!!!
Nad zdjęciami się rozpłynęłam :1luvu: . Ach, dlaczego nie mogę zabrać wszystkich czterech!? :crying:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Nie cze 30, 2013 12:34 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Witam

Kociaki, które zostały mnie (Czarny i Marmurka) są mniej oswojone niż dwa jasne maluchy. Można je wziąć na ręce, ale generalnie nie za bardzo za tym przepadają. Kiedy śpią, można je głaskać, pozwalają na to, czują się bezpiecznie, wtedy też zaczynają mruczeć i dotyk sprawia im przyjemność. Przebywają u mnie w jednym pokoju- mają go dla siebie. Ale kiedy tylko pokój zostaje otwarty a moje kocice dają znać wszem i wobec, że nie są zadowolone z obecności młodych, te uciekają i chowają się aż do momentu, gdy pokój nie zostanie zamknięty. Potem wychodzą i bawią się już swobodnie. Kociaki trzymają się razem, myślę, że przez to też może być ciężej przekonać je tak całkiem do człowieka- bo dopóki mają swoje towarzystwo, nie będą potrzebować za bardzo innego. A jak wspomniałam- akurat te dwa łobuzy nie należą (póki co) do miziaków i raczej wolą nie mieć fizycznego kontaktu z człowiekiem, niż mieć. Bawimy się razem- wtedy szaleją za piłeczką na sznurku, ale generalnie wolą czmychać przede mną, gdy chce się ich dotknąć, niż po prostu na to pozwolić. Nie są dzikie, ale nie są też przekonane do człowieka. Mimo to przebywamy niemal cały czas w jednym pomieszczeniu i kotki czują się bezpiecznie i swobodnie- co już pisałam. Ale trzeba dać im jeszcze trochę czasu na pełne oswojenie się :) To da się zrobić :)

kathleenka

Od: Śro lip 25, 2012 14:19

Post » Nie cze 30, 2013 17:52 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Dziękuję kathleenka za wieści o maluszkach :1luvu:

Mam nadzieję, że u pisiokot też jest wszystko dobrze?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 30, 2013 19:38 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Anna61 pisze:Mam nadzieję, że u pisiokot też jest wszystko dobrze?

No pewnie :ok:
Dzieciarnia rozrabiała po pokoju cały dzień z krótkimi przerwami na posiłki i słodkie spanko. Szaleństwom nie było końca :D
Każdy kącik był ich, każdy zakamarek trzeba było sprawdzić. Energia rozpiera ich małe dupki :D :kotek:
Tak jak słodko rozrabiają, tak i słodko śpią. Jedzą jak smoki, zwłaszcza Szary Nosek, który wg nas jest chłopczykiem :mrgreen: .
Kiedy śpia dają się miziać na wszystkie strony, wystawiają nieśmiało brzusiątka do głaskania 8O, mruczą, przeciągają się słodko.
Miałam już wiele tymczasów pod swoja opieką, ale tak urzekających uroda i charakterem maluszków to chyba jeszcze nie.

To kilka zdjęć z dzisiejszego eksplorowania terenu:

Poniżej na zdjęciu są obydwa szkraby :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Post » Nie cze 30, 2013 21:18 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

To się cieszę, że wszystko dobrze u całej czwóreczki :D i oby tak dalej. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]