TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 20, 2013 20:12 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Nowa_Sztno pisze:Justyś, a ten nowa bieda też u Ciebie teraz?
Kurcze, złamany kręgosłup? To w ogóle ma jakieś szanse na życie? Co mówią weci? Młody, stary?

:( :( :(

Tak,u mnie ...
Jeśli chodzi szanse na życie to są ale będzie to wymagać odemnie dużej determinacji , opieki i samozaparcia o jego powrót do jako takiej sprawności bo do pełnej sprawności to nie ma mowy niestety :cry: , ale można a nawet trzeba z nim pracować , mam na myśli intensywna rehabilitacje no i leki mogą poprawić jego stan , na razie jest na Antybiotyku i na Niwalinie który ma poprawić przewodnictwo nerwowe . Jest często kąpany i psikany Alu Spray , siku i kupa idą bez czucia , apetyt ogromny , ile bym mu dała tyle by jadł :)

A dziś miałam wyjazd do weta na Cito , Noemi dostała dziwnych drgawek :cry: , oczy miała jak 5 zł i była jakby nieobecna :(:(:( Od razu wezwałam Taxi i do weta , tam dostała kilka zastrzyków i leki do domu i mam ją obserwować i w razie kolejnego ataku dzwonić , teraz odpoczywa , jest słaba :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro mar 20, 2013 20:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Kociara82 pisze:cholera bierze no!! Skopany?! Swiadomie, z premedytacja! No bo jak inaczej? Przypadkiem?! :evil: I za co to?! Komu zawinil! :evil:

Wlasnie, co mowia weci, jakie rokowania? Kregoslup kregoslupem, mnie teraz bardziej martwi brak czucia glebokiego... :( za tym beda sie ciagly inne problemy: wiecznie odparzony odbyt itp...

Nie rozumie , świadomie czy premedytacją , jakie to ma znaczenia :roll:

A jeśli chodzi o odparzenia to jest możliwe aby ich nie było , lub zdarzały się rzadko ,ale to wymaga intensywnej opieki która jest dość czasochłonna przy kilku niepełnosprawnych :| , ale możesz pomóc , nie przy nich bo nie dasz rady , ale np wyjść na długi np 1-2 godzinny spacer z moim psim tymczasem Sarą która wymaga ogromnej dawki ruchu a ja w tym czasie bym mogła więcej czasu poświecić kotom specjalnej troski , pomożesz :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 20, 2013 20:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Noemi?! Ty?! Nie wierze!
Justys, ona niedawno byla szczepiona, prawda? Czy to moze byc reakcja poszczepienna, czy takie reakcje raczej wystepuja od razu? Co podejrzewa wetka?

Co do Twojej determinacji o walke o zwierzaka-o to jestem spokojna. Masz jej tyle, ze moglabys wielu obdzielic nia i spory zapas dla siebie zostawic. Bo gdyby nie bylo tak, to nie bylo by juz z nami dawno Matyldy, Szlapka, Bartusia, Wegielka, tej malej wariatki kochanej-Noemi... Jakby nie ta determinacja i walka, to Ozzi (*) nie dozyl by tak pieknego wieku, Czort nie wyszedl by z problemow skornych. Pamietasz przeciez, jak bylo, jak kombinowaliscie z wetami, jakie leki zastosowac, by mu pomoc. Wiec o determinacje w walce o zdrowie zwierzaka jestem pewna.
Eustachy (*) tez by pewnie nigdy nie zaczal chodzic, gdybys uparcie nie walczyla o to.

TRzymaj sie, kotku, jestes w dobrych rekach, Justa dolozy wszelkich staran, zebys w miare mozliwosci z tego wyszedl :ok: (na tyle na ile to bedzie mozliwe). Tylko chciej tez walczyc, polaczcie sily :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 20, 2013 20:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Przykro mi bardzo z powodu koteczków :cry:
Justyna- trzymaj się mocno! Tym razem potrzymam kciuki też za Ciebie :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro mar 20, 2013 21:43 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Kociara82 pisze:Noemi?! Ty?! Nie wierze!
Justys, ona niedawno byla szczepiona, prawda? Czy to moze byc reakcja poszczepienna, czy takie reakcje raczej wystepuja od razu? Co podejrzewa wetka?

Co do Twojej determinacji o walke o zwierzaka-o to jestem spokojna. Masz jej tyle, ze moglabys wielu obdzielic nia i spory zapas dla siebie zostawic. Bo gdyby nie bylo tak, to nie bylo by juz z nami dawno Matyldy, Szlapka, Bartusia, Wegielka, tej malej wariatki kochanej-Noemi... Jakby nie ta determinacja i walka, to Ozzi (*) nie dozyl by tak pieknego wieku, Czort nie wyszedl by z problemow skornych. Pamietasz przeciez, jak bylo, jak kombinowaliscie z wetami, jakie leki zastosowac, by mu pomoc. Wiec o determinacje w walce o zdrowie zwierzaka jestem pewna.
Eustachy (*) tez by pewnie nigdy nie zaczal chodzic, gdybys uparcie nie walczyla o to.

TRzymaj sie, kotku, jestes w dobrych rekach, Justa dolozy wszelkich staran, zebys w miare mozliwosci z tego wyszedl :ok: (na tyle na ile to bedzie mozliwe). Tylko chciej tez walczyc, polaczcie sily :ok:

No... Weźmiecie się i zrobimy. :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw mar 21, 2013 0:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Kryzys u Noemi chyba minął :lol: bo zaczęła sie bawić i szaleć , ale niestety tylko w klatce , dobrze że ma ja dużą :lol:

A Wincenty też wykąpany a nie lubi tego , leki podane , jedzonko zjedzone :)

Jeszcze musze iść z psami a tak mi sie nie chce :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw mar 21, 2013 9:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Za zwierzaki i Ciebie, Justa :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw mar 21, 2013 10:50 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw mar 21, 2013 17:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Czyli nowy przybysz to Wincenty? :wink: :ok:
Justyś, miałaś wkleić link do jego wątku poprzedniego, że Cię tak upomnę :wink:
My też chcemy zobaczyć nowego członka rodziny :)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw mar 21, 2013 18:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

no, Noemcia, Ty nas tu nie strasz, walcz, sloneczko :ok:

Wincenty... widze, ze masz slabosc do starodawnych imion :D Najpierw Eustachy (*), potem Emil, Eryk teraz Wincenty :D :ok: :ok:

Wicek, jestes w dobrych rekach, wszystko bedzie dobrze, juz nikt Cie nigdy wiecej nie skrzywdzi! Tu jestes bezpieczny :ok:

Kociara82

Post » Czw mar 21, 2013 18:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Jak to czytałam to nie wierzyłam własnym oczom. Nasza pannica i strachu narobiła tyle? Ty to masz teraz pełno roboty, a ja taki kawałek od ciebie mieszkam i nie moge dziennie być i ci pomagać:/ Ale za to wrzucę chociaż zdjecia z poprzedniej wizyty. Najpierw ten biedulek Wincenty, potem reszta ferajny. Inne kociaki na swoich wątkach

Wincenty:
Obrazek
Obrazek

Pora karmienia:)
Obrazek
Obrazek

Tygrys
Obrazek

Szłapek
Obrazek

Nadia
Obrazek

Nowi mieszkańcy klatek - Maja i Miki
Obrazek

Świat do góry nogami:
Obrazek

Lusia:)
Obrazek

Gajeczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fibi - wyszedł przepięknie:)
Obrazek

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Czw mar 21, 2013 18:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

fakt, Fibi jest bardzo fotogeniczny :ok:

Kociara82

Post » Czw mar 21, 2013 19:35 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Caragh pisze:Za zwierzaki i Ciebie, Justa :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Caragh i Petka Dzieki za :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw mar 21, 2013 19:36 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

Nowa_Sztno pisze:Czyli nowy przybysz to Wincenty? :wink: :ok:
Justyś, miałaś wkleić link do jego wątku poprzedniego, że Cię tak upomnę :wink:
My też chcemy zobaczyć nowego członka rodziny :)

Już podaje link , zapomniałam go wkleić :oops:
viewtopic.php?f=1&t=151319
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw mar 21, 2013 19:39 Re: TYSKIE MRUCZKI XII dług wet 1991zł, Bartuś krwiomocz :(

miko_bs pisze:Jak to czytałam to nie wierzyłam własnym oczom. Nasza pannica i strachu narobiła tyle? Ty to masz teraz pełno roboty, a ja taki kawałek od ciebie mieszkam i nie moge dziennie być i ci pomagać:/ Ale za to wrzucę chociaż zdjecia z poprzedniej wizyty. Najpierw ten biedulek Wincenty, potem reszta ferajny. Inne kociaki na swoich wątkach

Wincenty:
Obrazek
Obrazek

Pora karmienia:)
Obrazek
Obrazek

Tygrys
Obrazek

Szłapek
Obrazek

Nadia
Obrazek

Nowi mieszkańcy klatek - Maja i Miki
Obrazek

Świat do góry nogami:
Obrazek

Lusia:)
Obrazek

Gajeczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fibi - wyszedł przepięknie:)
Obrazek

O tak kochana roboty jest dla dwojga nawet trojga i jeszcze by było co robić :roll: , ale Ty i tak czesto nam pomagasz , i do weta wozisz i z psami chodzimy i żwirek ciężki mi wnosisz bo mój kręgosłup jest jaki jest , Miko - bs dzieki ci za wszystko i wiem ze jeszcze ni raz przyjdziesz i pomożesz :lol:
Dzięki tez za super fotki :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]