Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 22, 2012 7:07 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Erin pisze:No i jaka byla reakcja?

Zobaczymy w najbliższym czasie, powiedziałam, że oni tylko mają ją zanieść do lecznicy a ja zapłacę za sterylizację, bo mam na to fundusze od cioteczek, a inaczej będę musiała oddać.
Wytłumaczyłam, że jest nadpopulacja kotów, że są przepełnione schroniska oraz stale wzrastająca liczba zwierząt bezdomnych, że sam zabieg jest bezpieczny i ma korzystny wpływ na życie i zdrowie zwierzęcia, jest też wyrazem dobrej opieki i odpowiedzialnej postawy właściciela.

Pani powiedziała, że kotka miała rujkę zaraz po badaniach krwi, przez tydzień.

Numer telefonu mam teraz do pani, bo jej mężowi telefon ukradł najlepszy przyjaciel podobno. :roll:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob wrz 22, 2012 7:46 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Oby sie udalo! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 22, 2012 16:35 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Erin pisze:Oby sie udalo! :ok:

Oby. :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 24, 2012 11:38 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Są jakieś nowe wiadomości o dziewczynkach?

Erin

Post » Pon wrz 24, 2012 17:48 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Erin pisze:Są jakieś nowe wiadomości o dziewczynkach?

Niestety nie mam. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 26, 2012 12:48 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

koci-świat, co słychać u Zmiotki ? Jak się czuje, już lepiej ? Wróciła do normy ?
Są widoki na DS ?

Sorry za same pytania ale przyczyniłam się do wykupu tej kotki i żem jest ciekawa jak jej się żyje ..... :D :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro wrz 26, 2012 16:11 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Też pisałam maila do fundacji ale pewnie czasu nie mają odpisać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 26, 2012 20:54 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Nie mają. I trzeba to zrozumiec. opuchlizna zeszła. 200 zł poszło na jakiś rodzaj inhalatora - nebulizator czy jakoś tak.

Co u kota? Ano je, śpi, wydala. Normalnie. Nie nie ma widoków na DS. I prędko ich mieć nie będzie. Bo jak zapewne pamiętacie dostała wstrząsu anafilaktycznego. I jest niewysterylizowana. I na razie nikt przy zdrowych zmysłach jej sterylizował nie będzie. Ktoś chetny do zasponsorowania kolejnych badań? Zwrotu za te, które miała? Zrzuty na sterylkę??

Dziewczyny kotka jest w FUNDACJI, która ma pod opieką ponad setkę kotów, kilkadziesiąt maili dziennie. I naprawdę oczekiwanie, że będą codziennie pisać - kotem westchnął, łapką pomachał.....a teraz się myszką bawi - jest po prostu NIEREALNE. To nie jest dt, posiadające 3 koty.

I bardzo proszę - możecie sobie na mnie przelać całą złość i frustrację.......ale serio odrobinę . zrozumienia.......odrobinę. Pokrzyczcie na mnie - może się wszystkim lepiej zrobi........jakiś mały dym....

Sorki, ale zasłanianie się "zapłaciłam to wymagam" jakoś mi się nie podoba......A jakbym nie zapłaciła, to kot by mi zwisał tak?. Klient nasz pan.

Poproszę Kasię o założenie kotu osobnego wątku - jak będzie miała czas i ochotę to to zrobi, bo teraz to jest kot pod opieką Fundacji - i jakby ona za niego odpowiada.

Mam dość..........tak se i po prostu

Acha.........kot ma wątek prowadzony na FB ........ostatnie tam informacje są z WCZORAJ. Link do FB był wklejany, a nie kazdy ma czas, siłe do powtarzania się na wszystkich możliwych portalach.

Bo np. za sobą uśpienie kota z FIP ( Nuna) oraz organizowanie transportu dla kota ze schronu nomen omen z Łodzi, który od 4 dni nie je i nie sika......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 26, 2012 21:29 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Dzięki Neight ...

I wyluzuj, bo sobie nie życzę takiego tonu ...

Tak, przyczyniłam się do tego, że Zmiotka nie siedzi na tym parszywym, zgniłym oknie, dlatego obchodzi mnie co się z nią dzieje.
Info nie potrzebuję każdego dnia, absolutnie nie ...

A właściwie, to nie obchodzi mnie już nic, mam to gdzieś ....

Wyżywaj się na kimś innym...
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro wrz 26, 2012 22:00 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Neigh pisze:Nie mają. I trzeba to zrozumiec. opuchlizna zeszła

Co u kota? Ano je, śpi, wydala. Normalnie. Nie nie ma widoków na DS. I prędko ich mieć nie będzie. Bo jak zapewne pamiętacie dostała wstrząsu anafilaktycznego. I jest niewysterylizowana. I na razie nikt przy zdrowych zmysłach jej sterylizował nie będzie. Ktoś chetny do zasponsorowania kolejnych badań? Zwrotu za te, które miała? Zrzuty na sterylkę??

Dziewczyny kotka jest w FUNDACJI, która ma pod opieką ponad setkę kotów, kilkadziesiąt maili dziennie. I naprawdę oczekiwanie, że będą codziennie pisać - kotem westchnął, łapką pomachał.....a teraz się myszką bawi - jest po prostu NIEREALNE. To nie jest dt, posiadające 3 koty.

I bardzo proszę - możecie sobie na mnie przelać całą złość i frustrację.......ale serio odrobinę . zrozumienia.......odrobinę. Pokrzyczcie na mnie - może się wszystkim lepiej zrobi........jakiś mały dym....

Sorki, ale zasłanianie się "zapłaciłam to wymagam" jakoś mi się nie podoba......A jakbym nie zapłaciła, to kot by mi zwisał tak?. Klient nasz pan.

Poproszę Kasię o założenie kotu osobnego wątku - jak będzie miała czas i ochotę to to zrobi, bo teraz to jest kot pod opieką Fundacji - i jakby ona za niego odpowiada.

Mam dość..........tak se i po prostu

Acha.........kot ma wątek prowadzony na FB ........

Neigh, przepraszam, ale jesteś niesprawiedliwa. Nikt nie oczekuje, że ktoś z fundacji będzie codziennie zdawał relację z tego co piszesz
kotem westchnął, łapką pomachał.....a teraz się myszką bawi - jest po prostu NIEREALNE.

To nie jest dt, posiadające 3 koty.

Ja nie mam 3 tymczasów a do tego nie jestem fundacją i muszę sama zatroszczyć się karmę dla moich 13 kotów, zatroszczyć się też o ich leczenie, żwirek itp. Do tego mam chorego męża jak i ja sama też... co wypełnia mi czas całkowicie a wręcz mi go brakuje bo muszę sobie sama radzić z problemami ale i pomagam też innym, narażając własne zdrowie choćby ostatnio viewtopic.php?f=1&t=146135 gdzie jakoś zostałam z tym wszystkim sama.
Nie krzyczałam że nie mam czasu tam chodzić, że nie powinnam ze względów zdrowotnych, ale wiedziałam że tak trzeba, bo 9 zwierząt czekało na jedzenie rano i wieczorem a psy dodatkowo trzeba było wypuścić aby się załatwiły.
Tak mogłabym sobie jechać na wczasy, kupić lepsze jedzenie, jakieś nowe meble, do fryzjera i kosmetyczki podejść raz na jakiś czas chociaż, ale nie kotów mi się zachciało, a trza było do schronu towarzystwo oddać, byłby i czas, i pieniądze, nie byłabym wyśmiewana, że mam tyle a tyle kotów, ale czy wtedy mogłabym się przeglądać w lustrze?
Kogo bym tam widziała?
Ja wiem,.... bezduszną materialistkę która ma serce z kamienia i troszczy się o własne przyjemności i taką osobą nie chcę być, z taką też osobą nie chcę mieć nic do czynienia, ale oczywiście każdy ma wybór jak żyć.

Co do FC http://www.facebook.com/events/519935054698935/ to ja za stara jestem i nie bardzo umiem się tam poruszać choć byłam, 8) ale to dla mnie jest strata czasu, jak się nie umie tam biegle poruszać, dlatego rzadko tam zaglądam.

Nie jest też tak, że dałam kota tam do fundacji i mam się od niego już odwalić delikatnie mówić, nie, bo interesuje mnie jej dalszy los i mam nadzieję, że lepszy los.

Bardzo też proszę o zachowaniu umiaru w wypowiedziach bo niczemu dobremu to się nie przysłuży a będzie tylko jad rozlewany, a jadu to ja naprawdę mam już dosyć w życiu codziennym.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 26, 2012 22:32 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Dziewczyny, info o Zmiotce jest na wątku " Koty generalnie acz nie zawsze normalnie" , czasem piszemy na moim wątku.
Nie są to wpisy Kasi,ale informujemy co tam u niej.Rozmawiałam z Kasią i mówiła,że Zmiotka ma się dobrze, jest w dobrym stanie, je i wygląda zdrowo.
Będzie kłopot ze strylką, bo kotka miala wstrząs anafilaktyczny- prawdopodbnie zareagowała na nieswoiste białka w szczepionce, ale to przypuszczenie.Nie wiadomo jak będzie z innymi lekami, choć weci mowią,że powinno być ok.

Kasia opiekuje się nią naprawdę dobrze,wiem bo mam od niej kota.Ona dba, leczy...obecnie buduje stajnię dla niechcianych koni ,szukamy też transportu dla kota ze schronu w Łodzi (macie może coś??-do Warszawy) , bo Kasia zgodzila się go wziąść. Jest zabiegana.

Cóż- życie forumowe przypomina niekiedy życie towarzyskie,a w tym nie zawsze z wszystkimi jest tu po drodze.
I wiecie- z jednej strony jest mi z tym źle, bo sama bym chciała,żeby np. o kotce na której losie mi zależy (mowię o Grażynie Lidki 02) ktoś napisał na wątku zaprzyjaźnionym,a z drugiej wiem,że nikt nie napisze.Więc szukam wieści sama.
Co i Wam doradzam, wiecie już gdzie.
Gdyby los kotki kogoś szczególnie interesował proszę zapytajcie którąś z nas, jeśli nie będziemy miały nic nowego,zadzwonimy do Kasi.

Znalezienie DS dla tego kota nie będzie łatwe,ale znajdziemy.
Adopcje typu "przyszedł pan z siatką na zakupy ,oddałyśmy mu kotka do super-domku a on zwrócil po trzech dniach bo jest uczulony" to naprawdę NIE MY!.
Powoli.

Brak wiadomości jest tu dobrą wiadomością- znaczy -nie dzieje się nic.
Akurat w jej przypadku to są dobre wiadomości (Kasia prawie życiem przypłaciła tę historię z wstrząsem Zmiotki, że o samej Zmiotce i jej przeżyciu nie wspomnę!)

Zalecałabym spokój i dalko idącą cierpliwość.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw wrz 27, 2012 6:38 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

No tak, Neigh jak zwykle niezawodna - w robieniu zadymy :roll:
Przepraszamy, że ośmieliłyśmy się interesować losem kotki.

Aniu, Ciebie zapytam, bo wiem, że odpowiesz - jakieś niusy o Agatce?

Erin

Post » Czw wrz 27, 2012 12:25 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Erin pisze:Aniu, Ciebie zapytam, bo wiem, że odpowiesz - jakieś niusy o Agatce?

Niestety bez zmian, gdyby Agatkę zanieśli na sterylizację do lecznicy to wetka ma do mnie zadzwonić, bo trzeba by było omówić szczegóły, a jak cisza, to znaczy, że jeszcze się nie zdecydowali poddać kotki temu zabiegowi. :?
Ja też bym chciała aby ją zanieśli, bo mam pieniądze od Was i muszę się z nich rozliczyć aby nie zostać posądzoną o ich defraudację. :wink: :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 27, 2012 12:30 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Spokojnie, nie zostaniesz posądzona :ok:
Oby się towarzystwo zdeklarowało jak najszybciej, bo szkoda koteczki.
Ruja to nie jest bułka z masłem, niestety :?

Erin

Post » Pt wrz 28, 2012 6:27 Re: Zamknięty pers i pingwinek,Pusia pojechała,Agatka po bad

Zeby wiec: nie proponowac kolejnego tymczasu, nie wpłacić na kota ( i to nie na Zmiotkę, bo ta przyjechała bez posagu), nie organizować transportu, nie wysyłac karmy i nie zwracac uwagi na to, że info o kocie Wam jest łatwiej poszukać niż Kasi przeklejać w tysiąc miejsc po prostu oddalę się z tego wątku.

Żeby nie robić dymu:-). Powodzenia. I tym i nastepnym razem.

Erin - do tej pory robiłam to co najlepsze jesli chodzi o ciebie zlewałam........i tak zamierzam dalej. Także niniejszym informuję nigdy wiecej nie odpowiem na żadną twoją zaczepkę ani na tym ani na innym wątku. Bo to najbardziej boli osoby twojego pokroju - zlewka
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]