rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - mamy swój dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 13:38 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - dziś operacja!

magdaradek pisze:
tamiss pisze:Madzia, trzymaj jutro za Tygryska kciuki, plisss

będę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kciuki jeszcze się pewnie przydadzą - długa droga przed nami... Niestety... Tygrynio po operacji przerażony, kołnierz jest kompletnie nie do zakceptowania! Guz wycięty. Dodatkowo miał jeszcze bardzo dużą nadżerkę na pęcherzu - wet mówi, ze pierwszy raz widział coś takiego... Od wczoraj w domu dyżury przy kocie. Rodzice spali na zmianę żeby kot nie był sam w nocy i gdyby sie coś działo. A ja na swój dyżur od razu po pracy jadę.
Sorki za "wtrąty" na wątku :oops:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto paź 30, 2012 14:00 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - dziś operacja!

tamiss pisze:
magdaradek pisze:

będę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kciuki jeszcze się pewnie przydadzą - długa droga przed nami... Niestety... Tygrynio po operacji przerażony, kołnierz jest kompletnie nie do zakceptowania! Guz wycięty. Dodatkowo miał jeszcze bardzo dużą nadżerkę na pęcherzu - wet mówi, ze pierwszy raz widział coś takiego... Od wczoraj w domu dyżury przy kocie. Rodzice spali na zmianę żeby kot nie był sam w nocy i gdyby sie coś działo. A ja na swój dyżur od razu po pracy jadę.

I ja za Tygryska zaciskam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oby już było tylko dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 30, 2012 14:21 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - dziś operacja!

jerzykowka pisze:
tamiss pisze:
magdaradek pisze:

I ja za Tygryska zaciskam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oby już było tylko dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dodatkowe kciuki bardzo potrzebne - dużo już przeszedł w swoim życiu

tamiss

Post » Wto paź 30, 2012 16:07 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

Tamarka miałam do Ciebie wieczorem pisać jak Tygrynio zniósł operację.
Jakie są rokowania?
Biedny zakloszowany Tygrysek - kciuki nadal :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 30, 2012 17:47 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

magdaradek pisze:Tamarka miałam do Ciebie wieczorem pisać jak Tygrynio zniósł operację.
Jakie są rokowania?
Biedny zakloszowany Tygrysek - kciuki nadal :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ciężko mówić o rokowaniach... Guz twardy z pęcherza usunięty. Niestety na ściankach pęcherza była ogromna nadżerka. Wet pierwszy raz coś takiego widział. Teraz ma wszysty taki kranik, który dopiero za dłuższy czas zostanie zdjety. Tygryska odebrałam dopiero wieczorem - wet chciał żeby dobrze się wybudził. Tygrynio zestresowany tym kołnierzem, noi całą sytuacją. Teraz jeździ na zastrzyki z antybiotyku. W domu zmieniamy sie kto z nim siedzi. Nigdy miziakiem i mocno towarzyski nie był. Teraz chowa się pod łóźko. Jak ja mam mu wytłumaczyć, że to wszystko żeby mu pomóc? :evil:

tamiss

Post » Wto paź 30, 2012 21:59 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

Biedaczek. Nie dość, że pooperacyjny ból, to jeszcze stres. :( Współczuję i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro paź 31, 2012 12:13 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

selene00 pisze:Biedaczek. Nie dość, że pooperacyjny ból, to jeszcze stres. :( Współczuję i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. :ok: :ok:

Kciuki przyjmujemy w każdej ilości bo potrzebujemy ich baaardzo dużo

tamiss

Post » Nie lis 04, 2012 18:38 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

Chłopaki w miarę ok.
tzn. Marian zupełnie ok, a Tymuś też, tylko ma opuchnięte trochę te oczka biedne. Dziś byliśmy na kontroli i kropelki ma zmienione na maść maxitrol.
No i nie musimy kropic aż 5 razy dziennie, tylko 2 x :)
za tydzień drugie szczepienie.
Zrobiłam kilka zdjęć, ładuję aparat, wstawię tu i zrobię nowe ogłoszenie. MOże wspólne.

Korespondowałam przez 2 dni z bardzo fajnym domkiem, który napisał do CoolCaty w sprawie Tymona. Chyba znaleźli wzmiankę o nim na stronie Kotyliona.
I wszystko fajnie, ale Państwa dom nie dość dobrze przystosowany dla niedowidzącego kota, jakim jest Tymonek i wspólnie doszliśmy do wniosku, że ta adopcja nie dojdzie do skutku.
No trudno, wierzę, że Tymuś znajdzie super super domek.
Obrazek

magdaradek

Post » Nie lis 04, 2012 18:39 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

magdaradek pisze:Chłopaki w miarę ok.
tzn. Marian zupełnie ok, a Tymuś też, tylko ma opuchnięte trochę te oczka biedne. Dziś byliśmy na kontroli i kropelki ma zmienione na maść maxitrol.
No i nie musimy kropic aż 5 razy dziennie, tylko 2 x :)
za tydzień drugie szczepienie.
Zrobiłam kilka zdjęć, ładuję aparat, wstawię tu i zrobię nowe ogłoszenie. MOże wspólne.

Korespondowałam przez 2 dni z bardzo fajnym domkiem, który napisał do CoolCaty w sprawie Tymona. Chyba znaleźli wzmiankę o nim na stronie Kotyliona.
I wszystko fajnie, ale Państwa dom nie dość dobrze przystosowany dla niedowidzącego kota, jakim jest Tymonek i wspólnie doszliśmy do wniosku, że ta adopcja nie dojdzie do skutku.
No trudno, wierzę, że Tymuś znajdzie super super domek.

:ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lis 05, 2012 20:46 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - po operacji

kumple
Obrazek
Obrazek
Obrazek

widać też oczka Tymka. Jeszcze zaczerwienione są.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lis 05, 2012 20:54 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - fotki str.22

Tak specjalnie założyłaś ramię Mańka na Tymusia? Nie wierzę, że oni się tak kochają. Nie można ich rozdzielać. :)
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lis 05, 2012 20:56 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - fotki str.22

nie, naprawdę nic nie robiłam, oni sobie tak leżeli :lol:
lubią się strasznie :D
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lis 05, 2012 20:57 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - fotki str.22

Maniek wygląda jak filozof.
Piękna, męska, bezjajeczna miłość :wink:
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Wto lis 06, 2012 7:57 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - fotki str.22

cudni są
jejku, jakby się przydał wspólny domek
jejku
(czary-mary, jejku)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto lis 06, 2012 9:19 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - fotki str.22

Maxitrol jest super, oczka przestaną być czerwone, zobaczysz :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]