Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2012 12:36 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro paź 10, 2012 12:45 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Dzięki wpłatom darczyńców i kupującym na bazarkach udało się zebrać :
1471,50 zł. z czego po odliczeniu wydatków pozostało 970 zł.

Szczegóły w 2 poście wątku.

Cegiełki na budowę kwarantanny
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantan ... 90070.html
http://allegro.pl/cegielki-na-kwarantan ... 70388.html

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt paź 12, 2012 16:12 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

To ja znowu tu z konkursem wyskoczę :oops:
Tym razem zgłosiłam swojego psa (bo w konkursie można zdjęcia psów zgłaszać). Do wygrania jak zwykle karma 15 i 30kg - z tym, że chyba to karma dla psów (chociaż pewności nie mam), którą jak zwykle przekazuję dla naszego schroniska :wink:
Tak czy inaczej, poproszę o oddanie głosu (trzeba zaznaczyć 5 psich łapek) tu: http://konkurs-prozoo.pl/ocen,841
Żeby głos był ważny, trzeba kliknąć potwierdzenie jego oddania w linku (w mailu), a głosuje się tylko raz z jednego adresu email, do 30 października.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 12, 2012 17:46 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Nowa_Sztno pisze:To ja znowu tu z konkursem wyskoczę :oops:
Tym razem zgłosiłam swojego psa (bo w konkursie można zdjęcia psów zgłaszać). Do wygrania jak zwykle karma 15 i 30kg - z tym, że chyba to karma dla psów (chociaż pewności nie mam), którą jak zwykle przekazuję dla naszego schroniska :wink:
Tak czy inaczej, poproszę o oddanie głosu (trzeba zaznaczyć 5 psich łapek) tu: http://konkurs-prozoo.pl/ocen,841
Żeby głos był ważny, trzeba kliknąć potwierdzenie jego oddania w linku (w mailu), a głosuje się tylko raz z jednego adresu email, do 30 października.

Ja już swój głos oddałam. :ok:
Julia a może któregoś z moich kotów zgłosić do konkursu.
joanna3113

Post » Pt paź 12, 2012 17:57 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Ważne w tym konkursie jest, żeby te 5 łapek zaznaczyć! :1luvu:

Joanno, oczywiście! To akurat konkurs na zdjęcia psa, ale pod koniec miesiąca będą znów zgłoszenia do kociego :ok:
Poza tym, można też wystawić tu w konkursie miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=146793
Pewnie już znacie ten konkurs, wygrany wskazuje dla kogo z miau (czyli, jak sądzę można też wskazać wspólną sprawę - ale warto dopytać) przekazuje wygraną. Nie chciałabym tu pisać za dużo, bo zaraz podejdzie to pod agitowanie. Warto po prostu przeczytać regulamin.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 12, 2012 18:16 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Julio a ten amstaff jest Twój?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt paź 12, 2012 18:36 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

pitbull :)
tak, mój :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 12, 2012 20:12 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

5 łapek zaznaczone, potwierdzone :ok:
Pies :1luvu: Zdradź nam jego imię :P

dana.b

Post » Pt paź 12, 2012 20:47 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Pitbull to rasa agresywna, a Twój jakby się uśmiechał :) A jaki jest dla kotów?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt paź 12, 2012 21:15 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Piesek zwie się Solar :1luvu:

Myślę, że nie ma ras agresywnych - wszystko zależy od genów i ułożenia psa. Pitbulle były kiedyś (nadal są) bardzo rodzinnymi psami. To ludzie zrobili z nich tzw. rasę agresywną.
Solara przygarnęłam jak miał 10 m-cy. Jego poprzedni właściciele chcieli go wywieźć do lasu (!!!), bo zżarł im w mieszkaniu meble, podłogi, ściany... ale nie zrobił tego z agresji, tylko z braku ruchu i zainteresowania. Nikt nie chciał go przygarnąć, bo wszyscy bali się, że pewnie w nocy rzuci się do gardeł i udusi :roll:
Umówiłam się potajemnie z żoną byłego właściciela, że pojadę go zobaczyć, poznać i może łatwiej mi będzie pomóc znaleźć mu jakiś dom. Pojechałam... i zakochaliśmy się w sobie od pierwszego wejrzenia :)
Zabrałam go od razu do domu... i tak minęło już 10 lat :)
Teraz ma lat 11, i zgadza się, jest uśmiechnięty i radosny, chociaż wiek i choroba (padaczka) dają mu w kość.
Jest moim najlepszym, najwierniejszym przyjacielem :1luvu:
Jaki jest do kotów? Opiekuńczy. "Wychował" już moją Córę. Wychował moją pierwszą kotkę, która zakochana jest w nim po uszy i czasami wchodzi mu do pyska, jak ocieranie już jej nie wystarcza. A potem "ucieszył się", że przyszły kolejne koty, bo już może odpocząć i niech się same wzajemnie wychowują. Denerwuje się tylko, jak wszystkie 3 koty zaczynają szaleć i biegają mu nad głową. Wtedy szuka spokojnego miejsca z dala od nich i najczęściej znajduje je w pokoju (a najlepiej w łóżku) mojej Córy :wink:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 12, 2012 22:06 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Tak pięknie i ciepło o nim piszesz, że wręcz czuje się tę więź i miłość.
Solar - super psie- :ok:

Ja też kocham psy i nawet mam jednego, a raczej jedną, małą sunię jamniczkę o imieniu Sonia :)

dana.b

Post » Sob paź 13, 2012 1:29 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Przepraszam bardzo za niedopatrzenie w wyliczeniach, gdzie nie odjęłam od pozostałej na koncie kwoty 150 zł przekazanych dla darialekarzyk.

Po odjęciu owych 150 zł z zebranych pieniędzy pozostało 820 zł

Przede wszystkim przepraszam Ciebie Asiu!

dana.b

Post » Sob paź 13, 2012 16:29 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

dana2509 pisze:Przepraszam bardzo za niedopatrzenie w wyliczeniach, gdzie nie odjęłam od pozostałej na koncie kwoty 150 zł przekazanych dla darialekarzyk.

Po odjęciu owych 150 zł z zebranych pieniędzy pozostało 820 zł

Przede wszystkim przepraszam Ciebie Asiu!

Danusiu daj spokój, sama powinnam policzyć :ok:
joanna3113

Post » Sob paź 13, 2012 19:40 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

Na pewno w zliczaniu z czytaniem ile, na co, od kogo, ten błąd zauważyłabym wcześniej. Niestety, policzyłam wszystko jak leci, no i tak wyszło. :oops:

dana.b

Post » Sob paź 13, 2012 19:47 Re: WĄTEK POMOCOWY DLA SZCZYTNA! PROSIMY O WPŁATY I BAZARKI!

dana.b

[poprzednia][następna]