PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 0:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

a ja nieśmiało proszę o info, czy uda się pomóc opisywanej suni rencisty albo do kogo warto się zgłosić :oops:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 08, 2012 13:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Zapraszamy na bazarek viewtopic.php?f=20&t=143868. Dziękujemy Sarah Demoniqe za podarowanie kolczyków. :1luvu:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Nie lip 08, 2012 16:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Dziękujemy :1luvu:

Jeśli chodzi o suczkę - ja myślę, że gdyby ktoś z ekipy był w stanie pomóc na tą chwilę, to już by się odezwał. Najsensowniej będzie jeśli Pani zadzwoni do kilku lecznic w pobliżu i popyta o ceny z prośbą o wzięcie pod uwagę jej sytuacji.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie lip 08, 2012 18:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Ja mogę pomóc z sunią, tylko dajcie znać, co miałabym zrobić w tej sprawie... Pomóc w transporcie? Umówić na zabieg u weta?

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon lip 09, 2012 10:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Nie wiem, na poprzedniej stronie XagaX napisała, że chodzi o "organizację" zabiegu, ale nie wiem nawet w jakim mieście.

VeganGirl85 pisze:
pokryjemy z p. Patrycją koszty zabiegu suni, dorzucę też "grosik" na kotki pod Waszą opieką, ale prosimy o pomoc w organizacji wszystkiego :) z góry dziękuję :1luvu:

W takim wypadku, jeśli problemem nie są finanse, rozumiem, że Pani ma kłopot, by porozmawiać z wetem i prosi o to, by ją po prostu umówić w lecznicy? Zaprowadzi psa na zabieg, zaopiekuje się psem po?
Obrazek

ryśka

Post » Pon lip 09, 2012 18:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Ledwo prosilam o jeden DT, musze prosic o kolejny. Poprzednim razem nic nie wyszlo, ale warto probowac. Ktos u mnie niestety ewidentnie podrzuca kociaki (wszystkie koty wysterylizowane) i ledwie znalazlam dom dla jednego pojawily sie 2 malenstwa, ok.miesieczne, oswojone. Bardzo prosze o DT dla nich, bo to juz przechodzi moje wyobrazenie....

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Wto lip 10, 2012 22:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

ryśka pisze:Nie wiem, na poprzedniej stronie XagaX napisała, że chodzi o "organizację" zabiegu, ale nie wiem nawet w jakim mieście.

VeganGirl85 pisze:
pokryjemy z p. Patrycją koszty zabiegu suni, dorzucę też "grosik" na kotki pod Waszą opieką, ale prosimy o pomoc w organizacji wszystkiego :) z góry dziękuję :1luvu:

W takim wypadku, jeśli problemem nie są finanse, rozumiem, że Pani ma kłopot, by porozmawiać z wetem i prosi o to, by ją po prostu umówić w lecznicy? Zaprowadzi psa na zabieg, zaopiekuje się psem po?

Kraków. Podejrzewam, że koszty pokryję głównie ja... dziewczyna miała kastrować już na początku roku, jeśli nie w 2011 - to do sprawdzenia, najpierw na swój koszt (i twierdziła że pies jej), potem pisała, że fundacje odmawiają pomocy renciście, do którego sunia należy. Sunia już rodziła, dlatego zależy mi aby to przerwać.
Zakładam, że organizacje mają niższe ceny niż osoby prywatne, tyle chciałam wyrazić. Osobę prywatną siedzącą 400 km od siebie łatwiej też wodzić za nos, że się wywiązało z obietnicy, czego nie ukrywam nieco się boję. No i wolałabym nie dawać kasy prywatnej osobie...
A że nie zawsze dobrze się komunikuję po polsku, wyszło dziwnie, za co przepraszam.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 11, 2012 11:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

To wszystko już jasne. Myślę, że nie będzie problemu, jednak osoby, które uzgadniają ceny zabiegów z lecznicami w Krakowie są akurat na urlopie, więc trzeba zaczekać :) Napisz jakiej wagi jest sunia, żeby było wiadomo co z wetem uzgadniać (cena u suczki na pewno będzie zależała od jej wagi).
Obrazek

ryśka

Post » Czw lip 12, 2012 7:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

ryśka pisze:To wszystko już jasne. Myślę, że nie będzie problemu, jednak osoby, które uzgadniają ceny zabiegów z lecznicami w Krakowie są akurat na urlopie, więc trzeba zaczekać :) Napisz jakiej wagi jest sunia, żeby było wiadomo co z wetem uzgadniać (cena u suczki na pewno będzie zależała od jej wagi).

rozumiem - i przepraszam za kiepską komunikację :) sunia jest labradorką albo mieszańcem tej samej wielkości.

Nie ukrywam, że niepokoją mnie te zmiany informacji, tym bardziej nie chcę dawać dziewczynie kasy, jak nawet nie wiadomo, czyj jest pies :roll: wiem od znajomej, że jej mamie emerytce KTOZ opłacił zabiegi kilku suczek i kilku kotek, więc zastanawiam się, czy ten rencista w ogóle o cokolwiek tam pytał, zanim napisała mi, że pomocy nie będzie...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 12, 2012 10:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Najlepiej jej zapytaj co konkretnie zrobiła zanim wydasz kasę na czyjeś "widzimisię".

Bardzo dziękujemy za udział w bazarku Kaski :1luvu: i za wpłaty - wszystkie dotarły: dorota 13, dagmara-olga, Irya. :1luvu:
Obrazek

ryśka

Post » Sob lip 14, 2012 15:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

ryśka pisze:Najlepiej jej zapytaj co konkretnie zrobiła zanim wydasz kasę na czyjeś "widzimisię".

Twierdzi, że kontaktowała się z KTOZem i renta właściciela jest za wysoka do otrzymania pomocy (nie orientuję się, czy są tam jakieś kryteria dochodowe- wiecie może coś na ten temat?), a Zwierzęta Krakowa zajmują się tylko bezdomnymi / wolno- żyjącymi kotami. Wszystko byłoby w miarę spójne, gdyby nie fakt, że od 2011 roku twierdziła że wszystko OK i nagle wyskoczyła że jednak nie, a potem ani pies nie jest jej, ani ona nie pokryje kosztów (rozmawiałyśmy jedynie o TAŃSZYM zabiegu przed marcową akcją, kiedy jak wiadomo w wielu gabinetach można ciachnąć duuuuuuużo taniej). W pewnym momencie dość mocno cisnęła o pomoc, wtedy też napisałam tu w wątku, potem przestała. Nie chcę jej zrazić do sprawy, ale trudno nie przyznać Ci racji :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lip 17, 2012 11:14 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Witam wczoraj udało nam sie złapać kolejna wolnożyjącą kotke z terenu Rybnickiego Szpitala:-)
Kotka jest juz w lecznicy i czeka na sterylizacje!!

Obrazek

Niestety tam gdzie wczoraj łapaliśmy kotke - koty sa tak zarobaczywione za wymiotuja z glistami :-((
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Wto lip 17, 2012 12:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Śliczna ta koteczka, mam nadzieję, że i tą, której dzisiaj nie pozwolono Ci złapać, wkrótce się uda. Dzięki za fotkę! :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw lip 19, 2012 14:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

A dlaczego nie pozwolono? Przecież to nie są własnościowe koty.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw lip 19, 2012 22:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG 2012! Lancetem w bezdomność! 179!!!

Sytuacja jest skomplikowana - koty są dokarmiane przez personel i pacjentów (to szpital psychiatryczny, plus oddziały odwykowe alkoholowe itp) - teraz wszystko łapie i dokarmia afiain (ja w 7mies ciąży i już jakiś czas temu odpuściłam) - jest problem w komunikacji - ludzie - pacjenci i personel - albo w ogóle sprzeciwiają się zabiegom (jedna z pań jest zwolenniczką selekcji naturalnej i koty są jej, jak mówi - pani ta jest pracownikiem, wbrew pozorom ;) ) albo nie zgadzają się na łapanie na klatkę łapkę ("bo jest metalowa") czy podbierak.
Łapanie w ręce skończyło się pogryzieniem jednej z pacjentek.
Kierowniczka innego oddziału z kolei słucha bardziej pacjentki (ponoć pielęgniarka będąca właścicielką lecznicy dla zwierząt) niż mnie czy afiain (ja jestem lek.wet więc teoretycznie wiedzą nadrzędnie do pielęgniarki, ale jak widać nie). Pacjentka "zdiagnozowała" u w/w kotki ropomacicze, leczyła ją jakimiś lekami, no ale kotka poza powiększoną śledzioną nic innego patologicznego nie miała, maciczka 3-4mm czyli mikroskopijna.

Mam zezwolenie dyrektora szpitala na wyłapywanie tych kotów i sterylizację, ale jestem świadoma że przy tylu ludziach zawsze komuś może się nie spodobać i mogą mi to pozwolenie cofnąć. Dlatego nie działamy na siłę, a po dobroci :)
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

[poprzednia][następna]