Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 22:52 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

hidi pisze:poprosze o zdjęcie, ale nic obiecać nie mogę, nie ma mnie na miejscu..

Jasne, ale popros, wszyscy odetchniemy z ulga :) dzieki, ze chcesz pomoc :1luvu:

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon lis 28, 2011 7:39 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Ja może będę za 2 tygodnie. Nie obiecuję, bo zazwyczaj wpadam do Wcha jak po ogień, ale może mi się uda podskoczyć do Książa jak do tego czasu sprawa się nie wyjaśni.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lis 29, 2011 3:10 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Tak w tym artykule piszą o Bolku:

"Martwi nas jednak, bo od jakiegoś czasu nie widać kota Bolka. To najbardziej znany kocur ze wszystkich. Ale szukamy go - mówi Dariusz Gustab.

Jeżeli go nie widać od jakiegoś czasu(a przed "leczeniem" było go widać zawsze, co go zgubiło w końcu) to chyba już się go nie znajdzie. Kastrowanie staruszka dla zasady i wypuszczanie go na "wolność"(po ilu dniach i w jakim stanie-tego przecież nie wiadomo) było wielkim ryzykiem o czym przecież tu trollowałam.

Szkoda, że nie zostawiono go w spokoju, a jeżeli już koniecznie trzeba go było leczyć i kastrować to nie znaleziono mu jakiegoś domu. Starsze koty wolnożyjące bardzo często świetnie czują się na starość w domu; nie kłócą się z innymi kotami, wcale się z niego nie wyrywają na wolność, wylegują się na piecu albo na kanapie i wcale nie znaczą mieszkania (nawet jak jeszcze nie zostały wykastrowane).

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw gru 01, 2011 14:51 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

niestety na razie nie mam żadnych wieści :(

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon gru 05, 2011 16:41 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

kochani, szukam na cito dt na max 2 tyg dla 6kg pudelkowatej suni z walbrzyskiego schronu. na czas sterylki tylko, pote juz stale dt czeka na sunie. pomoze ktos z wcha lub okolic????????

kora78

Od: Wto lis 09, 2010 22:27

Post » Pt gru 16, 2011 12:20 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

wiesci o Bolku od znajomej:

"Hej, w sprawie Bolak nie mam niestety dobrych wiadomości, prawdopodobnie nie zyje, bo nikt od dawna go nie widziała. Wszystkie zamkowe koty były kastrowane a on dodatkowo mial jakis guz wycinany i chyba po operacji nie zyl zbyt długo, bo dawno go na zamku nie było a on zawsze odpoczywał w sklepiku na zamku-znał się tam dobrze z włascicielką. Wiec niestety :("

:(

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt gru 16, 2011 16:12 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 19, 2011 12:13 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

... nie wierzę :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ... nie pierwszy raz człek chce kociowi ulżyć i wtedy stan sie pogarsza...
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto gru 27, 2011 14:38 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

bylam wczoraj w ksiazu, widzialam 3 czarno biale kory przy miskach i jednego bialego. bolka nie bylo. wiecej kotow nie widzialam, nie wiem, gdzie one tam siedza zawsze, dziedziniec jest duzy. czy kolo stajni, w parku?
mialy miski z suchym i woda.

kora78

Post » Śro sty 04, 2012 10:47 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

nikt tu juz nie zaglada?

szukam dt dla kotka malego, oswojonego. wywalony prezent swiateczny, jak sadze. czarny ze skarpetkami, zyje w piwnicy u znajomej. oswojony, pewnie wiec tez czysty. maly, ale nie widzialam go, wiec nie wiem, jak maly.

ktos pomoze??

kora78

Post » Sob paź 06, 2012 18:45 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schroni

Byłam dziś w Książu. Bolko został wykastrowany, wrócił i zmarł po ok. miesiącu - Panie są wdzięczne za zainteresowanie nim, ale tak jest ok. 15 płodnych kotów (w tym tegoroczne kocięta), których, jak zrozumiałam, nikt nie wykastrował. Panie z którymi rozmawiałam są przytomne i mówią, że pal sześć śmierdzące kocur na takim terenie, ale żeby ktoś pomógł ciachnąć chociaż kocice.
Ponoć z gmina Wałbrzych współpraca nie istnieje a o schronisku nie chciały się wypowiadać :(
hidi pisze:wiesci o Bolku od znajomej:

"Hej, w sprawie Bolak nie mam niestety dobrych wiadomości, prawdopodobnie nie zyje, bo nikt od dawna go nie widziała. Wszystkie zamkowe koty były kastrowane a on dodatkowo mial jakis guz wycinany i chyba po operacji nie zyl zbyt długo, bo dawno go na zamku nie było a on zawsze odpoczywał w sklepiku na zamku-znał się tam dobrze z włascicielką. Wiec niestety :("

:(

Hidi, czy masz możliwość zweryfikowania tych informacji? Kobieta powiedziała, że żaden kot oprócz Bolka nie został wykastrowany, ale może po prostu pojawiły się nowe i płodne? Ja rozmawiałam w biegu, wycieczka zorganizowana

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 21, 2013 10:25 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schroni

:D Witam serdecznie. Trafiłam na tę stronę przez przypadek i nie muszę tu coś napisać choć być może nikt tu już nie zagląda. Bolka znam od zawsze. To najstarszy kot zamkowy. Niestety fundacja która wykastrowała Bolka była beznadziejna. Wykastrowali jedynego kota który bez przeszkód dał się złapać. Powiesili mu do tego dzwoneczek na szyi i niby jak miał z tym czymś polować na myszy. Po kastracji Bolek odszedł na tarasie zamkowym od strony południowej. Fundacja która go okaleczyła powinna pomyśleć, że kastrowanie najstarszego kota jest zupełnie bezpodstawne, jakiegokolwiek kocura zamkowego jest nie potrzebne dlaczego? A dlatego, że zaburzamy porządek panujący miedzy kotami, a kocurki z pobliskiego stada przychodzą na amory do kotek. Piszę o tym bo chcąc nie chcąc stałam się opiekunem kotów na tarasach zamkowych od strony południowej. Skorzystałam z pomocy finansowej urzędu w sprawie sterylizacji kotek. Małe kotki wyłapuję i znajduję im nowe domki, dwóm maluchom domki znalazła pani Kasia z Fundacji Azyl za co bardzo jej dziękuję. Od kilku miesięcy z własnej kieszeni karmię te koty leczę i wożę na zabiegi. Na początku miesiąca sierpnia pozwoliłam sobie na zamontowanie skarbonki na rzecz kotów i bardzo dziękuje tym którzy rozumieją problem. Innych pozostawiam bez komentarza. Szkoda, że nikt w zamku nie chce ze mną współpracować odnośnie łapania kotek do sterylizacji. Wszystko ogranicza się do rzucenia kotkom karmy, szkoda. :( Bardzo dobrze pamiętam czasy kiedy to myszy tańcowały w zamku, za tym dziś chylę czoła kotkom bo robią dobrą robotę. No tak i tu mogłabym pisać i pisać bez końca, ale i po co jak problem pozostaje. Chciałabym dodać jeszcze, że w tamtym roku w lipcu wzięłam pod opiekę znalezioną tygodniową koteczkę i oczywiście ma się dobrze i mieszka z nami. :lol: Może jeszcze tylko dodam, że bardzo jestem wdzięczna za takiego męża jakiego mam bo on jeden w tym wszystkim mi pomaga. Pozdrawiam wszystkich którzy kochają zwierzęta Anna. :wink:

AnnaSG

Od: Śro sie 21, 2013 9:49

Post » Śro sie 21, 2013 17:53 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schroni

Odszedł, czyli nie żyje???
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon wrz 09, 2013 15:11 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schroni

:cry: Tak nasz kochany brzydal Bolko :cat3: :aniolek: poszedł w stronę światła. :roll:
Ostatnio edytowano Pon wrz 09, 2013 23:08 przez AnnaSG, łącznie edytowano 1 raz

AnnaSG

Od: Śro sie 21, 2013 9:49

Post » Pon wrz 09, 2013 17:04 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schroni

[*]
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]