Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mimzy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 12, 2012 22:15 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Usia jest tak "kobieco" zaokraglona, w sam raz, i chyba puchata, na taka mi wyglada.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sie 22, 2012 20:45 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

uprzejmie informujemy iż na konkurs- pingwinki, krówki zgłosiliśmy kotkę mojej mamy- Tosię!

viewtopic.php?f=20&t=144808

Proszę zajrzeć i dopingować :)

Agata, Adaś, ToiToi, Uszata i Mimzy
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Sob wrz 08, 2012 16:01 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

viewtopic.php?f=20&t=145808 ---> konkurs wrzesniowy, tym razem dla trikolorek, szylkretek i rudzielcow, wiec jesli znacie jakiegos kota o tym umaszczeniu-zapraszamy :)

Kociara82

Post » Nie paź 07, 2012 11:58 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Post » Nie paź 07, 2012 12:07 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Obrazek

kto pogra ze mną w siatkę?
Obrazek

Obrazek

znajdź 3 koty na zdjęciu!
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Nie paź 07, 2012 15:29 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

slodziaki :D

Usia, widze, ze mamy takie same koce :D

Kociara82

Post » Nie paź 07, 2012 16:37 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

tak tak, u nas ikea rzadzi, zwlaszcza jesli chodzi o kocyki pod koty, na koty, do kocich koszyczkow, na parapety i wogole to wszedzie ... :)
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Pon paź 08, 2012 17:37 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

bardzo mi sie podoba rozwiazanie z ta polka na sprzet rtv :ok: zajmuje niewiele miejsca, jest funkcjonalna :ok: no i fajne miejsce przy okazji dla kotow na odpoczynek :)

Fajnie, mamy z Usia taki sam gust hehe :D
Niech Was Duza ode mnie wszystkich wycaluje i wymizia, slodziaki kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Pon lis 19, 2012 17:08 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

co tu tak cicho? Co slychac u szanownych FIV-kowcow?

Kociara82

Post » Czw lis 22, 2012 21:35 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Witamy, wszystko w porządku, Usia i Tojek mega zdrowi, Mimzy urosła do prawie monstrualnych rozmiarów. A cicho jest , bo duzi przygotowują się do przeprowadzki i siedzą w papierzyskach i remontach! :) Na szczęście po podstawowym remoncie wprowadzamy się i resztę będziemy dopieszczać już na nowym! Jestem ciekawa jak zniosą to kotki, pewnie będą z początku wystraszone, może to że część mebli, koców i innych zapachów będzie rozpoznawalna troszeczkę złagodzi stres. Najważniejsze, że będziemy mieli więcej słońca w domu, na chwilę obecną mieszkanie nie jest dobrze doświetlone, mieszkamy przy lesie, z wilgotnością też jest różnie. Więcej okien i słoneczka, na wiosnę zabezpieczony balkon, to raczej kocia zmiana na dobre. Teraz mamy ogródek (zaciemiony i wietrzny bo na górce) więc prawie żadnego pożytku.
Ja na razie siedzę w katalogach ikeii, czterech kątach i wyliczam koszty,
Adaś siedzi i wylicza co ile kosztuje i rwie włosy z głowy :)
Mimzy pomaga mi w przerzucaniu kartek i zaznaczaniem co ważniejszych stron dziurkami lub wręcz ich 'odłączeniem' od reszty magazynu, Toj jak zawsze zafascynowany jest długopisami i samoprzylepnymi karteczkami. Najspokojniej znosi wszystko Uszatka, zero stresu, najwygodniej ułożyć się na czyichś kolankach i kimać słodko. I tak to się u nas kula wszystko powoli do przodu.
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Czw lis 22, 2012 21:47 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Jak miło czytać takie dobre wieści :D

Tylko włosów Dużego trochę mi żal :wink:
Ostatnio edytowano Czw lis 22, 2012 22:25 przez jaaana, łącznie edytowano 1 raz

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 22, 2012 22:01 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

ciesze sie, ze wszystko ok :)
Jakies najnowsze foto by sie przydalo :oops:

Kociara82

Post » Pt lis 23, 2012 21:28 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

jaaana pisze:Jak miło czytać takie dobre wieści :D

Tylko włosów Dużego trochę mi żal :wink:

eeee i tak już siwe, chociaż to dość szybko przy 30-stce! :ryk:
Pozdrawiamy serdecznie Jaaana, Uszatka właśnie została wyczesana i rozmruczała się na dobre, pieszczocha straszna, była dziś cięta na Mimzy i parę razy łapka jej się wymsknęła :twisted: Widzę, że Ty też nie próżnujesz, parę kotków odeszło, coś nowego przybyło :kotek: Buziaki dla wszystkich kociastych i dla Ciebie!
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Pt lis 23, 2012 21:31 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

Kociara82 pisze:ciesze sie, ze wszystko ok :)
Jakies najnowsze foto by sie przydalo :oops:

Foty będą, oczywiście że będą, zwłaszcza przy dużej ilości pudełek i nowych zakamarków to będą nowe kocie pozy i pomysły! I cały nowy świat za oknem! Ależ to będzie!
Oscar Wilde

Mark Twain

agatka13

Post » Pt lis 23, 2012 22:30 Re: Usia-Siusia i ToiToi czyli Fivkowy dom oraz gadająca Mim

mam nadzieje, ze kociaste sie szybko w nowym miejscu zaaklimatyzuja :)

Kociara82

[poprzednia][następna]