Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 13:05 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Syrenka :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 27, 2011 13:40 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Info dla potencjalnych łapiących: przez ok. 2 tygodnie w Boliłapce nie ma możliwości sterylek.

Olu - Twoje dwa to na szczęście kocury, poszły pod nóż dziś. jakieś podejrzanie miłe, tego łaciatego wyjęłam na ręce z klatki :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 27, 2011 13:43 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

No to ufff, bo się zestresowałam po dzisiejszej rozmowie z Mieszkiem ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lip 27, 2011 14:28 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Dobrze Że Syrenka ma DT :P jest słodka, widać że miła koteczka :D

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro lip 27, 2011 21:53 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Teraz bedzie epistola do Salvadore:
Czy na calym Zoliborzu nie bylo lepszych wyjcow? Nawet york moich sasiadow zza sciany nie daje tak czadu, jak te dzieciaki...
I zdolne sa, szybko rozlazly sie z klatki przez prety, wiec trafily do malutkiej klatki "awaryjnej". Wyja dalej.
Ale fajne dzieciaki, chlopak juz sie nawet rozmruczal. :-) Zeby tak jeszcze urodziwe byly bardziej. ;-)
Czy dostana jakies imiona na nowa droge zycia? Chrzestni potrzebni!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 27, 2011 22:50 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Obiecane info o nowych kotach szukających domu tymczasowego, nie całkiem wiem czemu mój nadworny fotograf wysłał mi tylko zdjęcia 2 z nich - może nie odróżnił burasów ;) Upomniałam się o ciąg dalszy, więc się pewnie pojawią niebawem. Obecnie cała 4-ka jest bezpieczna, ale żyje mało komfortowo (klatka w pustym mieszkaniu).

1 i 2 - bure kocury, stare i z połamanymi kłami (usunięte co się dało). Wykastrowane w poniedziałek, więc mocno aromatyczne jeszcze. Zakichane i zapłakane. Do odchuchania stanowczo, przydałby się im spokojny DT, który może je porządnie odkarmić, wyczesać (zwłaszcza starszego), uważnie kontrolować sprawy sikania (zwłaszcza u młodszego, bo mi coś podejrzanie wygląda).

Fotki mam tylko starszego:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

3. Mila - kotka z uszkodzonym okiem, jeszcze przed sterylką - do odchuchania. Ciężko skrzywdzona przez człowieka, a nadal mu ufa. Na koty reaguje z rezerwą, ale bez agresji i łapoczynów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na tej ostatniej fotce załapał się kawałek Gersona, czyli nr 4 ;)

4. Gerson - pingwin z rozwalonym pyskiem, już się gojącym. Miły i przytulny, pełen energii młody kocur. Już wykastrowany, szczepiony.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lip 28, 2011 4:50 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Agneska pisze:Teraz bedzie epistola do Salvadore:
Czy na calym Zoliborzu nie bylo lepszych wyjcow? Nawet york moich sasiadow zza sciany nie daje tak czadu, jak te dzieciaki...
I zdolne sa, szybko rozlazly sie z klatki przez prety, wiec trafily do malutkiej klatki "awaryjnej". Wyja dalej.
Ale fajne dzieciaki, chlopak juz sie nawet rozmruczal. :-) Zeby tak jeszcze urodziwe byly bardziej. ;-)

Agnieszko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ryk: znaczy, dzieciaki zdrowe są :twisted:
Co do imion, pewnie Tatuś Chrzestny podniesie rękawicę, tylko ... Salvadore, Ty wiesz co :twisted: :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lip 28, 2011 6:14 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:Fotki mam tylko starszego:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Brzydal bis :1luvu:

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Czw lip 28, 2011 6:37 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Mały wyjec z Górczewskiej złapany :D :piwa: Złapałam go na moją Luśkę i sweter.Jak widać wszystkie metody są dobre.
Zabrała go do siebie WiolaWW.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw lip 28, 2011 7:34 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Agneska pisze:Teraz bedzie epistola do Salvadore:

Przepraszam, jakie wyjce? :roll:
Info do spisu poproszę, ras ras!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 28, 2011 8:55 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

no co, no co... Wyjce Salvadora. :mrgreen:
Chodzi po Żoliborzu i szuka kociaków. :lol: Upolował dwie dziewczynki i chłopaka. Około 2 miesięcy, w urokliwych biało-burych barwach. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lip 28, 2011 9:00 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Witam

Z czym mi sie kojarzy głębokie wycie i mordkopienie na cały świat i okolicę? ? Już Alix delikatnie uprzedziła, że Adolf i Alfons odpada. podejrzewam ,że Gebels nie przejdzie z podobnych powodów.
Proponuję dla pierwszej dziefcyny Dodę skoro piłuje. dla braciszka Czesio skoro śpiewa i Aida. Bo lubię . (nawet córkę nazwałem Carmen bo miałem fazę na powagę w muzyce.).

podejrzewam , że Czesio skoro śpiewa i Doda będą wspierane przez zaprzyjaźnione siły . tzn Jopopa...

Co do Aidy jest jeszcze ukryta opcja niemiecka: Walkiria ale myślę ,że tak ciężkie i poważne imię dla delikutaśnej, zwiewnej kotecki trochę nie Pasi.
a wiec reasumując :

Aida
Doda

Czesio skoro śpiewa.
zamiast Aidy przejdzie ewentualnie Cześka..

Co o tym sądzisz droga Agnesko?

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Czw lip 28, 2011 9:01 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Wyjce salvadora

zaje... ście to brzmi.

podoba mi się.
grupon jest ok.

salvadoredali67

Post » Czw lip 28, 2011 9:01 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

A nie na jedną literę?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 28, 2011 9:06 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

i to pisze ktoś kto ma jeden męsko- damski nik na dwie litery i dwie płcie....

minimalista.....

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

jedna litera dla trzech koteckuf?
nie, to stanowczo za mało. będzie na trzy. bogatemu wolno....

salvadoredali67

[poprzednia][następna]