Halinka, Henio i Oti w DS :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 26, 2011 15:51 Re: Halinka i Oti w DS :D

:)
moje Kuleczki mają się bardzo dobrze :)
Mohita to kot z ADHD :) ale za to jaka słodka :D

od Halinki dostałam ostatnio wieści,po tym jak poslałam imtrochę zdjęć z dzieciństwa koty :) :
Witam!
Dziekujemy za zdjecia, Halinka wyglada przecudnie. Zmienilismy jej imie z Halinka na Zeytin ( co po turecku znaczy oliwka - z uwagi na wielkie oczy) Uwielbia spac na piersi Esera :) Teraz nasza kolej na przeslanie zdjecia - oto odpoczywajaca Zeytin. Pozdrawiamy

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon gru 26, 2011 16:44 Re: Halinka i Oti w DS :D

jak dla mnie to imię pchełka do niej najlepiej pasowało.... może dlatego że też kieyś miałam kotkę pchełkę :(
co nie zmienia faktu że i tak jest śliczna, cudowna i piękna :) i chwała Tobie za to że wziełaś ją ze schroniska zbitą i maltretowaną przez los i wyprowadziłaś ją na kota
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Pon gru 26, 2011 21:07 Re: Halinka i Oti w DS :D

playbunny71 pisze: i chwała Tobie za to że wziełaś ją ze schroniska zbitą i maltretowaną przez los i wyprowadziłaś ją na kota

ona chciała wyzdrowieć, a ja jej tylko pomogłam .... bez jej chęci nic bym nie zdziałała :) więc nie uważam żeby należała mi sie chwała :D

„Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili” (Mt 25, 45). dlatego nie mogłam zostawić jej w schronisku ...
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro gru 28, 2011 12:20 Re: Halinka i Oti w DS :D

oficjalnie przenoszę Mohitkę do wątku moich kociaków :D
viewtopic.php?f=1&t=53709&start=555

Magdalena424

Post » Czw gru 29, 2011 21:15 Re: Halinka i Oti w DS :D

Jeśli chodzi o mnie to ja tez zastanawiałam się nad wzięciem jej, ale chyba się bałam, że nie podołam :( . Nawet rozmawiałam z resztą domowników na ten temat i kategorycznie zabronili mi znoszenia do domu większej ilości kotów niż posiadam :? . Ale cieszę się, że trafiła do Ciebie i miała tak dobrze. Ja mam serce o g***podparte i zawsze ściągałam do domu największe biedy...
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Śro mar 07, 2012 11:45 Re: Halinka i Oti w DS :D

Halinka ma nowego kolegę SIMBĘ :d :1luvu: :1luvu:

Na początku nie było łatwo, kociaki nie mogły się dogadać przez długi czas Halinka była wycofana i zestresowana, jednak czas jaki poświęcił DS. na „walkę o koty” i socjalizację ich opłacił się :D
Teraz kociaki się uwielbiają, śpią, jedzą, bawią się wszystko razem :) :)

Zdjęcia SIMBY:

http://img341.imageshack.us/img341/4206 ... 244903.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/9880 ... 479903.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/9161 ... 979903.jpg

Magdalena424

Post » Śro mar 07, 2012 15:45 Re: Halinka i Oti w DS :D

Super, że już kociaki się dogadały :ok: jednak nie ma to jak "odpowiednia porada" i cierpliwość w jej wdrażaniu!
Simba jest cudny :1luvu: ! nic dziwnego, że o niego walczyli :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro mar 07, 2012 19:50 Re: Halinka i Oti w DS :D

Wspaniale, brawo dla zaangażowanych Właścicieli :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw mar 08, 2012 11:53 Re: Halinka i Oti w DS :D

gabi.cezar pisze:Wspaniale, brawo dla zaangażowanych Właścicieli :ok: :ok: :ok:

to naprawdę wspaniały domek :)

Halinka tylko na taki , po tym co przeszła, zasługiwała...
Jest w nim KSIĘŻNICZKĄ strasznie kochaną !!! i rozpieszczaną :D

a pamiętam jak się bałam, że nie znajdę dla niej odpowiedniego DS - bo wg mnie żaden nie był dla niej dobry.... :oops: żeby wiecej takich ludzi jak jej DS było...

Magdalena424

Post » Śro mar 14, 2012 15:41 Re: Halinka, Henio i Oti w DS :D

najnowsze zdjęcia Henia :1luvu: ależ on urósł :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magdalena424

Post » Śro mar 14, 2012 15:44 Re: Halinka, Henio i Oti w DS :D

Piękny jest :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 14, 2012 20:54 Re: Halinka, Henio i Oti w DS :D

Wspaniały :)
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw mar 15, 2012 11:05 Re: Halinka, Henio i Oti w DS :D

dostałam też info z DS Otiego, po tym jak zapytałam czy kociaki są już kumplami :)
Jakimi tam kumplami? W obecnej sytuacji możemy raczej mówić o przyjaźni zagrażającej ludzkiej egzystencji. Ujmijmy to tak, zawiązała się koalicja, która w specyficzny sposób ujawnia swoje manipulacyjne naciski wobec właściciela. W całym tym zamieszaniu jest parcie na to aby pojawiła się w końcu jakaś miłośniczka kotów co mogłaby urozmaicić kocie życie.

niby " tylko kot" a jak wywraca życie :D :D
niestety nie dostałam żadnych aktualnych zdjęć...

Magdalena424

[poprzednia]