WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 22:16 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

a to stukniete baby :evil:

niestety wiecej tymczasow ode mnie brak :( jesli zlapie jutro mlodziaka ze Studziennej tez nie mam gdzie dać.
wszystkich znajomych zapchanych, wszystkie klatki zajete :(

jasne ze zlapane dorosle trzeba byloby ciachnac ale ja juz nic nie wymysle, chyba ze zdarzy sie znow jakiś cud...
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Czw cze 09, 2011 22:18 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

:( ja też nie słyszałam o żadnym wolnym miejscu :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw cze 09, 2011 22:21 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

jakbyscie mogły zrobić zdjęcia złapanym maluchom to byłoby super, porozwieszalabym ogloszenia po wetach w okolicy bo dzis widzialam ze nie ma zadnych o maluchach. :kotek:
jesli nie to ja to zrobie tylko jakos w tygodniu przyszlym. zawsze mi sie wydaje ze w przyszlym tyg bedzie wiecej czasu a tu kołomyja od nowa ;)
Obrazek.

iga5

Post » Czw cze 09, 2011 22:33 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

tak, dla mnie też przyszły tydzień jest nadzieją, a potem okazuje się że też nie było czasu :roll:

jessi74

Post » Pt cze 10, 2011 0:17 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

a tu zapraszam na wątek cudem odnalezionego w zakamarkach piwnicznych malucha
viewtopic.php?f=13&t=128871
Obrazek

zdjecie zrobiono 2 dni temu a juz wydaje sie wiekszy, chlopak ma w sobie duzo siły i pewnie dlatego przezył.
Obrazek.

iga5

Post » Pt cze 10, 2011 7:24 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Jeżeli potrzeban wam będzie klatka to pamiętacje że ja mam swoją u Gibutkowej w piwnicy - stoi nieużywana
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt cze 10, 2011 7:26 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Jaka to klatka?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt cze 10, 2011 7:34 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Coś takiego

http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/kla ... 140/170791

Tylko nogi i ramy ma grubsze. Te nogi u mojej mają regulowaną wysokość. Na watku Franki Gibutkowej sa fotki :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt cze 10, 2011 7:42 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

a znaczy się stacjonarna :wink:
nie wiem czy nie będę potrzebowac :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt cze 10, 2011 8:08 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Klatka stoi w piwnicy ale nie w mojej bo ja nie mam piwnicy tylko w pralni przerobionej na pomieszczenie dla kotów - one tam śpią, jedzą, czasem przychodzą koty z zewnątrz (tzn nie "nasze" piwniczniaki tylko jakieś inne z podwórek obok). Maluchów to bym tam raczej nie trzymała, ze względu choćby na wiecznie zakatarzonego Pucka (teraz trochę się podleczył wprawdzie ale z nim to tak jest - podleczy się i za jakiś czas znów smarcze), który kocha wszystkie koty (ludzi nie bardzo) i musi każdego "odwiedzić" a nieszczepione maluchy zaraz byłyby zakatarzone. Jak nie ma innej opcji to awaryjnie bym maluchy tam wrzuciła ale im krócej tym lepiej.
Była tam Frania jak się zaczęli obcy ludzie po kanciapie kręcić to ją tam właśnie przeniosłam ale po 2 dniach już się zaczęła glucić, dlatego musiałam ją stamtąd zabrać zanim by się rozłożyła całkiem - no ale ona jest FIVkiem...
Swoją drogą cudnie by było żeby znaleźć dla tej klatki zamkniętą miejscówkę, taką żeby inne koty nie właziły tam. Ja też tu nie będę mieszkać długo już, sąsiadka która "zarządza" ;) tą pralnią to mówiła, że nie ma nic przeciwko ale tak czy tak myślę że warto by było znaleźć miejscówkę choćby na przetrzymywanie wysterylizowanych kotek - tam bym się obawiała że osłabiony organizm po zabiegu mógłby coś załapać. No i pralnia jest zaanaktowana na nielegalu, więc trzeba uważać na ewentualny najazd adnimistracji :twisted: Wtedy trzeba się w środku zamknąć i udawać że nas nie ma :mrgreen: :mrgreen:

EDIT: No i zawsze jest strach że się ktoś przypulta. Koty łażące to sobie łażą i tyle ale te trzymane w klatce...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt cze 10, 2011 22:53 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

JaEwka pisze:Gdyby wam sie przydał to mam mixol (tylko nie będzie cały bo bym sobie trochę odsypała bo chciałam zacząć uczyć maluszki już trochę same jeść a na paszteciki to jeszcze z tydzień mamy żeby zacząć )

jasne że się przyda, u Figaro zawsze jakiś maluch chce jeszcze popijać 8) jak możemy odebrać?

jessi74

Post » Pt cze 10, 2011 23:02 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

na Podwalu złapane trzy maluszki, z dóch różnych miotów, starsze około 8 tygodni, młodsze około 4-5 max, raczej zdrowe, w miarę oswojone
gdyby nie natasza i sroka nie złapałabym żadnego :P
zostały jeszcze conajmniej trzy malce i trzy mamy
kiedy powtórka?

aaa i więki dzięki dla mawin :1luvu: :1luvu: :1luvu: m. in. za pomoc transportową :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Sob cze 11, 2011 9:30 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

super że się udało :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob cze 11, 2011 11:17 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Bez przesady :oops: , to natasza wszystkie wyłapała - jest hardcorem :twisted: kociaki to śliczne kuleczki!!! chętnie wymieniałabym moich chłopców na takie kulki :kotek: , bo są w fazie "wydłużającego się , chudego, szybko rosnącego kocurka"...

Ja w tym tyg raczej mogę, w piątek jedynie tak dopiero po 18-18.30 będę wolna, a potem w sobotę lub niedzielę jade na wieś pilnować mojej znalezionej ostatnio bezimiennej suni :1luvu: (rasy "CandleBerry"-czyt. kandyl bery :wink: ), bo trzeba ją ciachnąć, a jest bardzo żywa i wybitnie rozrabia, więc będzie ciężko żeby się nie rozpruła.

A tu się pochwalę i kilka miniaturek Wam wstawię (chociaż wiem, że nie każdy kociarz psy lubi, czy nawet toleruje...):
moje stado dotychczasowe już wiekowe - Sonia, Kadet i Kropka
Obrazek Obrazek

A to nasz nowy CandleBerry w dni przygarnięcia:
Obrazek
A tu już poznawała się ze stadem i moim rękawem dnia następnego:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sunia jest tak energiczna, że moje starowinki niestety przy niej "wysiadają" dobrze, że mają chociaż przewagę liczebną, bo swoimi zabawami męczy ich okrutnie :twisted:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob cze 11, 2011 11:43 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

:love:
http://imageshack.us/photo/my-images/199/p1110588t.jpg/

a to zdjecie takie na usmianie sie od ucha do ucha
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]