Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 11:04 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:No i dobrze. :D Ja chyba muszę poprosic jakiegoś kota... :roll: żeby mi telewizor osikał, jak osikały ten co padł wczesniej .I będzie święty spokój! :D

:ryk:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob mar 05, 2011 11:08 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Wiora Ty się nie śmiej. Pierwszy raz byłam wdzięczna kotom że coś osikały i w końcu zrobily porządek.Taki był błogi spokój prawie przez dwa tygodnie. :D Ale potem...nagle Maz gdzieś pojechał na giełdę i znów przytargał jakieś używane pudło.! :| No żesz. Metody nie ma!
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob mar 05, 2011 11:10 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Izo, masz racje, faceci są wzrokowcami przede wszystki. A poza tym telewizja dla Męża to okazja do takiego jakby odpłynięcia myślami i odpoczynku - od pracy, od obcego świata, od kolegów... bo nie sądzę, żeby go raz na kilka tygodni naprawdę interesowały losy bohaterów jakichś seriali :mrgreen: Tak, jak wióra pisze o czytaniu - okazja do odpłynięcia myślami. I pewnie w dodatku macie zupełnie inne oczekiwania od jego przyjazdów: on jedzie z marzeniem, żeby nic przez chwilę nie robić, a Ty czekasz, zeby on choć przez chwilę coś porobił i w ten sposób Ci pomógł :mrgreen:
Ja nie ogladam telewizji jako takiej, nie jestem w stanie się na tyle skoncentrować na ekranie, ale prawie cały czas mam wlączone wiadomości albo filmy i lecą w tle, jak coś robię, zerkam sobie od czasu do czasu, no i słucham, czy świat się akurat nie kończy :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob mar 05, 2011 11:14 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dokładnie tak jak piszesz Taizu.No ja tutaj mam zawsze wiele spraw i czekam jak na zbawienie aż On wróci i weżmie sie do rzeczy :roll: ...no i tutaj często zaczyna sie PROBLEM!!! No nie wszystko mogę zrobic sama.Filtr od pralki wyczyszczę , piec przeczyszczę, ale kolanka czy uszczelki zmienić nie potrafię. A teraz akurat właśnie trzeba to zrobić. Czasem wołami trzeba zaciągać do roboty.... :roll: :|

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 11:27 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Izo poproś koteczka o drobną przysługę:-).
A co do czytania to w domu rzeczywiście rzadko czytam bo jak tu czytać skoro mam stado zwierzaków, pracę, kilka wątków na dogo, a od wiosny do jesieni dodatkowo duży ogród i sprzedaję trochę rośliny aby mieć na zwierzaki. Rośliny to nasze hobby.
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Sob mar 05, 2011 11:28 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

A co sprzedajesz warzywa czy kwiaty?

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 11:34 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

sennaewa pisze:Izo poproś koteczka o drobną przysługę:-).
A co do czytania to w domu rzeczywiście rzadko czytam bo jak tu czytać skoro mam stado zwierzaków, pracę, kilka wątków na dogo, a od wiosny do jesieni dodatkowo duży ogród i sprzedaję trochę rośliny aby mieć na zwierzaki. Rośliny to nasze hobby.

Poproś kota. Myślisz ze to takie proste. :roll: Te koty u Taty w pokoju nie chca sikać!!! Sama nasikam i już! :ryk:

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 11:55 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

No tak, koteczki sikają tam gdzie mają ochotę. Ja mam taką jedną zarazę kocią, której muszę ciągle pilnować, w dodatku jest to młoda kotka przed sterylką. Koszmarna jest. Mam nadzieję, że jej to minie bo jak nie to będzie koteczkiem ogrodowym - przekwalifikujemy z domowego :mrgreen: .
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Sob mar 05, 2011 12:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Oj nie to sikające też mam.Tylko nie w tym pomieszczeniu. Na przykład jeden z młodych kocurków do kastracji. Ulubiona kanapa moich rezydentów już jest do wyrzucenia. :|

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 12:14 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Oj jak mi się marzy własny ogródek.
Swoje warzywa i owoce no i kwiatki oczywiście...

wiora

Post » Sob mar 05, 2011 12:26 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Iza, sikanie moze nie zepsuć telewizora! Tylko smrodek zostanie! Raz mi sie kwiatki wywaliły, cały flakon przelecial przez telewizor i nic, działał :mrgreen: Fakt, ze lampowy był jeszcze :mrgreen:

Ja mam ogródek, ale na działkach, jakiś kilometr od domu i często mi sie nie chce czlapać... A marzą mi sie herbatki na werandzie :mrgreen: (balkonu tez nie mam)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob mar 05, 2011 12:35 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dziewczyny znalazłam na innym watku. Wkleję bo bardzo mi sie podoba.

Jestem głosem tych,które nie mówią,
Dzięki mnie będą mogły przemówić,
Aż uszy głuchego świata usłyszą,
O krzywdzie,jaka się dzieje słabym,
Którzy nie znają słów,

To ja jestem obrońcą mych braci,
I będę za nich walczyć,
I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków,
Aż świat naprawi ten stan rzeczy.

Ella Wheeler Wilcox

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 12:37 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Dziewczyny znalazłam na innym watku. Wkleję bo bardzo mi sie podoba.

Jestem głosem tych,które nie mówią,
Dzięki mnie będą mogły przemówić,
Aż uszy głuchego świata usłyszą,
O krzywdzie,jaka się dzieje słabym,
Którzy nie znają słów,

To ja jestem obrońcą mych braci,
I będę za nich walczyć,
I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków,
Aż świat naprawi ten stan rzeczy.

Ella Wheeler Wilcox

i chyba wiecej nie trzeba mowic.. :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob mar 05, 2011 12:39 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Welina to zdradzisz nam czy ten wiersz, ktory wcześniej zamieściłaś jest Twój? Pytam nie bez powodu. Kiedyś pisałam w podobnym klimacie. :wink:

iza71koty

Post » Sob mar 05, 2011 12:51 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dodam troche swojego pod ten artystyczny nastrój i ku pokrzepieniu,bo wiosna idzie :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

wiora

[poprzednia][następna]