K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 9:16 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Ja spróbuję zrobić jutro Dudzi jakieś zdjęcia, choć nie gwarantuję, że coś z tego wyjdzie, bo może się okazać, że mam za krótką rękę, żeby ją przytrzymać i jednocześnie robić zdjęcia. Ale obiecuję, że się postaram. W zeszłym tygodniu nie dałam rady, bo goniłam Cyntię.

Mam pytanie o 2 kotki przyzwyczajone do psa do domu wychodzącego w okolicach Cieszyna. Czy kogoś mamy i czy taka odległość wchodzi w grę?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob mar 05, 2011 9:20 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Lutra mam ją mam :ok: :piwa:

Noooooo to zabawę czas zacząć :mrgreen:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob mar 05, 2011 13:57 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Czy ktoś potrzebuje cystaid?
Mam jeszcze 40 kapsułek, ważność do czerwca 2011.

Moi Muszkieterowie już dawno wyleczeni (tfu! tfu!!!). Tygodniową kurację wezmę dzisiaj dla Madamki na Kocimską.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob mar 05, 2011 16:23 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Na kociarnię edit_f dowiozła dwie koteczki po ciachnięciu, jedna bardzo dzika, są w króliczej klatce.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob mar 05, 2011 17:15 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Dotarła nowa porcja czipów, kto tam był następny w kolejce?

Tweety

Post » Sob mar 05, 2011 18:16 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Ja zapłaciłam za chipowanie Balbiny. Tyle że ona w tej chwili nie jest do końca zdrowa (ma grzyba nad okiem i wychodzą jej trzecie powieki - poza tym nie ma żadnych niepokojących objawów) i nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania co do chipowania w takiej sytuacji. Jeśli tak to poczekamy i zaczipuje się ją kiedy indziej.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob mar 05, 2011 19:11 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, nie wiecie co z tym zrobić?
Kotki niesterylizowane, a kto wie, co przyszłym właścicielom strzeli do głowy...
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z264321892

tacy zazwyczaj nie chcą popadać w dodatkowe koszty. Wiadomo skąd te koty i dlaczego mają zmienić dom?

Robert zawiózł do domy Tofika, zamieszka z naszą Lusią Bezogonką :)

Ismina vel Niunia aklimatyzuje się u p. Izy, woli psa niż inne koty :)

Tweety

Post » Sob mar 05, 2011 19:13 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Nic nie pisałam na to ogłoszenie, ale może warto się odezwać i zaoferować - jeśli możecie - jakąś pomoc w tańszej sterylce..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 05, 2011 20:16 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Wróciłam z Kocimskiej, była ze mną Ania, nowa wolontariuszka (btw Tweety, czy Robert mógłby jakoś w tygodniu podrzucić jej umowę do kociarni? Odebrałaby w sobotę.).
Madamka niepokoi mnie bardzo: nie je i nic nie sikała. Nawet mięsa wołowego nie chciała. Wypuściłam ja na chwilę na cat-room do zabawy, ale zero zainteresowania.
Dałam jej przepisany antybiotyk i zostawiłam na stole woreczek z cystaidem. Proszę podawac go rano. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, gdyby nie było, to trzeba będzie z nią do weta, tylko kto z nią pojedzie?
Quenn_ink, zwróć na nią rano baczne oko.

Reszta kotów wsuwała wołowinę aż miło. Wygłaskane i wymiziane na maksa :)

Aha, te dwie dziczki dostały wodę. Trzeba z nimi uważać, bo nie wiadomo, jak się zachowają jutro.
Przypominam, że ta klatka jest jako ostatnia do obsługi; dorobiłam też odkażacza.
Obrazek

miszelina

Post » Sob mar 05, 2011 20:23 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Madame ma już dom, dom czeka, może jednak zawieźć madame, a zastrzyki mogę podjeżdżać robić, co?
Ona ostatnio jadła dopiero, jak ją wygłaskałam.
Co myślicie?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob mar 05, 2011 20:28 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

lutra pisze:Madame ma już dom, dom czeka, może jednak zawieźć madame, a zastrzyki mogę podjeżdżać robić, co?
Ona ostatnio jadła dopiero, jak ją wygłaskałam.
Co myślicie?

Ja jestem za
Lek można podawać w domu, zastrzyki też. Ja się boję, że Madame rezygnuje. Dzisiaj też ją głaskałam, ale nie jadła. :(
Obrazek

miszelina

Post » Sob mar 05, 2011 20:38 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

Tweety pisze:Na kociarnię edit_f dowiozła dwie koteczki po ciachnięciu, jedna bardzo dzika, są w króliczej klatce.

mama i córa.. mama to buraska, a córcia marmurkowa i młodziutka.. pani doktor uprzedzała, że mamusia ma charakter, proszę uważać.. co do córuni nic nie wiem oprócz tego, że młodziutka, może z września/października (wg mnie, bo pani doktor nie pytałam).. kotki pochodzą z wysypiska z zakopianki, tego samego co Fredzia.. gania tam jeszcze jeden maluch marmurkowy i bury kocur, z pewnością nie kastrowany..

ps. zabrałam klatkę-łapkę.. będę próbować łapać dwie kotki na teatralnym.. tam wciąż nie udało mi się złapać tych mamusiek..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Sob mar 05, 2011 20:39 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

dobra, wprawdzie dziś mówiłam Grześkowi, że za tydzień, ale zadzwonię i powiem, że zmiana planów. Jutro zabiorę ją.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob mar 05, 2011 20:43 Re: K-ów, nasi podopieczni doczekali się :)) Dziękujemy za głosy

lutra pisze:dobra, wprawdzie dziś mówiłam Grześkowi, że za tydzień, ale zadzwonię i powiem, że zmiana planów. Jutro zabiorę ją.

Dla BHP zrób międzylądowanie u weta ...

Ja chce spać buuuuuuuuuuuuuuu
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]