Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 11:19 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

No to trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

A tutaj MartaK wkleiła info i zdjęcia Oskarka, który w piwniczce bardzo tęskni i jest osowiały.
Czeka na domek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121048&start=720

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw mar 03, 2011 13:03 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

z nieśmiałością, ale walę gdzie się da

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=124916&p=7169367#p7169367

Moje osobiste koty potrzebują pomocy :oops:
najszczesliwsza

Post » Pt mar 04, 2011 11:59 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Dawno się nie odzywałam :oops: Domowy laptop popsuty, a w pracy "wiosenne poruszenie" :twisted: :wink:

Koty mają się dobrze, chociaż czarnuszków nie widuję.
Apetyty mają umiarkowane - podczas silnego mrozu zostawiałam tylko suchą karmę i następnego dnia znajdowałam ją w miseczkach. Wybrednisie :wink: Pocieszam się, że mają jeszcze inne źródło jedzonka, bo do chudych na szczęście nie należą.
Ostatnio szary znowu pogonił pingwinkę :evil: Pewnie gdyby udało się go złapać i wykastrować, byłby spokojniejszy. Ech, mam nadzieję, że następna łapanka okaże się bardziej owocna.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob mar 05, 2011 17:11 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Asiu, bardzo dziękuję za To, że dokarmiasz Sierściuchy.
Myślę nad kolejną próbą w Kiekrzu, ale z czasem krucho.

W tyg. zadzwonił jakiś Pan z Nad Wierzbaka, bo gdzieś jeszcze rzuciło mu się w oczy nasze ogłoszenie, że widział czarnego kotka, który chodzi na trzech łapakach - czwarta chyba złapana.
Dlatego pojechałyśmy z moorland w czwartek i chciałyśmy go złapać.
No i wyszedł czarny kotek, wlazł nam dość szybko do klatki-łapki, wydawało nam się, że nie wygląda na kulejącego, ale skoro facet tak mówił, że w tym miejscu ten kotek chodzi...
Ale zadzwoniłam jeszcze raz do gościa i dopiero wtedy nam powiedział, że tam jest 10 czarnych kotów ;)
No ale co było robić, już nie chciałyśmy go wypuszczać, więc w piątek został wykastrowany.
Na na tego z chorą łapką planujemy kolejny wypad...

kasia_5000

Post » Pt mar 18, 2011 23:08 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Hej żadnych wieści o kotkach w Kiekrzu :kotek:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Nie mar 20, 2011 23:19 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Na razie żadnych wieści. Ja jestem uziemiona w Lublinie :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon mar 21, 2011 7:40 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Asia dokarmia codziennie kotki.
Ma popsutego laptopa, dlatego nie pisze.
Z łapankami musiałyśmy się wstrzymać, bo nie mamy gdzie przetrzymać teraz kotów po zabiegach i mamy do złapania najpierw koty z chorymi łapkami - kulejące: 2 kocurki i jedną kotkę. Dodatkowo nasza Tri z dworca ma urwany ogon i też jest do złapania, żeby zabrać ją do weta.

kasia_5000

Post » Śro kwi 27, 2011 8:54 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Jak ja dawno tu nie pisałam :oops:

Jestem regularnie u kotów.
Dawno nie widziałam Pingwinki (karmię wcześnie, więc koty zazwyczaj zajęte :wink: ).
Przedwczoraj wreszcie przy mnie przyszła do miseczki. Zajrzałam po ogonek i stwierdziłam, że to kotka (ale głowy sobie nie dam uciąć, bo już mi się zdarzyło kastrata z kocicą pomylić :oops: :wink: ).
Nie wygląda na to żeby była w ciąży. Obmacałam brzuszek i nie wyczułam też żeby była karmiąca (a tego się bardzo boję). Tylko czy to się da wyczuć po cycuszkach :? Niestety w tym nie mam doświadczenia :(
Chyba uda mi się załatwić talon na sterylizację, tylko żeby kota zechciała dać się złapać :roll: Mam nadzieję, że wspólnie z Kasią w końcu sobie poradzimy.

Białas to na pewno pełnojajeczny kocurro. Wyobraźcie sobie, że ostatnio, podczas jedzenia, pozwolił mi się pogłaskać 8O 8O 8O
Nie był wielce szczęśliwy z tego powodu, nie mruczał, ale wcale nie protestował. To mnie bardzo wzruszyło...

I takie to wieści od "moich" podopiecznych.

Mam wielką nadzieję, że uda nam się z Kasią wreszcie wyciachać resztę towarzystwa :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro kwi 27, 2011 9:16 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Czyli Ty Asiu tam cały czas działasz :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 27, 2011 9:17 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Asiu, dzięki!
W tym tyg. nie dam rady, bo chcę dokończyć ciachanie kotek na Chełmińskiej, w przyszłym wyjeżdżam, ale za dwa tyg., jak tylko będzie miejsce na przetrzymanie po zabiegu (Marta z Karoliną jeszcze mają pkp i Składową do dokończenia), to zadzownię do Ciebie i się umówimy, ok?

kasia_5000

Post » Czw maja 05, 2011 10:47 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Kasiu Kochana, dziękuję, że pamiętasz o kierskiej gromadce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekam na kontakt, kiedy będziesz miała chwilę czasu - ze spokojem.
Wiem ile robicie na rzecz zapobiegania bezdomności na dworcu i nie tylko. Jak dobrze, że jesteście... :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto maja 10, 2011 1:14 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Dziękuję za dobre wieści :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Wto maja 10, 2011 21:57 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Asiu, w tym tyg. nie dam jeszcze rady.
W związku z wyjazdem Marty mamy trochę spraw do załatwienia.
Niestety teraz nie możemy sobie pozwolić na kastracje, jedynie możemy wysterylizować kotkę na talon z miasta :(

kasia_5000

Post » Pt maja 13, 2011 9:47 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Kasiu Droga :D
Jeszcze raz dziękuję, że pamiętasz o kierskiej gromadce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o kastrację, to ja niestety nie mogę jej sfinansować :( . Poczekamy na lepsze czasy :ok:

Kotków ostatnio nie widuję, bo odkąd jest tak ładnie i ciepło pewnie hasają po łąkach, kiedy ja się pojawiam :wink: :D
Ale jedzonko znika (choć suche w wolniejszym tempie), więc się nie martwię!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Nie wrz 18, 2011 15:33 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

I co słychać u kierskich kotków :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]