FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 14:29 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

Skąd i o której będzie do odbioru?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt kwi 01, 2011 14:50 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

gosiaa pisze:Skąd i o której będzie do odbioru?

Ode mnie.
Godzina do ustalenia, jakoś po 18tej - może być?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt kwi 01, 2011 18:16 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

Ania, albo chwilę przed 18, albo dopiero po 21.

gosiaa

Post » Pt kwi 01, 2011 19:24 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

Strasznie mi żal Maciusia! I tych świeżo złapanych oswojonych... Okropne, że trzeba będzie je wypuścić, ale one chociaż na podwórko wracają, a Maciuś nie ma gdzie wrócić :cry:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 01, 2011 21:09 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

Też tak czytam, czytam, i serce się kroi :(
taka słodka kocina z tego Maciusia, byłby takim fajnym towarzyszem dla człowieka ...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob kwi 02, 2011 8:11 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

Mam nadzieję, że dzisiejsze akcje 1% dla Lodzi w Manufakturze i Zwierzęcy Weekend w IKEA przyniosą nowe dobre domy - trzymajcie za to kciuki i zapraszajcie swoich znajomych do odwiedzenia imprez :D

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob kwi 02, 2011 14:25 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

montes pisze:Mam nadzieję, że dzisiejsze akcje 1% dla Lodzi w Manufakturze i Zwierzęcy Weekend w IKEA przyniosą nowe dobre domy - trzymajcie za to kciuki i zapraszajcie swoich znajomych do odwiedzenia imprez :D

Zapraszam, zapraszam odkąd się o imprezach dowiedziałam.
Moja kumpela tak się przejęła, że nie dosłuchała kiedy się to dzieje i pojechała do IKEI już tydzień temu :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon kwi 04, 2011 8:06 Re: Łódź 812+94 - rudy źle, brak kasy - ściśle - dno :((

gosiaa pisze:Ania, albo chwilę przed 18, albo dopiero po 21.
Dopiero odczytałam - net mam tylko w pracy, komórkę całoboowo :wink:.
Klatka w każdym razie czeka.

jolabuk5 pisze:Strasznie mi żal Maciusia! I tych świeżo złapanych oswojonych... Okropne, że trzeba będzie je wypuścić, ale one chociaż na podwórko wracają, a Maciuś nie ma gdzie wrócić :cry:
Maciuś już jest na ulicy... 2x nasiusal na łóżko - musiało się coś stać, co go do tego sprowokowało, przedtem nie był takiego problemu. To starsza, niesprawna pani, nie umie przeanalizować sytuacji, nie ma siły prać kołder....
Wyć się chce...
Dziś-jutro muszę zabrać rudego lecznicy..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon kwi 04, 2011 8:15 Re: Łódź 812+94 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

Ania, nie dzwoniłam, bo nie miałam wczoraj wieczorem jak odebrać.
O której dzisiaj będziesz w domu, bo rozumiem że klatka jest u Ciebie?

gosiaa

Post » Pon kwi 04, 2011 8:33 Re: Łódź 812+94 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

Maciuś :crying: :crying: :crying:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 04, 2011 9:25 Re: Łódź 812+94 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

gosiaa pisze:Ania, nie dzwoniłam, bo nie miałam wczoraj wieczorem jak odebrać.
O której dzisiaj będziesz w domu, bo rozumiem że klatka jest u Ciebie?
Nie mam pojęcia, znów ganiam za kotami... Po prostu zadzwoń po południu, dogadamy się.

magdaradek pisze:Maciuś :crying: :crying: :crying:
niestety :(

W weekend dołapał się kolejny kot z Parcelacyjnej, i ciężarna (ale nie ta najbardziej zaawansowana tri) kotka ze szpitala. Klatka w szpitalu czuwa, kciuki bardzo potrzebne.
I Marijowy puchacz.

Kociaki - trzy Tepsiaki u Mariji
Trzy z Chojen - z Ewą "odkryłyśmy" kolejny miot - na Chojnach. Dwutygodniowe... Chcemy zabrać, ale w porozumienia z karmicielką, i wysterylizować tam koty. Wg karmicielki jest tylko matka, malcw, my widziałyśmy jeszcze kilka, ale karmicielka nie chce wspólpracować - to "nie jej" koty, dla nas to z kolei drugi koniec Łodzi, przez korki w centrum.. Na dokładkę karmicielka jednego chce sobie zostawic, z opcją, że za pół roku my go wysterylizujemy - zupełnie mi się to nie podoba, tam bida z nędza, a ja kategorycznie uażam, że jak się chcemisć koty, o trzeba mieć na ich utrzymanie, leczenie, kastrację - abstrahuę od sytuacji nie pozostawiających wyboru.
Trzy + nasz podrzutek na Piotrkowskiej - tam są rozsądki karmiciele.
Nie wie ile, mzę nawet 5 - na Urzędniczej, i niełapalnej Kłapouszki.
W sumie 15 - początek kwietnia - duużo :(

Od opiekunek Misi dostałam miłe pw - o tym za chwilę.

1% dla Łodzi, Gazeta
http://lodz.gazeta.pl/lodz/51,35136,9363139.html?i=10

kalewala

Post » Pon kwi 04, 2011 11:36 Re: Łódź 812+97 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

boże tak mi żal Maciusia :cry: :cry: :cry:
naprawdę nie macie gdzie go upchnąć? :( :( :(
ja niestety wyjeżdżam i cały maj mnie nie będzie..nie mogę. To domowy kot, jak on sobie poradzi......... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 04, 2011 11:42 Re: Łódź 812+97 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

magdaradek pisze:boże tak mi żal Maciusia :cry: :cry: :cry:
naprawdę nie macie gdzie go upchnąć? :( :( :(
ja niestety wyjeżdżam i cały maj mnie nie będzie..nie mogę. To domowy kot, jak on sobie poradzi......... :(

Nie ma..
Praktycznie tylko ja i Marija z naszej grupy możemy brać dorosłe tymczasy - z uwagi na reakcję rezydentów i domowników. Przy czym bardziej chodzi o stres rezydentów.
Marija ma Kapuchę, jeszcze Black Jacka i matkę z trójką, o mnie to szkoda gadać, ciągle nie mogę zejść poniżej 10, dziś dochodzi rudy, w połowie tygodnia Sandro.... No i obie na okrągło latamy na łapanki, ja raczej po swojej okolicy, Marija ostatnio po Dąbrowie i Strykowie.
Ewa ma Teodorę Nawrot, pracę + szkołę + łapanki. I własną ósemkę.

kalewala

Post » Pon kwi 04, 2011 12:14 Re: Łódź 812+97 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

Zajrzałam na konto - i bardzo bardzo dziękujemy Taizu za wpłatę na sterylki :1luvu: :1luvu:, wystarczy na sterylkę ciężarnej kotki z tygodniowym przechowaniem :D

I dziękujemy także Miodalik :1luvu:

kalewala

Post » Pon kwi 04, 2011 12:27 Re: Łódź 812+97 - Maciuś na ulicy, POMOCY!!!

Chyba niejasno napisałam o Maciusiu - Maciusia i tę starszą panią poznałam jesieną, kiedy zabierałyśmy z Aga-lodge niebieskiego kociaka z rodzeństwem. W tym miejscu były jeszcze cztery dorosle kotki i Maciuś.

Mamę maluszków i śliczną pingwinkę udało się wyadoptować z naszą pomocą, pani sama wyleczyła dwie pozostałe kotki, jedną z nich wyadoptowała, drugą zostawiła u siebie w domu - z rezydentem kocurkiem. Wszystkie oczywiście po sterylkach. Ostatnio zajęła się Maciusiem - wykastrowała, z lecznicy wzięła do domu - jakoś na początku marca, nawet znalazła mu dom, ale po dobie wrócil, bo siedzial pod szafą.
22 marca podjechałyśmy do tej pani z Aga-lodge porobić zdjęcia do ogłoszeń - Maciuś bał się nas, ala łapany nie wykazywal żadnej agresji, pazurków, prób gryzienia.

Nie wiem, dlaczego nasikal na łóżko - nie umiałam od tej pani uzyskać informacji pozwalających na wyjaśnienie takiego zachowania.

Ta pani zaczęła karmić, leczyć i sterylizować te koty sama - nie dawała sobie rady, lecznica nas skontaktowała, pani bardzo chętnie i skutecznie współpracowała. I rozumiem, że sikający kot, trzeci w domu, jest ponad jej siły...

kalewala

[poprzednia][następna]