Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 13:44 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Magija pisze:ile takie cudo wycieraczkowe kosztuje? bardzo mi się podoba!

25 zł
Kotom też się bardzo spodoba :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lis 13, 2011 13:58 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

iwcia pisze:W zeszłą sobotę działkowa banda kotów dostała od pisiokotów dwie budki styropianowe, z kombinowanego ;) styropianu. Bardzo dziękujemy z Panią karmicielką, koty będą miały gdzie się schować przed zimnem i śniegiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna sprawa:)
Jeśli moge cos doradzic: to ja kładę przed wejściem w charakterze schodka skrzynkę na kwiaty:)
A pełna skrzynke kładę w chcrakterze obciążnika na dach. No i wysuwam troszke daszek, żeby nie zacinało jakby deszcz padał.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie lis 13, 2011 14:49 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Dzięki za fotki :D
Te nasze budy idą w świat, przyjeżdża jakiś pan X., który ma namiar od pani Y, a ta pani Y np. od Agnieszki, która jest koleżanką Madzi-Bordo i nawet nie wiemy gdzie dokładnie stoją. Zresztą nieważne gdzie, byleby potrzebującym służyły :kotek:.
Twoje budki Iwciu były zrobione ze śliczniutkiego nowego styropianu, który dostaliśmy do p. Roberta :D . Może tam którąś ściankę TŻ zrobił z resztek, ale poza tym - budki nówki nieśmigane :ok:.
Fajnie schowane, w krzakach, nikogo nie będą kłuć w oczy.

p.s. wycieraczki Madziu są w Castoramie, 25 zł :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lis 13, 2011 15:09 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

akcja "BUDKA- KOCI DOMEK" JEST NIESAMOWITA :1luvu:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie lis 13, 2011 15:35 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

no dobrze, dobrze Madziu nie musisz nas chwalić, pamiętam przecież, że następna buda jest dla Ciebie :D
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lis 13, 2011 16:22 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

nie tak szybko, muszę najpierw tych 5 kotów złapać i zanieść na sterylizację, jak będa siedziec w lecznicy to wtedy postawimy im kocidomek i będą mogły wieść rodzinne życie w spokoju i ciepełku :1luvu:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie lis 13, 2011 16:54 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Dzięki za fotki :D
Te nasze budy idą w świat, przyjeżdża jakiś pan X., który ma namiar od pani Y, a ta pani Y np. od Agnieszki, która jest koleżanką Madzi-Bordo i nawet nie wiemy gdzie dokładnie stoją. Zresztą nieważne gdzie, byleby potrzebującym służyły :kotek:.
Twoje budki Iwciu były zrobione ze śliczniutkiego nowego styropianu, który dostaliśmy do p. Roberta :D . Może tam którąś ściankę TŻ zrobił z resztek, ale poza tym - budki nówki nieśmigane :ok:.
Fajnie schowane, w krzakach, nikogo nie będą kłuć w oczy.

p.s. wycieraczki Madziu są w Castoramie, 25 zł :D

Ależ ja pisząc kombinowany styropian miałam na myśli ten właśnie resztkowy z budowy ale nowy: :D
Teraz to dopiero namieszałam :lol: :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lis 13, 2011 19:24 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Kolejna budka pojechała na Radogoszcz :ok: właśnie ją zabrała p. Ania (od Agnieszki, a Agnieszka od Bordo jest :wink:). Stanie pod balkonem, przysłonięta z góry podłogą balkonu, a z boku murkiem (to takie bloki jak u Ciebie Madziu, na Retkini), z przodu krzakami.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lis 13, 2011 19:37 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Kolejny pracowity tydzień, pisiokotku i TŻ-ecie :ok: :ok:
Oczywiście poduszek nikt nie chce od namolnej ciotki :evil:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Nie lis 13, 2011 19:46 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ciotka59 pisze:Oczywiście poduszek nikt nie chce od namolnej ciotki :evil:

Pewnie, że chcemy :D.
Lucynko najlepsze byłyby takie 32 cm na 32 cm. I raczej płaskie. To pójdzie na sam spód, na to się ścinki polarowe albo polary da i będzie super. Z dziesięć byśmy zamówili :kotek:
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lis 13, 2011 19:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Nooo :mrgreen: zaraz mi się moje ego podbuduje :lol:
z szyciem startuję od jutra, uszyję i dam znać :D

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Nie lis 13, 2011 22:07 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Dzięki :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lis 14, 2011 11:48 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ja budek nie potrzebuję, więc całkiem legalnie i bezkarnie :mrgreen: mogę sobie pozwolić na nieustannego karpika obserwując rozmach kociego programu mieszkalnictwa.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lis 16, 2011 10:36 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Lidka pisze:
iwcia pisze:W zeszłą sobotę działkowa banda kotów dostała od pisiokotów dwie budki styropianowe, z kombinowanego ;) styropianu. Bardzo dziękujemy z Panią karmicielką, koty będą miały gdzie się schować przed zimnem i śniegiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna sprawa:)
Jeśli moge cos doradzic: to ja kładę przed wejściem w charakterze schodka skrzynkę na kwiaty:)
A pełna skrzynke kładę w chcrakterze obciążnika na dach. No i wysuwam troszke daszek, żeby nie zacinało jakby deszcz padał.

:ok:
Ale daszki, daszki sa konieczne, bo woda spływać bęzie po ściance i do otworu wejściowego.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 16, 2011 10:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Sponsorkę "kociego programu mieszkalnictwa" informuję, że pieniądze dotarły i w najbliższym czasie będziemy robić z nich użytek :ok:.
Co do daszków to zawsze mówimy biorącym budy, żeby kładli na nie jakieś deski czy płyty drewniane albo coś w tym stylu i wysuwali je nad wejściem. Tak, żeby powstał chociaż prowizoryczny daszek.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]