UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 23:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

CMHQ_Widget pisze:
behemotka pisze:Jeżeli interesujesz się kotami i chciałbyś pomóc - najlepiej zostań na forum :). Tu jest mnóstwo okazji, by w taki czy inny sposób zrobić coś dla futer.

Nie tyle interesuję, ja kocham koty od wielu wielu lat. Ostatnio przygarnąłem znajdę porzuconą przez matkę, a żeby jej samej źle nie było znalazł się kompan. Co prawda nie porzucony bo od rolnika, ale trochę "przybiedzony".

Sprawa Iki nie nadaje sie na wykop,ale ta jak najbardziej...Mógłbyś pomóc?

http://www.dogomania.pl/threads/200514- ... e-biednego

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw sty 27, 2011 17:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

o rany czytam ten wątek od samego poczatku i jestem przerażona - dt u iki 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 09, 2011 22:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

a ja niedawno coś pisałam,bo odpisywałam wspaniałej Pani i mi wcięło to :(
Zróbcie coś z nią bo biedaczyska nie mogę z nią mieszkać,niebawem będzie gorzej,bo szykuje kociarnie

Oto treść posta (może ciut odbiegać od oryginału jaki pisałam wcześniej) ale ogólnie o to samo chodzi:
Byłam u IKA 6 nie wiedząc,że to akurat ona,zapytała czy się już nie widziałyśmy,potem zaczęła mi to wmawiać i mówić,że widziała mnie u weterynarza -zwierząt nie mam więc nie mam powodu by do niego chodzić :wink:

Znalazłam jej ogłoszenie w sklepie zoologicznym obok którego mieszkam,ogłaszała 3 miesięczne koty,zadzwoniłam i się umówiłam.
Kotów było dużo-płochliwe w większości,tylko 3 głaskałam.Jednemu kotu nie podobało się,że go głaszczę i kładł uszy IKA 6 powiedziała,że tak robi bo kojarzy to z czyszczeniem uszu-może i nie mam styczności codziennie z kotami,ale wiem że takie zachowanie raczej świadczy o niezadowoleniu kota :|
Moje ogólne wrażenie nie jest dobre,wszędzie brudno oprócz podłogi,która wyglądała jakby dopiero co ją ktoś umył,zapach był bardzo nieprzyjemny,dam sobie głowę uciąć że był to zapach moczu -w każdym pomieszczeniu ! zapach był ostry,okna pozamykane,zero czystego powietrza.
Zainteresował mnie niekastrowany kocur-zabiedzony bardzo,krzywo chodził co było chyba skutkiem niedożywienia,na sierści widziałam pełno małych kuleczek-wyglądało to jak odchody pcheł,mieliśmy kiedyś je w domu więc wiem jak to wygląda,bo do czasu dezynsekcji naoglądałam się tego :mrgreen: powiedziała,że go nie wyda przed wyleczeniem,ciekawe czy do tego dojdzie.Kotów było gdzieś 10-nie jestem pewna,bo wszystkie uciekały i się chowały jak w typowej pseudohodowli gdzie zwierzęta nie mają styczności z ludźmi.
Powiedziała mi,że przyjmuje każdego niechcianego kota,nie dodała że nie daje sobie rady z tym co było widać.WG mnie nie tak powinien wyglądac DT.ZERO pytań z jej strony do mnie
Niezależnie od tego co IKA 6 napisze będę sie trzymać tego,że zaniedbuje zwierzęta.
Nie wystarczy zwierzęciu dać jeść i pójśc do weterynarza.
Może jestem jakaś dziwna,ale ja mam inną wizję DT gdzie kota otacza się opieką,karmi,bawi,kontroluje stan zdrowia,prawidłowo socjalizuje by nie było problemów w przyszłym domu i napewno nie trzyma się takiej ilości w takich warunkach
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 15:09 przez sloneczko, łącznie edytowano 1 raz

sloneczko

Od: Czw lut 03, 2011 10:18

Post » Czw lut 10, 2011 3:41 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

sloneczko pisze:a ja niedawno coś pisałam,bo odpisywałam wspaniałej Pani i mi wcięło to :(
Zróbcie coś z nią bo biedaczyska nie mogę z nią mieszkać,niebawem będzie gorzej,bo szykuje kociarnie

Nic z tego nie rozumiem.
Ika szykuje kociarnię w kawalerce?
To jeszcze jej nie ma? 8O

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lut 10, 2011 7:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wybaczcie, że się odzywam, nie było mnie
ale widze, że wątek nadal się ciągnie....
niemalże jak wenezuelska telenowela :lol:

I nic z niego mądrego nie wynika:) ale co już jest
mniej śmieszne, również nic dobrego dla kotów:(
Szkoda..

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Czw lut 10, 2011 10:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:
sloneczko pisze:a ja niedawno coś pisałam,bo odpisywałam wspaniałej Pani i mi wcięło to :(

Nic z tego nie rozumiem.

źle się wyraziła :wink: szykuje kolejne pomieszczenie dla kotów,więc chyba będzie ich więcej.Ale po co jak nie daje sobie rady... ?
A kto usunął jej wczorajszą wypowiedź skierowaną do mnie jako do Waszego szpiega :mrgreen:
Ma na stanie chudzinkę (kocura niekastrowanego) może tak mu pomóc...zanim stan się pogorszy

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 10:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

sloneczko pisze:
magaaaa pisze:

Nic z tego nie rozumiem.

źle się wyraziła :wink: szykuje kolejne pomieszczenie dla kotów,więc chyba będzie ich więcej.Ale po co jak nie daje sobie rady... ?
A kto usunął jej wczorajszą wypowiedź skierowaną do mnie jako do Waszego szpiega :mrgreen:
Ma na stanie chudzinkę (kocura niekastrowanego) może tak mu pomóc...zanim stan się pogorszy

A to tu była jej wypowiedź? Mogła usunąć sama. Zaraz wrzucę zdjęcia kotów.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lut 10, 2011 10:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lut 10, 2011 11:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lut 10, 2011 11:19 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

to nie wszystkie bo akurat fotografowałam te które mi się podobały a i dały sobie zrobić zdjęcia,szkoda że tego kocurka nie mam,ja mam tą wypowiedź bo cytowałam i jej odpisywałam i mam ją,jak chcecie to wrzucę :wink:
Pisała mi o protokole który mam sobie zobaczyć z kontroli odnośnie warunkó,ale co z tego jak przed takim czymś posprzątała.
Ona nawet chyba nie wie jak znaleźć odpowiedniego człowieka dla zwierzaka,o nic mnie nie pytała,a z tego co wiem to na takiej rozmowie to ja powinnam być wypytywana,wyglada jak starsza Pani która zbiera koty i przekazuje je dalej-ktokolwiek zechce :|
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 11:22 przez sloneczko, łącznie edytowano 1 raz

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 11:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

sloneczko pisze:to nie wszystkie bo akurat fotografowałam te które mi się podobały a i dały sobie zrobić zdjęcia,szkoda że tego kocurka nie mam,ja mam tą wypowiedź bo cytowałam i jej odpisywałam i mam ją,jak chcecie to wrzucę :wink:

A pewnie, wrzucaj!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lut 10, 2011 11:35 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

a proszę,no i oczywiscie moja wypowiedź do niej :mrgreen:

IKA 6 pisze:Witaj słoneczko. Jak przypuszczałam ( mówiac Ci że Cię znam z widzenia) zostałam wysłana na przeszpiegi. W czasach PRL-u nazwano by Cię kocikiem czyli kapusiem. Nie zapomnij dodać, że Twój synek zaczął koncert po odebraniu mu moich telefonów i pilotów, którymi rzucał o podłogę. Nie zapomnij powiedzieć, że na krzyk Twojego synka wszystkie koty uciekły. Nie zapomnij powiedzieć, że nie widziałaś mojego łóżka ( bo go nie mam), nie widziałaś kuwet bo nie wchodziłaś do łazienki a wspomniałam Ci tylko o dwóch kuwetach w pokoju. Nie zapomnij powiedzieć, że robiłaś zdjęcia bez mojego zezwolenia i nie masz prawa ich wystawiać publicznie. Skoro tak bardzo drażnił Cię zapach kotów ( a właściwie to podobno zapach moczu), dlaczego siedziałaś u mnie ponad godzinę.Przychodząc do mnie pierwszy raz od razu się rozebrałaś i rozebrałaś swoje dziecko. A więc chciałaś posiedzieć dłużej. A przy okazji: moje koty nie mają pcheł co widać było wyraźnie na białym futerku. Natomiast sama przyznałaś, że to Ty miałaś inwazję pcheł w mieszkaniu.
Następnym razem jak bedziesz chciała kłamać to zrób to dobrze. Nie opowiadaj, że synek chce kota, bo to dziecko nie było zainteresowane zwierzęciem tylko tym czego w domu nie pozwala mu się dotknąć. Nie lataj za każdym kotem i nie próbuj go na siłę złapać, bo koty nie lubią nachalnych osób. Zanim zaczniesz robić zdjęcia to spytaj o pozwolenie. Dobre wychowanie się kłania. A przede wszystkim pilnuj swojego dzieciaka, żeby nie straszył kotów w obcym mieszkaniu.
I jeszcze jedno poproś Kierownika TOZ-u w Rudzie Sląskiej żeby pokazała Ci protokół kontroli w moim domu. Dla mnie Twoja opinia to opinia dziecka, które chce być bardzo ważne. Życzę Ci powodzenia w wychowaniu swojego syna. Na razie zachowuje się tak jak mamusia.

Hehe mogę się już śmiać czy jeszcze nie ?

po 1 Nie znamy się z widzenia,bo NIE WIDZIAŁYŚMY SIĘ TAM gdzie mnie podobno widziano! miałam inne sprawy na głowie,a tak na marginesie,mam kilka koleżanek w okolicy,bywam w UP,w biedronce a to wszystko okolice,mieszkam koło zoologicznego w którym wisi ogłoszenie.Radzę też zobaczyć mojego pierwszego posta na tym forum,widocznie trafiłam na dobre forum :mrgreen:
Po 2 mój syn tak się nie zachowuje,w domu też mu zabieramy telefony,piloty jak je w końcu dorwie i nie ma takich akcji ,znam swoje dziecko ! a uspokoił się odrazu po wyjściu od Pani,ciekawe :roll: ciekawe kiedy rzucił,coś mi się wydaje,że po usłyszeniu "daj" i tu kolejne pouczenie-mało jakie dziecko w tym wieku odda do ręki,większosć woli rzucić :mrgreen:
Zresztą nie będę sie tłumaczyć,MÓJ SYN JEST KOCHANYM CHŁOPCEM :mrgreen: a jutro justyna sie o tym przekona :mrgreen:
po 3 chcę kota,więc posiedzieć musiałam
po 4 15 miesięczne dziecko mi nie powie,że chce kota i nie jest a raczej nie było świadome,że przyszło oglądać koty w celu wyboru-rzecz oczywista :mrgreen:
Ja chcę kota by moje dziecko wychowywało się wraz z zwierzęciem,psa nie możemy mieć,bo niestety nie miałby go kto wyprowadzać !
po 5 radzę zabezpieczyć okna i wywietrzyć mieszkanie,bo taki smród może szkdozic na układ oddechowy !
po 6 ja widziałam odchody pcheł,wspomniałam że kiedyś mielismy z tym cholerstwem problem,więc wiem jak to wygląda !
po 7 jeśli ich nie maja to niebawem będą mieć
po 8 radzę przestać się bawić w dobrego człowieka,któremu zależy na dobru zwierzęcia,bo niestety niebawem te zwierzęta będą potrzebowały jeszcze większej POMOCY
po 9 nie patrzałam na zegarek ile tam siedzę,zainteresowana byłam kotami,więc jakos trzeba było znieść zapaszek,a po co te pytania.CZYŻBY ktoś tu się przed czymś chciał bronić!
po 10 nie wiesz jak zachowuje sie takie dziecko w wieku mojego syna,bo straszeniem tego bym nie nazwała,synek był zachwycony zwierzakami,zawsze wyciąga jakąś rączkę w stronę zwierza i "gada" po swojemu radosnym głosem,nie gonił ich a szukał bo te uciekały jak tylko widziały człowieka! Tyle ! a na PW napisałam byś sie kobieto....od mojego dziecka :mrgreen:

DOM TYMCZASOWY dla mnie to nie jest !gdyby nie to,że kocury są kastrowane to bym powiedziała,że to jakaś pseudohodowla i coś w rodzaju zbieractwa,a nie na tym polega NIESIENIE POMOCY zwierzętom w potrzebie (p przepraszam,bo niekastrowane jeszcze są i kotki też) W d....masz chyba dobro zwierząt,ja bym nie próbowała wyszarpywać za kark złego kota spod stołu,koty nie powinny się bać swojej Pani :mrgreen:

do IKA 6 a do Kcota się przejdę,bo jest to bardzo dobry znajomy mojej sąsiadki,która tam pracuje w sklepie :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw lut 10, 2011 11:40 przez sloneczko, łącznie edytowano 1 raz

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 11:40 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

8O

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lut 10, 2011 11:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

niebawem będzie ruja ciekawe czy u tej miłej Pani pojawią się kocięta :roll: z własnej "hodowli"

sloneczko

Post » Czw lut 10, 2011 11:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

sloneczko pisze:to nie wszystkie bo akurat fotografowałam te które mi się podobały a i dały sobie zrobić zdjęcia (...)

Fotografowałaś koty w prywatnym domu i wstawiłaś zdjęcia na publiczne forum BEZ zgody IKA6 :?: :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]