Mam ich wpisać oddzielnie czy razem, bo widzę, że są w osobnych DT?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
BOZENAZWISNIEWA pisze:Stan Temisia -krytyczny....operowany jest...
Witam serdecznie!
Zmieniliśmy imię kocurkowi. Teraz to Homer. Reaguje na imię i mam nadzieję, że mu się podoba. Homer poznał mieszkanie, swobodnie porusza się po nim. Chodzi po kanapach i fotelach. Uwielbia leżeć w przejściu na balkon. Żartujemy sobie, że uszczelnia drzwi. Zjada bardzo chętnie. Animondę- serię na ochronę układu moczowego dostaje 2 razy dziennie. Na obiad zjada puszeczkę z puriny. Dostaje też ciasteczka na "kłaczki" i na "ząbki", no i oczywiście witaminy. Lubi bawić się pluszowymi myszkami oraz dzwoniącymi piłeczkami.Coraz częściej "walczy" z drapakami. Ma rozdwojone pazurki więc trochę złości się , gdy nie może uwolnić łapy ze sznurka. Ale cierpliwie próbuje. Weterynarz pocieszył nas że dobre odżywianie i brak stresu poprawi stan pazurów.Homer dba o higienę, ma coraz piękniejsze futro. Najbardziej cieszy nas to, że zaakceptowały go kocice- próbują nawet wciągać Homera do zabawy. Lubi być głaskany i skutecznie się tego domaga.Pozwala całować się po łebku, głośno wtegy mruczy. Z każdym dniem poznajemy się coraz lepiej. Już nie wyobrażamy sobie domu bez Homera. Myślę że jest szczęśliwy. Przesyłam patę zdjęć. Pozdrawiam
Tysiek pisze:Po wizycie u okulisty - jest dobrze. Wreszcie nastąpiła znaczna poprawa. Prawe oko, do którego podawane były dodatkowo krople sterydowe, zaczęło się goić tzn. rogówka (przy badaniu zielonym barwnikiem, praktycznie już się nie wybarwia, a to oznacza brak ubytków na powierzchni oka). Pozostała jeszcze niewielka ok. 2 mmm zmiana. Pozostaną niewielkie zrosty po naczyniach krwionośnych, które "wrastały" i oplatały chore oko, ale kot w pełni odzyska wzrok w prawym oku. Teraz lewe oko zostanie potraktowane kroplami ze sterydem, miejmy nadzieję, że z równie pozytywnym skutkiem.
Tysiek pisze:A ja mam trochę dobrych wieści o Parkerze, jestem świeżo po wizycie:Tysiek pisze:Po wizycie u okulisty - jest dobrze. Wreszcie nastąpiła znaczna poprawa. Prawe oko, do którego podawane były dodatkowo krople sterydowe, zaczęło się goić tzn. rogówka (przy badaniu zielonym barwnikiem, praktycznie już się nie wybarwia, a to oznacza brak ubytków na powierzchni oka). Pozostała jeszcze niewielka ok. 2 mmm zmiana. Pozostaną niewielkie zrosty po naczyniach krwionośnych, które "wrastały" i oplatały chore oko, ale kot w pełni odzyska wzrok w prawym oku. Teraz lewe oko zostanie potraktowane kroplami ze sterydem, miejmy nadzieję, że z równie pozytywnym skutkiem.
Tysiek pisze:Zauważyłam, że Parker jest umieszczony wśród kotów potrzebujących pomocy w sierpniu. Nie ja zakładałam mu wątek, więc może Pixia potwierdzi, ale myślę, że pomoc przyda się innym.
Nie wiem, czy nie "zaszkodzę" panu doktorowi, ale zaznaczam, że do tej pory wszystkie wizyty były nieodpłatne![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot], imatotachi, puszatek i 334 gości