Bambino, anhata - nr konta wyślę za dnia
ze spraw najpilniejszych - wykopanie rowu pozawalającego zatrzymać zjezdzająca górę a co za tym idzie ocalenie ocalałych kojców i domu
ze spraw karmowych ustaliłam z Biafrą że zbieramy na kolejną tone siana, ktora trzeba bedzie zakupić w okolicach 3-4 czerwca czyli za tydzień
brakuje ok 140 zł
co do innych spraw to:
1. pochłaniacz wilgoci - Biafra nie orientuje się
wilgoc pewnie miec będzie bo ma wode w piwnicy
ale niewymieniała pochłaniacza jako pilnej potrzeby czytaj. nie myslała o nim

2. koce szmaty - koce ok, co do szmat Biafra preferuje ręczniki i prześcieradła
poniewaz mości kotom posłania z kocy które potem przykrywa recznikami i przescieradłami, które potem sciaga i pierze/wygotowuje
szmaty nie zabardzo bo pocięte a nie zakńczone do prania sie nie nadadzą a wyrzucić Biafra nie ma ich zwyczajnie gdzie
co jest logistycznie łatwiejsze do ogarnięcia niż samo pranie kocy
3. co do karm poda mi dzisiaj jakie doszły - kurier był 3 x

co by sie zgadzało z wiadoma mi ilością zamówień czyli karma od Kropy, nasza wspólna co ja zamawialam i dla kotów z miau
kurierzy byli dzisiaj a Biafra wrecz przeciwnie dzisiaj u tej kolezanki nie była spi u innej skad ma blizej do siebie
4. pomoc techniczna
drenaż, budowa kojców, droga - tutaj Biafra sobie poradzi nie oznacza to ze sama bedzie wozic gruz do drogi (chociaz kto wie) ale ze jest zorientowana w temacie lub/i ma pomoc/inf. na miejscu
problemem jest przekrzywiony dom, co co pisała Anna ze dom jednym naroznikiem osiadł
jeśli ktoś ma jakiegoś fachowca budowlańca od budownictwa i znajomosci gruntów - tel do Biafry
gdybanie na forum nam nic nie da Biafra i tak przy swoim szalonym łączu i systematyczym wyłączaniu prądu nie jest w stanie wejsc na dogo
o pomocy od rzadu pisala Anna
Biafra jako ze ma dom, nie dostanie ot tak 6 tys
najprawdopodobniej 6 tys nie dostanie wogole
być może jakąś sporo mniejsza sumę
6 tys podobno dostają Ci co stracili dom
co do pozostałej obiecanej pomocy - Biafra mówiła sporo, o procedurze jaką trzeba przejsc zeby uzyskać pomoc, z czego ja zapamiętalam - ostatni rzeczoznawcza odwiedza ją za poł roku i wtedy dopiero może liczyć na pieniądze :shake:
i zgadza się był dzisiaj u nich Tusk ale na górze gdzie ocalało 5 domów
Biafra mieszka posrodku zbocza
i jeszcze wspomniala ze dzisiaj zawalił się kolejny dom