DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 21:33 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

KOCHANI ZOSTAŁAM POPROSZONA O PRZEKAZANIE WAM OGROMNYCH PODZIĘKOWAŃ ,ZA PRACE ,ZA PRZYGOTOWANIE DO TEJŻE PRACY ZA TO ŻE JESTESCIE CUDOWNE ,WSPANIAŁE I NIESAMOWICIE ZORGANIZOWANE OCZYWIŚCIE PRAKSEDA TO PIĘKNIE UJĘŁA A JA TAK NA SZYBKIEGO ALE NA PEWNO WIECIE CO CHCĘ WAM PRZEKAZAĆ ..JESTEŚCIE :1luvu:
Prakseda nawet nie spodziewała się takiego przygotowania ,zaangażowania ...no dziewczyny dumna jestem z was :D

tylko przykro ze być nie mogłam :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 13, 2010 9:51 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

a pewnie ze jestesmy :1luvu:

Dorciu - nastepnym razem :)

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Wto lip 13, 2010 15:16 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

e mail od Izy

Witam,

Dorcia jesteśmy po ciężkiej pracy w domku u P. Zofii. Ja jednak wzięłam urlop - bo będąc w pracy i tak bym myślała, że ktoś za mnie robi ciężką pracę w taki upał i nic bym pożytecznego nie zrobiła siedząc tam. Napracowałyśmy się wszystkie bardzo – ale i jest satysfakcja – w domku pachnie czystością , wszystko poustawiane jak się należy . Prakseda uporządkowała domki, położyła nowe kocyki – super- koty zbaranieją jak zobaczą.

Wszystkie worki ze śmieciami ( ok.40 sztuk !!!!!!!!) - na szczęscie wyniesione ( bo akurat przyjechał nowy kontener) i Zofia nie mogła już w nich grzebać, żeby coś odzyskać !!!! - a mi się też udało bo nie muszę tego wozić do domu i wyrzucać ukradkiem do śmietnika. Dziewczyny super i aż się chce żyć, że są jeszcze tak dobrzy ludzie i do tego młodzi , którzy mają kota na punkcie kotów. Jest iskierka nadziei, że może jedna z nich przejmie działkę P. Zofii – ale na razie nie zapeszam……- sprawa cały czas aktualna.

Została do uporządkowania komórka za domkiem – tam jest ten rudy kociak i domek-kibelek. W przybudówce jest syf - trzeba być w kaloszach – bo pełno tam odchodów i pcheł. Ten rudziak cały czas był w czasie sprzątania – widziałam go z daleka jak wkladałam pręty metalowe (Już jak wszyscy poszli)– zrezygnowany i miał bardzo smutne oczy – może chory. Koniecznie musimy go złapać w sobotę i proszę Cię o pomoc bo sama nie dam rady . Musimy to zrobić rano jak nie będzie jeszcze Zofii.

Ustaliłam z Prezesową nowe miejsce na domek – jest jej zgoda – teraz mi potrzebna pomoc w zakupach na allegro i kasa – kupimy ten domek w promocji za 600 a schody i nogi dorobię sama.

Pozdrawiam wszystkie ciężko pracujące i pomagające kotom osoby i jeszcze raz ukłony i podziekowania za pomoc w sprzątnięciu domku Zofii .

Iza

jak ja wam wszystkim dziękuję za tą akcję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja tz. dorcia44 :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 13, 2010 18:33 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

miło było poznać forumowe koleżanki ,a nawet ''uszkodzić '' niektóre
nóżki ,oczywiście nie specjalnie SASZA wybacz :oops:
dorciu44 jeszcze napewno zdążymy się spotkać :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lip 13, 2010 19:30 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

iwona66 pisze:miło było poznać forumowe koleżanki ,a nawet ''uszkodzić '' niektóre
nóżki ,oczywiście nie specjalnie SASZA wybacz :oops:
dorciu44 jeszcze napewno zdążymy się spotkać :mrgreen:

no co Ty! przeciez to na wlasne życzenie pchalam paluchy pod szafkę :D
swoja droga, do tej pory jestem pod wrazeniem niesamowitej energii z jaką wszystko robisz, powaznie :ok:

sasza925

Post » Wto lip 13, 2010 21:15 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

Witam!
Jestem z działek z Jagiellońskiej i od mniej więcej dwóch tygodni przychodzi na moją działkę kot z bardzo chorym oczkiem. Na początku miał je zamknięte i sączyła się z niego ropa, teraz już je otwiera, ale oczko jest według mnie w bardzo złym stanie, jakby mu je ktoś wybił. Kotek wydaje się oswojony, gdyż nie boi się gdy podchodzę do niego z jedzeniem. Jest mi go strasznie szkoda, lecz nie potrafię mu pomóc, gdyż nie umiem łapać dzikich kotów. Może Pani Iza, która opiekuje się kotami z Jagiellońskiej go zna? Na wszelki wypadek zrobiłam mu zdjęcie i spróbuję je tu umieścić.

Obrazek

Obrazek

Tasza

Od: Wto lip 13, 2010 20:58

Post » Śro lip 14, 2010 5:22 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

mam nadzieje że dziś Iza tu zajrzy ,może to któryś działkowicz? a może nowy?pewnie będzie do złapania i do leczenia .
biedak :cry:
podobno bardzo biedny z wyglądu jest rudy maluch :cry: ,to brat lub siostra moich ,będziemy w sobotę łapać.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 14, 2010 9:07 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

dorcia44 pisze:mam nadzieje że dziś Iza tu zajrzy ,może to któryś działkowicz? a może nowy?pewnie będzie do złapania i do leczenia .
biedak :cry:
podobno bardzo biedny z wyglądu jest rudy maluch :cry: ,to brat lub siostra moich ,będziemy w sobotę łapać.

oj,tyle tych bied.Trzymam kciuki za rudzika.Oby wlazł w łapkę.

Może temu z oczkiem choć doraźnie antybiotyk w karmie dać.Powstrzyma stan zapalny zanim pomoc przyjdzie.
"Moje" dziki jak chorują to zawsze leci im lewe oko i to bardzo.Moze to nie uraz tylko kk.Unidox wtedy pomaga.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 14, 2010 9:12 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

Tasza, jesli tu zajrzysz to podaj dokladne wytyczne, gdzie kota mozna znalezc. obawiam sie ze Iza go nie zna, bo juz dawno pewnie bylby u weta, gdyby go wczesniej widziala..

sasza925

Post » Śro lip 14, 2010 9:59 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

sasza925 pisze:Tasza, jesli tu zajrzysz to podaj dokladne wytyczne, gdzie kota mozna znalezc. obawiam sie ze Iza go nie zna, bo juz dawno pewnie bylby u weta, gdyby go wczesniej widziala..

Kotek przychodzi na moją działkę (nr 37) zwykle wieczorem między 19:00 a 21:00, czasami codziennie, czasami co 2-3 dni. Nie wiem gdzie przebywa w ciągu dnia, bo nigdy go wtedy nie widziałam. Wczoraj jak przyszedł to ze 2 godziny u mnie siedział, dlatego zdążyłam zrobić zdjęcie.

Tasza

Od: Wto lip 13, 2010 20:58

Post » Śro lip 14, 2010 11:25 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

szuka ratunku :(
nie myslalas o tym, zeby go przygarnąć? bedzie Ci wdzieczny do konca zycia (zwierzeta ktore zaznaly biedy i cierpienia naprawde okazuja wdziecznosc i niesamowite przywiazanie, wiem z wlasnego doswiadczenia)

sasza925

Post » Śro lip 14, 2010 11:42 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

od Izy

Witam,

Dorota wklej tej Pani , żeby podala ,na którą działkę podchodzi ten kot – ja go nie znam – może to nowy z za wału.

Ja mam dz.45 i cały czas mam klatkę łapkę – mogę pożyczyć – lecznicę na Książęcej też załatwię .

Moja komórka 500-083-092. Będę dziś ok. 20 (środa) karmiła i spróbuję podejść rudego.

Iza
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 14, 2010 21:27 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

Iza miała dziś łapać malucha ,nie dzwoni pewnie nie złapała :cry:

Miłka coraz lepiej ,chyba antybiotyk utrafiony ,nadal smarcze ale już nie ropnie .
Je bawi się ,rośnie ....nadal o prawie połowę mniejsza od brata Tasmanka ,może jutro uda mi się parę zdjęć wstawić.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 14, 2010 21:40 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

za zdrowie malutkich :ok: :ok:

sasza925

Post » Czw lip 15, 2010 7:41 Re: PO POWODZI KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ KARMA POTRZEBNA.

zaraz będzie bazarek z kosmetykami L'Occitane na działkowe koty, zapraszam

voila :D
viewtopic.php?f=20&p=6198043#p6198043
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

[poprzednia][następna]