MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 23:30 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Kaprys2004 pisze:Nawet nie wiesz jak bardzo żałuję..

Jak to dobrze, że inne zmysły piękniej zaczynają funkcjonować, kiedy jednego z nich zabraknie.. Oby cudny domuś się znalazł..

W Boliłapce inny ślepaczek czeka na domek.. ma 3,5 miesiąca i siedzi z rodzeństwem (widzącym) za kratkami :( Może ktoś by zechciał sobie wyprostować ścieżkę do nieba biorąc go na DT/DS, kiedy tak pięknie i optymistycznie Dziewczyny piszą o Ślepinkach pełnych radości życia? A te kociny w klatce płaczą za człowiekiem i łapeczki wyciągają błagając "wyciągnij mnie, przytul, chcę do ciebie"..

ja nie jestem w stanie wziąć żadnego kociaka na dt (a tym bardziej na ds), ale oczywiście proponuję zdjęcia i np. akcję na facebooku.

Moja znajoma wzruszona jednym z ogłoszeń na FB bierze teraz pierwszy raz w życiu 3 kociaki na dt od orchidki, może zgodziłaby się na kolejne jako dt, ale najpierw te będą musiały znaleźć dom...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro cze 16, 2010 8:29 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Kotów szukających DT nigdy nie zabraknie! Więc każdy dom, mogący dać schronienie kocim biedom jest na wagę złota!!!!

Qlenko - podziękuj serdecznie znajomej - kociaki raczej szybko znajdą dom, bo ludzie najchętniej adoptują maluchy :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro cze 16, 2010 9:19 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Podziękowałam i dziękuję za każdym razem, gdy się słyszymy :)
Kociaki jeszcze u niej nie są, ale kupiła całą wyprawkę, bo wcześniej nie miała kota, więc podeszła do tego bardzo profesjonalnie :)
Po kwarantannie po szczepieniu planuje nawet zrobić kociakom kojec w ogrodzie :D
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro cze 16, 2010 10:04 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:Kotów szukających DT nigdy nie zabraknie! Więc każdy dom, mogący dać schronienie kocim biedom jest na wagę złota!!!!

Qlenko - podziękuj serdecznie znajomej - kociaki raczej szybko znajdą dom, bo ludzie najchętniej adoptują maluchy :ok: :ok: :ok:

Z jednej strony dobrze ,że maluchy mają takie "zejście" ,a z drugiej szkoda ,bo starsze koty są tak samo kochane..
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro cze 16, 2010 11:13 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Kaprys2004 pisze:W Boliłapce inny ślepaczek czeka na domek.. ma 3,5 miesiąca i siedzi z rodzeństwem (widzącym) za kratkami :( Może ktoś by zechciał sobie wyprostować ścieżkę do nieba biorąc go na DT/DS, kiedy tak pięknie i optymistycznie Dziewczyny piszą o Ślepinkach pełnych radości życia? A te kociny w klatce płaczą za człowiekiem i łapeczki wyciągają błagając "wyciągnij mnie, przytul, chcę do ciebie"..

a dałabys radę zdjecie zrobić , opisac troche kociaka?
poszukamy dt, choc bardzo trudno obecnie przy tym wysypie maluszków z chorymi oczkami :( jakis kontakt do lecznicy prosze, mogę ogłoszenie wstawic na nk do galerii ślepaczków i oczywiście tutaj, do klubu ślepaczków (jaki jest stan kotka ?):

viewtopic.php?f=1&t=105275

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 16, 2010 13:52 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Podniosę Malwincię :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro cze 16, 2010 16:02 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Borówka16 pisze:
joluka pisze:Kotów szukających DT nigdy nie zabraknie! Więc każdy dom, mogący dać schronienie kocim biedom jest na wagę złota!!!!

Qlenko - podziękuj serdecznie znajomej - kociaki raczej szybko znajdą dom, bo ludzie najchętniej adoptują maluchy :ok: :ok: :ok:

Z jednej strony dobrze ,że maluchy mają takie "zejście" ,a z drugiej szkoda ,bo starsze koty są tak samo kochane..

Qlenko - bardzo i nieustająco dziękuj :1luvu:
To niestety prawda, daleko nam do niemieckiej rzeczywistości..

Nie jest tak tragicznie, od prawie roku miewałam dorosłe tymczasy i uwierz, że wielu ludzi chciało właśnie dorosłe koty.. I nie były to rudasy/tri czy szylkrety, a zwykłe czarne, czarno-białe czy bure.. Oczywiście, maluchy mają rwanie pewnie nieporównywalnie większe..

alessandra pisze:
Kaprys2004 pisze:W Boliłapce inny ślepaczek czeka na domek.. ma 3,5 miesiąca i siedzi z rodzeństwem (widzącym) za kratkami :( Może ktoś by zechciał sobie wyprostować ścieżkę do nieba biorąc go na DT/DS, kiedy tak pięknie i optymistycznie Dziewczyny piszą o Ślepinkach pełnych radości życia? A te kociny w klatce płaczą za człowiekiem i łapeczki wyciągają błagając "wyciągnij mnie, przytul, chcę do ciebie"..

a dałabys radę zdjecie zrobić , opisac troche kociaka?
poszukamy dt, choc bardzo trudno obecnie przy tym wysypie maluszków z chorymi oczkami :( jakis kontakt do lecznicy prosze, mogę ogłoszenie wstawic na nk do galerii ślepaczków i oczywiście tutaj, do klubu ślepaczków (jaki jest stan kotka ?):

viewtopic.php?f=1&t=105275

Na pewno będziemy chciały zrobić przyzwoite foty. Mój aparat jest niestety kapryśny jeżeli chodzi o uruchamianie się flesza, a niestety jest on niezbędny dla dobrych zdjęć maluszeczków w ciemniejszych pomieszczeniach.. Na szczęście - nie tylko mój aparat istnieje na świecie..

Oto link do lecznicy, opiekują się tam kotkami, które dostarcza Jokot.. http://www.bolilapka.pl/

Bardzo w każdym razie dziękuję za chęć pomocy. Maluszki są przekochane, rwą się do ludzi i ta ślepinka nie jest w tym gorsza :ok: Niestety, nie wiem jaki jest jego stan, ale podpytam na innym wątku, bo tu Joasi się wciełam bezczelnie z prywatą.. :oops: Przepraszam Kochana..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro cze 16, 2010 16:06 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

z taką prywatą zawsze wybaczę!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: za domki dla kociaków z lecznicy!!!!!!!!!!!!!

joluka

Post » Śro cze 16, 2010 21:45 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Niewidząca kotka z Boliłapki jest na zdjęciach tutaj (sprzed tygodnia):
Obrazek tu na górze zdjęcia, a tu Obrazek Ślepka po prawej, bawi się zawieszką.

POSTARAM SIĘ jutro wpaść do lecznicy z aparatem, ale nie wiem co z tego będzie, szczególnie, że aparat marny.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro cze 16, 2010 21:56 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka wyrozumiała kobitka i zwolenniczka ślepinek zatem nam wybaczy :wink:

daję informacje na wątku ślepaczków, wsadzimy do pilnych, z góry dziękuję za nowe zdjecia i parę słów, prosze, wstawcie od razu bezpośrednio na wątku ślepaczkó, wejście w moim podpisie, kliknij na bannerek

zapraszam do nas, udowodnimy,że ślepaczki sa super :ok:
aniko, może założysz wątek maluchom?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 16, 2010 22:09 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

alessandra pisze:joluka wyrozumiała kobitka i zwolenniczka ślepinek zatem nam wybaczy :wink:

daję informacje na wątku ślepaczków, wsadzimy do pilnych, z góry dziękuję za nowe zdjecia i parę słów, prosze, wstawcie od razu bezpośrednio na wątku ślepaczkó, wejście w moim podpisie, kliknij na bannerek

zapraszam do nas, udowodnimy,że ślepaczki sa super :ok:
aniko, może założysz wątek maluchom?

jeśli chodzi o kociaki lecznicowe, to mają już swój wątek:
viewtopic.php?f=1&t=112217&start=150
a także tutaj ostatnio dużo na ich temat jest pisane:
viewtopic.php?f=1&t=110492&start=585

Przyjrzę się jej dokładniej jutro, ale z tego co zaobserwowałam we wtorek zeszły tam będąc, sprawiała wrażenie, że "coś" widzi, także nie jest taka totalnie nieporadna. Ale jak byłam kilka dni później, to siedziała w kąciku, jak zawołałam, to się odwróciła w moją stronę. Wszystkie kociaki z tego "hurtu" (bo miot to nie jest) są b. spragnione kontaktu z człowiekiem. Mruczą na samą jego obecność. "Moje" (wzięłam dwa stamtąd) wręcz włażą mi na twarz i śpią na mnie. I cały czas im mało głaskania ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw cze 17, 2010 9:24 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Niunia/Malwinka po domeczek :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt cze 18, 2010 3:59 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Wypatruje domku dla Niuni/Malwiny...

Obrazek

Kicia.Yoda

Od: Sob cze 05, 2010 5:16

Post » Pt cze 18, 2010 8:00 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

jaka śliczna wypatrywaczka!!!! :1luvu:

może wypatrzy, bo u nas coraz gorzej.... :( - Majorka zdecydowanie nie toleruje pomysłu dokocenia i daje to wszystkim bardzo wyraźnie odczuć!!! nie dość, że gania, bije i gryzie małą, aż ta boi się już wychodzić ze swojego pokoju, to jeszcze zaczęła - chyba w formie prostestu - sikać na posłania Malty :evil: :evil: :evil:

nie ma chwili spokoju - kotów nie można spuścić z oka na sekundę, bo zaraz Majorka dorywa gdzieś Malwinkę (potrafi polecieć za nią aż na górę do pokoju i zanim dobiegniemy z interwencją to już słychać warkot, miauki i rozróbę) - a szkoda mi malutką trzymać przez całą dobę w odosobnieniu... :( - ona tak lubi towarzystwo człowieka, że wypuszczona "na wolność" nie odstępuje nas na krok - chodzi jak psiaczek za odgłosem kroków, kładzie się przy moich nogach, jak coś robię w kuchni, albo przy mnie na sofie w pokoju - taki słodziak, który powinien być jedynaczką w kochającym, mającym dla niej dużo czasu domu......

a telefonów niestety brak.... - teraz kociaki, wakacje, urlopy - ludzie nie myślą o adopcjach... :(

chyba przestawię Majorkę na karmę Calm, bo zostało jej nam trochę po Muszelce - może to da jakiś efekt wyciszenia wariatki......... :roll:

joluka

Post » Pt cze 18, 2010 12:13 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

spokojnego domku Malwince potrzeba - trzeba probowac, szukac - na pewno sie ktos zakocha - na razie widzialam tylko pierwsza strone watku, reszte doczytam pozniej, ale musze powiedziec, ze na zdjeciu po operacji oczek kicia wyglada swietnie :1luvu: :ok:

za domek :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]