Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 12:26 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Witam,
Od wczoraj jestem na forum i natknęłam się na ten wątek. Miałam nadzieję, że Tymkowi się uda :( :( :(

Zastanawia mnie jedna rzecz. Kotek został zapakowany do pudełka i wyrzucony na śmietnik. Mnie to się wydaje dość dziwne. Oznacza to, że zbrodnia była dokonana gdzieś indziej. Ale czy w takim wypadku ktoś by sobie robił problem, żeby pakować i wywozić kotka? Wydaje mi się, że zostawiłby w miejscu, w którym dokonał kaźni. Jeżeli to zrobił, to po to żeby zatrzeć ślady...? Czy mi się wydaje, że ktoś to zrobił na "swoim" terenie, np. w swoim mieszkaniu, z kotkiem, który mu ufał...? Wg mnie wyrzucenie kotka w pudełku raczej nie świadczy o tym, że zrobiły to dzieci. Co to w ogóle było za pudełko? Wiem, że to może nie jest istotne, ale może jest coś charakterystycznego na nim? Nie wiem, może już głupoty gadam, strasznie mi przykro :(

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

Post » Czw lut 18, 2010 12:28 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Gibutkowa pisze:
kristinbb pisze:
jaguśka pisze:Ktoś mógłby wskazać osiedle, choćby na priv :(

Osiedle to chyba te na którym mieszka jessi74,
ale bez rozpytywania przez osoby zaangażowane to się chyba nie obejdzie.
Do prokuratury trzeba, tylko czy tam tak się przejmą ?
Trzeba wszystko przygotować i zanieść gotowe. :roll:

Ma tam ktoś znajomego, który mógłby pchnąć i pilotować sprawę?

jesli zgłosi to organizacja może miec szansę powodzenia zgłoszenie

jest iskierka nadziei, że jednak niektórzy sędziowie sa ludźmi:

viewtopic.php?f=1&t=104005&p=5241111#p5241111

kolejny pozytyw-wyrok dla oprawców:
viewtopic.php?f=8&t=77788&start=480

warto próbowac ustalic , zebrac informacje, założyć sprawę , powoli, bardzo powoli , ale sie cos zmienia na lepsze w tej materii: oprawcy musza ponosić kary, uwazam,że prócz tego , winni płacic duże grzywny, ale to już takie moje ot...
Ostatnio edytowano Czw lut 18, 2010 12:41 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lut 18, 2010 12:30 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Napisałam już na moim bazarku, że chciałabym przeznaczyć dochód z niego na pokrycie długu w lecznicy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 18, 2010 12:33 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

żegnamy Tymka z rozpaczą w sercach......Puchatkowo['] :cry:
Serniczek

Post » Czw lut 18, 2010 12:34 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Spij malutki!
[']
:cry: :cry: :cry:
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Czw lut 18, 2010 12:34 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

smutno...
[*] Tymku...
ObrazekObrazekObrazek

patinette78

Od: Śro gru 16, 2009 10:52

Post » Czw lut 18, 2010 12:36 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Ja kiedys pracowałam w prok. i wiecie, co wam powiem, pracują tam tacy sami ludzie, jak wszędzie, jedni dobrzy, inni źli. Niektórzy przejmuja sie katowanymi zwierzakami, zwłaszcza kobiety. No i zdjęcia robia duże wrażenie. Ale prokurator tylko nadzoruje prace policji, jeżeli w ogóle dochodzenie/śledztwo zostanie wszczęte. Zwykle takie przypadki lub podobne umarzano z powodu niskiej szkodliwości społecznej czynu, albo nie wykrycia sprawcy czynu. Nikt tam nie będzie się przykładał do wykrycia sprawcy, nie łudźcie się.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lut 18, 2010 12:37 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Katzenjammer pisze:Witam,
Od wczoraj jestem na forum i natknęłam się na ten wątek. Miałam nadzieję, że Tymkowi się uda :( :( :(

Zastanawia mnie jedna rzecz. Kotek został zapakowany do pudełka i wyrzucony na śmietnik. Mnie to się wydaje dość dziwne. Oznacza to, że zbrodnia była dokonana gdzieś indziej. Ale czy w takim wypadku ktoś by sobie robił problem, żeby pakować i wywozić kotka? Wydaje mi się, że zostawiłby w miejscu, w którym dokonał kaźni. Jeżeli to zrobił, to po to żeby zatrzeć ślady...? Czy mi się wydaje, że ktoś to zrobił na "swoim" terenie, np. w swoim mieszkaniu, z kotkiem, który mu ufał...? Wg mnie wyrzucenie kotka w pudełku raczej nie świadczy o tym, że zrobiły to dzieci. Co to w ogóle było za pudełko? Wiem, że to może nie jest istotne, ale może jest coś charakterystycznego na nim? Nie wiem, może już głupoty gadam, strasznie mi przykro :(

Nie gadasz głupot.
Trzeba się konkretnie nad tym wszystkim zastanowić.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw lut 18, 2010 12:38 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Jeszcze dodam, że trzeba na bieżąco interesować sie sprawą i zawracać im ciągle doopkę, to może sie przyłożą i dla świętego, swojego spokoju coś wyjaśnią może. Trzeba im siedzieć na karku.

jasdor

Post » Czw lut 18, 2010 12:40 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Przepraszam za takie rzeczowe pytanie ale czy to pudełko jeszcze gdzieś jest? Nie znam się zupełnie na tym ale czy na tym pudełku mogą znajdować się odciski paców lub jakieś inne ślady? (proszę się nie śmiać - moja znajomość kryminalistyki ogranicza się do filmów sensacyjnych ale pomyślałam że może to stanowić jakiś "dowód")
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 12:44 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kurcze, kiedy ludzie w policji i w pokuraturze przestaną traktować wybiórczo prawo 8O ustawa o ochronie zwierząt obowiązuje tak, jak o podatku od osob fizcznych 8O jeżeli czynem zabronionym wg. tejże ustawy jest złośliwe dokucznie to bestialskie pobicie jest niczym ? To jest ich (sry) psi obowiązek !! Jeśli to niska szkodliwość czynu jest - to po co regulowane rangą ustawową ! Ustawa jest zaraz za Konstytucją :roll: Ich obowiązkiem jest stosować prawo

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw lut 18, 2010 12:46 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Jeszcze mi przyszło do głowy... Wiem, że to będzie straszne co powiem, ale może warto popytać w okolicznych schroniskach, czy ktoś takiego kotka nie brał w ostatnim czasie... Pewnie nie, ale nie zawadzi sprawdzić.

Przepraszam za takie rzeczowe pytanie ale czy to pudełko jeszcze gdzieś jest? Nie znam się zupełnie na tym ale czy na tym pudełku mogą znajdować się odciski paców lub jakieś inne ślady?

Raczej wątpię, nie sądzę, aby na fakturze kartonu coś się utrzymało. Pomijając fakt, że jest tam pewnie mnóstwo innych odcisków...

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

Post » Czw lut 18, 2010 12:47 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Nawet jeśli widoki na wykrycie i ukaranie sprawców nie są duże, uważam , że trzeba probować. Inaczej nigdy nic się nie zmieni...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 18, 2010 12:48 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Poprosiłam Dulencję o zajrzenie na wątek i rady, ona niedawno zajmowała się udu...niem sprawcy podobnego czynu (gostek przywiązał psa do śmietnika i pies przymarzł do betonu, nie udało się psiaka uratować ale bandytę złapano - to był jego pies :| ).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 12:48 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Tak, ale wtedy, gdy im sprawcę przyprowadzisz za oszywę i rzucisz pod nogi, a ten sie przyzna do popełnienia ! Ale nie generalizuję, bo i tam pracuja odpowiedzialni i dobrzy ludzie, tylko trzeba na takich trafić !

jasdor

[poprzednia][następna]