^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2010 15:54 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

u mnie czarny chłopczyk bedzie miziakiem nad miziakami.Juz upomina się głośno o zabranie na kolana,strzela baranki i pcha sie pod łapy!Wrzeszczy :głaszcz mnie,tylko mnie...no co tak stoisz,rób coś :lol: Mruczy jak traktor głosno i wyraźnie.Tylko te uszyska :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sty 18, 2010 16:10 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Asia, na uszyska nic u mnie w domu już nie ma, ale przejadę wieczorem przez lecznicę, to pewnie coś się znajdzie. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sty 18, 2010 16:12 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

malgosiab pisze:mam dwa pozostałe kociaki bezokiej

Z czego jedna małpa piękna ale wredna. :evil: Straty w ludziach i sprzęcie robi. :wink:
Ale już Małgosia zrobi z nią porządek. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Post » Pon sty 18, 2010 16:22 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Zofia&Sasza pisze:
Magis pisze:
Zofia&Sasza pisze:Nie mogę @#$%@ wejść na tego @#&%^# ftp-a :evil: No nie mogę i już! Wyświetla się biała strona...

hmm to dziwne, bo wszyscy moi klienci wrzucają bez problemu, sama przed momentem próbowałam połączenia przez Operę oraz przez Firefoxa (Fire FTP) i git, śmiga (jeżeli to o mój ftp chodzi oczywiście ;) ). Ale tak jak pisałam do Agneski, możesz mailem (adres wysłałam w smsie) tylko popakuj, please.

Już ustaliłam z Agneską sposób przekazania fotek... Wiem, że to dziwne, ale ja nie jestem wprawna w PC-tach, a na przesyłaniu, pakowaniu etc nie znam się w ogóle... Do tego korzystam z netu w kawiarence. No, grunt że fotki jakoś dotrą :wink:

Młodzi informatycy u mnie w pracy własnie działają. :D
Obrazek

Agneska

Post » Pon sty 18, 2010 16:23 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Agneska pisze:Asia, na uszyska nic u mnie w domu już nie ma, ale przejadę wieczorem przez lecznicę, to pewnie coś się znajdzie. 8)

Jak ja nie lubię uszu czyścić :mrgreen: BARDZO!
Agneska a drapnęłabys ze 3 książeczki.P.Wojtek wybył z lecznicy na dłużej i ten nie chce mi dac książeczek skoro nie szczepił :twisted: zabiję tego weta. :!:nie powinnam zaczynac nawet dyskusji z nim.Zdzierca i dusiKlient :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 18, 2010 16:29 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Moje glutki ok :) Proludzkie, mruczące, wyciągają łapki zza klatki..jedna czarna to dziewczynka drugi czarny i trzeci biało-czarny to chłopcy.
Oczki póki co czyste, w uszach świerzb, już im zapodałam Oridermyl. Jedzą namoczonego Hillsa i gotowanego kurczaka, a jedzą b. często, kupki ładne i wszystko w kuwecie :)
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pon sty 18, 2010 16:36 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Kaprys2004 pisze:Nie wiem na razie jaka będzie decyzja cudownego domku, do którego miała trafić Julka, ale jeżeli będą chcieli inną kicię (bo chyba Jula wybrała mnie na zawsze), to będę poszukiwała miziaka, który kocha koty i ludzi i ma ochotę bez stresu zmienić środowisko. Foty mile widziane.

Kasia, tłumacz się teraz z tego co pogrubiłam 8O

sherina, ASK@ bardzo Wam dziękuję, za przejęcie kociaków i szybką decyzję :D
Fajne są takie małe kluski :1luvu:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon sty 18, 2010 16:52 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Ech.. na razie jeszcze nie rozmawiałam z panią Zuzią, więc może nie będę musiała się tłumaczyć.. Smutny kot/w depresji to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej.. :( Ona czuje, wie, mówcie co chcecie.. Od kilkunastu dni to nie moja Jula :( A chora nie jest..

Jak ja lubię patrzeć i nawet tylko myśleć o tym, że kotki wyciągają łapeczki z klatki do ludzi :1luvu: Sama słodycz. I w dodatku też mam takiego jednego klienta :1luvu: W dodatku z ADHD :ryk:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto sty 19, 2010 9:10 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

A ja tak sobie pomyślałem że chciałbym znaleźć domek dla (przynajmniej) dwóch kotków ode mnie z pracy. Te dwa rokują największe szanse na pełne oswojenie. Kotka myślę że ok 2-letnia (gdzieś mam zdjęcia, jak znajdę to wstawię) i kocurek w podobnym wieku. Przychodzą na karmienie, kotka daje do siebie podejść na pół metra, ale jeszcze od wyciągniętej ręki ucieka, choć jak szykuję jedzenie to ociera się o nogi. Kocurek podobnie, ale czasem jak się zapomni to nie ucieknie i da się pogłaskać. I widać że sprawia mu to przyjemność. Mają zrobioną budę, ale choć kocur sobie czasem jeszcze gdzieś łazi, na sąsiednie kompleksy zabudowań, to kotka raczej nie opuszcza terenu, bo o której porze bym nie przyszedł to zawsze prędziej czy później przybiega. A dokarmiam ją ja i czasem ochrona, ale tylko dwóch jest kociolubnych, a oni rzadko bywają. No i tak mi jej szkoda bo gdyby nie było mnie dłużej w pracy to byłaby biedna.

Ech, marzenia ....... :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto sty 19, 2010 9:37 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Piotr ja takie kotki (2 siostrzyce)na pól dzikie wyłapałam w kwietniu.Też nie dawały sie głaskac,ale ocierały o nogi i zawsze któras była.Potrafiły znaleźć mnie jak byłam na spacerze z psem i łaziły drąc ryja.Ciachnęłam,wsadziłam w klatke i dałam ogłoszenia. I znalazłam dom,poszły razem.
Może trzeba zaryzykować.Trzymam kciuki.Czasem marzenia się spełniają.

Moje małe siedzą w klatce,dra ryja,wisza jak małpy,jedza jak smoki,mrucza i gadają...Szczególnie facecik jest namolny. Biało czarna dziewusia daje noge z klatki.Już ogladałam jak,bo niby wszystkie dziury zatkane.Ale to będzie spryciula.Odkryła tapete i zrobiła z tego uzytek :mrgreen: Czarna,najmniejsza dziewunia ma oczyska i pysio jak IT.Płochliwa najbardziej.Jednak lubi leżeć na pleckach przytulona do ludzia(odkryłam to dziś przy kropelkowaniu).
W kuwecie ląduje wszystko i brak ciał obcych. Czyszczenie uszu to horror i komedia w jednym.Zapuszczanie kropli do oczu to juz drugi odcinek.

Ja dziś odkryłam z rańca parę biało czarną.Biały to niekastrowany kocurek.Podchodzi,daje sie głaskać.Dobrze wyglada.Czarne ucieka ,ale do białasa leci,ociera sie,pomrukuje.Wyglada na kotkę. Pogardziły jedzeniem dziczek.Widać nie głodne.Moze ktos wypuszcza?przechodziłam przez przypadek plakatując osiedle.Zajrze tam jutro.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sty 19, 2010 11:45 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

piotr568 pisze:A ja tak sobie pomyślałem że chciałbym znaleźć domek dla (przynajmniej) dwóch kotków ode mnie z pracy. Te dwa rokują największe szanse na pełne oswojenie. Kotka myślę że ok 2-letnia (gdzieś mam zdjęcia, jak znajdę to wstawię) i kocurek w podobnym wieku. Przychodzą na karmienie, kotka daje do siebie podejść na pół metra, ale jeszcze od wyciągniętej ręki ucieka, choć jak szykuję jedzenie to ociera się o nogi. Kocurek podobnie, ale czasem jak się zapomni to nie ucieknie i da się pogłaskać. I widać że sprawia mu to przyjemność. Mają zrobioną budę, ale choć kocur sobie czasem jeszcze gdzieś łazi, na sąsiednie kompleksy zabudowań, to kotka raczej nie opuszcza terenu, bo o której porze bym nie przyszedł to zawsze prędziej czy później przybiega. A dokarmiam ją ja i czasem ochrona, ale tylko dwóch jest kociolubnych, a oni rzadko bywają. No i tak mi jej szkoda bo gdyby nie było mnie dłużej w pracy to byłaby biedna.

Ech, marzenia ....... :roll:

Piotr, zrób zdjęcia, zrób ogłoszenia - trzeba próbować. W zeszłym roku dwa 'dzikuny' oswoiły mi się w ogródku i przed zimą już były w swoich domach. :) Trzeba spróbować. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Wto sty 19, 2010 12:24 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Drogi Jokocie! Zmotywowana wczoraj przez Alebę zgodnie z obietnicą przygotowałam projekt strony interntowej. Póki co pod roboczym adresem:

http://www.biurobud.waw.pl/jokot

To na razie taki szkic tylko, jakby to mogło wyglądać, bez żadnej konkretnej treści - napisanie tekstów pozostawiam Wam. Aleba dała mi pełną dowolność co do kolorystyki itp, więc sobie postawiła na odcienie niebieskie. Oczywiście na wiosnę zmienię nieco górny banerek ;) Albo w ogóle damy inny jeśli ten się Wam nie spodoba.
No oceńcie póki co ten projekt. Jak Wam się otwiera i czy w miarę ładnie wygląda, w jakiej przeglądarce i w jakiej rozdzielczości. Stronę starałam się zrobić tak, żeby była czytelna także w rzadkiej już co prawda, ale jednak występującej rozdzielczości 600x800. Stąd granatowe pasy po bokach w większych rozdzielczościach. No, to proszę o krytykę - zdaję sobie sprawę, że jeszcze pewnie sporo będzie do zrobienia.

Co do samej treści strony to Wy napiszcie teksty i podeślijcie mi na maila: serotoninka@vp.pl (vp a nie wp!), najlepiej już tak zredagowane jak mają być, tj. wielkości liter, odstępy, co od nowej linijki itd itp. Jeśli chodzi o dział adopcje to zobowiązuję się do prowadzenia go - proszę mi w pojedynczych pw przysyłać takie pakieciki informacji 1) imię kota 2) wiek, płeć, umaszczenie 3) namiary na osobę do kontaktu w sprawie kota (imię, telefon) 4) zdjęcie kota 5) dowolnie długi i chyba im bardziej szczegółowy tym lepiej opis kota - jego historia, sytuacja zdrowotna, charakter itp no czyli to co ma zachęcić do adopcji ;) No i koniecznie informujcie mnie (również przez maila bo na wątku moge przegapić) o tym, że jakiś kot został wyadoptowany!

Myślę o tym, żeby dodać jeszcze jedną zakładkę - AKTUALNOŚCI taką, abyście sami znając login i hasło mogli dodawać informacje bieżące. Np.

wtorek 19 stycznia
W końcu udało nam się złapać Mruczka. Wykastrowane zostały dwie kotki z działek gdzieśtam. Kociaki z Płockiej zostały odrobaczone i zaszczepione i są gotowe do adopcji, możecie je zobaczyć w dziale "adopcje".

niedziela 17 stycznia
No i tu tez w kilku dosłownie zdaniach co się udało zrobić w niedzielę.

To dodawanie informacji byłoby banalne, zajmowałoby Wam dosłownie chwilkę co kilka dni, a bardzo uwiarygadnia stronę to, że widać, że jest na bieżąco aktualizowana, no bo wtedy wiadomo, że faktycznie intensywnie działacie. No... to pozostawiam pod rozwagę ;) Jak ktos by się podjął takich aktualizacji, a może nawet nie jedna tylko kilka osób, to dodam zakładkę.

No to tyle, zabieram się do swojej roboty, bo troszkę się wciągnęłam nie powiem w przygotowywanie tj strony i reszta leży odłogiem, a mam co robić ;)
Ostatnio edytowano Wto sty 19, 2010 12:46 przez serotoninka, łącznie edytowano 1 raz

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Wto sty 19, 2010 12:37 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

seretoninka możesz podac mailowe namiary na siebie.U mnie są 3 kociaki od.p.Basi i za jakies 7-10 dni będą (mam nadzieje)nadawały sie do adopcji.Ale ja nie umiem inaczej fot przesyłac tylko mailem :oops: .
Moja wiedza jest mocno ograniczona w tej dziedzinie. :mrgreen:

Strona bardzo mi sie podoba :lol: :ok: Zima jest więc i kolor odpowiedzni.Jak dla mnie oczywiście. Toś sie dziewczyno napracowała :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Wto sty 19, 2010 12:46 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

jeżeli coś mogę podpowiedzieć w kwestii strony, ulotki i innych materiałów reklamowych grupy. Dobrze byłoby aby całość była spójna wizualnie. Nie powinno być tak, że ulotka będzie od sasa, strona od lasa a kolejne materiały w jeszcze innej stylistyce. Grupa powinna się kojarzyć jednoznacznie i szybko, bez względu na to czy ktoś ma w ręku, kubek który nabył na aukcji jako cegiełkę, ogląda ulotkę czy wszedł na stronę internetową. Mechanizmy których używa się przy budowaniu komercyjnej marki są tak samo użyteczne przy działalności charytatywnej...

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto sty 19, 2010 12:54 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Magis masz absolutną rację... No tylko Aleba powiedziała mi, że mam absolutną dowolność, nie wiedziałam, że są jeszcze ulotki itp... No w każdym razie ta strona to na razie szkic, jak będzie trzeba to zmienię kolory, czcionkę itp.

Aska@ - zamieniłam w mojej wiadomości prośbę o pw na prośbę o maile (i podałam adres) bo faktycznie, chyba tak będzie łatwiej, dzięki!

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

[poprzednia][następna]