** jesienna pora.....przytul SENIORA** - starszaki czekają !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 21:05 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

:ok: :ok: :ok: za staruszków, Jesień Życia jest trudna i samotna, hop po domki kochające....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lut 05, 2010 7:35 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

dzieńdobry Seniorzy, dzieńdobry Domki :lol:

kikkera

Od: Sob kwi 18, 2009 10:33

Post » Pt lut 05, 2010 8:59 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

Seniorzy z nadzieją wypatrują domków! :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lut 05, 2010 9:02 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

czarna puma z Konina jest w DT - i tak pisze o niej KMKR - jej DT:
Puma pięknieje. Oczka już prawie suche. Puszeczki z kocią karmą jej nie odpowiadają. Pumcia lubi kurczaczka, gotowane inne mięska, serki, jogurcik. A najbardziej myzianko, mruczanko i polegiwanie na moich kolanach .
Już wchodzi do łazienki którą opanowały Olaf i Trixi. Miłości wielkiej jeszcze nie ma, ale kotki nauczyły się przebywać obok siebie. Mam zdjęcie na którym Pumcia i Trixi siedzą na parapecie blisko siebie. Większy problem jest z Olafem. Oli czuły, spokojny w pobliżu Pumci zachowuje się paskudnie. Wczoraj wylegiwał się w budce drapakowej. Pumcia przyszła skorzystać z drapaka. Olafowi bardzo się to niespodobało i pokazał swoją groźną minkę. Na szczęście Pumcia nauczyła się ustępować.
Dzisiaj Pumcia dostanie swoje własne legowisko. Będzie mogła się w nim schować i spokojnie wylegiwać.
Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=105979
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 05, 2010 11:15 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

Witam :)
Czy można by wrzucić na pierwszą stronę moją tymczasową kotkę- Astrę? :)
Astra to kotka w wieku, no cóż-nn. Może mieć 5 lat... a może mieć i 10. Nie wiadomo. W chwili gdy trafiła do mnie jej zęby były w zaawansowanej martwicy, podczas zabiegu usuwania zębów weterynarz wyjął jednego palcami :strach: Teraz Astrze zostały tylko trzy ząbki, ale doskonale sobie radzi- w istocie boli ją już dużo mniej, niż gdy miała zęby. A teraz chyba nie boli wcale.
Moim prywatnym zdaniem Astra bardziej skłania się ku granicy 10 lat... jest taka spokojna, opanowana, powolna, nienarzucająca się... może to tylko po przebytej chorobie, chociaż kto wie...?
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=106128
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt lut 05, 2010 11:21 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

zrobione!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lut 05, 2010 11:32 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

Dziękuję bardzo :*
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt lut 05, 2010 15:06 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

viewtopic.php?f=13&t=105938&start=45
CZARNY kocurek - ok 10 - 12 lat - Łódź - "Mój świat umarł razem z Panią, ale może..mam nową szansę?"- kontakt - asik007
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=105938

ma dom!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lut 05, 2010 15:16 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

Gratulacje dla Czarnego :ok: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lut 05, 2010 15:25 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

pamiętacie jeszcze Oliwkę z Konina? Kotkę po wieloletnim pobycie w schronie, praktycznie dziczka?
Oto, co pisze dziś jej Domek - illuvies
Ładnie się bawi, także z maluchami, przekonała się do krytej kuwety. ;) Zdarza się, że do siebie gada - gdy gania za jakąś kulką to sobie pomrukuje - przytula i mizia się z pudełkiem, które po zdjęciu dywanu służy za koci leżak

viewtopic.php?f=1&t=102266&p=5559843#p5559843

podobnie Mikitka - jest w pierwszym poście, też z Konina - ma DT w którym ...też nauczyła się bawić :-)
viewtopic.php?f=1&t=103928&start=1110
Ja-Ba pisze:Obrazek

Mikitka zrobiła kolejny kroczek do przodu :D

Rano mam zwyczaj pakowania się do łóżka z kubkiem kawy, moje kociska przychodzą wtedy na przytulanki, maluchy ganiają jak opętane a Mikitka zerka z parapety, wystawiając główkę zza zasłonki.

Dzisiaj zeszła z parapetu i przyszła do stolika, postała, popatrzyła i ułożyła się na półeczce pod stolikiem, bliziutko nas :D

Nie brałam telefonu do ręki by nie wypłoszyć jej robieniem zdjęcia.

Nie była długo z nami, szuranie sąsiada na korytarzu za drzwiami spłoszyło ją i poszła na parapet. Ale kolejny kroczek w dobrą stronę został zrobiony.

Od jakiegoś czasu systematycznie zagląda do kuchni, po kilka razy dziennie i robi przegląd miseczek.
Coraz odważniej chodzi po mieszkaniu, nie ucieka gdy chodzimy.

Ciągle jednak jest bardzo, bardzo czujna i ucieczką reaguje na nie domowe szmery, jak np. ludzie głośno idący klatką schodową.

Myślę ile szczęścia było w tym że tam wtedy dała się nie tylko zobaczyć, potem nie tylko że nie czmychnęła na widok Jany, ale jeszcze dała się podejśc i zwabić do klatki. Równie dobrze mogła się z lęku zaszyć w jakiś krzaczorach.

Wszystkie moje koty w pełni zaakceptowały już Mikitkę z jednym wyjątkiem - moja Misia, ona nadal się buntuje i często denerwuje się widząc Mikitkę spokojnie chodzącą po mieszkaniu. Mikitka ustępuje i nie prowokuje Misi, ale też już nie ucieka w popłochu za komodę. Raczej siada spokojnie w miejscu i przeczekuje.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lut 05, 2010 17:46 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=105938&start=45
CZARNY kocurek - ok 10 - 12 lat - Łódź - "Mój świat umarł razem z Panią, ale może..mam nową szansę?"- kontakt - asik007
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=105938

ma dom!!!!

Prosiłaś, bym wpisała, ale się spóźniłam :oops:

Kocio ma do razem ze swym rudym towarzyszem - dzięki Agnieszcze - koleżance Bordo, (u Bordo koty znalazły dt), która to Agnieszka przedstawila obu kawalerów swojej koleżance - skomplikowane trochę :wink:, ale taka trochę adopcja jak poczta pantoflowa :D

A ponieważ Bordo rzadko na forum bywa, w jej imieniu badzo, bardzo dziekuję Asik007 za zaopatrzenie obu panów w karmę - dzięki Asik007 panowie obficie pożywiali (i pożywiają) się karmą najwyższej jakości :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lut 05, 2010 21:07 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lut 05, 2010 22:26 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

Pelasia niestety wraca jutro z adopcji :(
AnielkaG

Post » Sob lut 06, 2010 6:13 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

:roll:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lut 06, 2010 7:02 Re: Twój Starszy Koci Przyjaciel czeka tu...na Ciebie!

co się stało....
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]