Moje koty i ja - dalej kichamy :-(Murzynek w DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 12:17 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

mar9 pisze:Problem w tym, że hrabiemu suche w ogóle nie smakuje już, żadnego nie je :?
Wczoraj z apetytem zjadł surową wołowinkę, a jakże, ale przecież nie może samej surowizny jeść 8O

Marysiu, a czemu nie? Moje koty w ogóle nic innego nie jedzą, wyłącznie mięso. Różne, ale nigdy nie karmiłam puszkami, wychodząc z założenia, że i ja nie chciałabym przeżyć życia na konserwach.
Najważniejsze, żeby jadł. Natomiast co do podrobów byłabym ostrożna, zwłaszcza wątróbki nie można podawać zbyt często.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sty 29, 2010 18:37 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

casica pisze:
mar9 pisze:Problem w tym, że hrabiemu suche w ogóle nie smakuje już, żadnego nie je :?
Wczoraj z apetytem zjadł surową wołowinkę, a jakże, ale przecież nie może samej surowizny jeść 8O

Marysiu, a czemu nie? Moje koty w ogóle nic innego nie jedzą, wyłącznie mięso. Różne, ale nigdy nie karmiłam puszkami, wychodząc z założenia, że i ja nie chciałabym przeżyć życia na konserwach.
Najważniejsze, żeby jadł. Natomiast co do podrobów byłabym ostrożna, zwłaszcza wątróbki nie można podawać zbyt często.

witam się na wątku, który sobie od jakiegoś czasu podglądam :)

a dlaczego trzeba uważać na wątróbkę :?:
weci mówią że surowizna to nie bo tokso i że kot samego mięsa nie powinien jeść.
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pt sty 29, 2010 19:37 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

cynamon i wanilia pisze:a dlaczego trzeba uważać na wątróbkę :?:
weci mówią że surowizna to nie bo tokso i że kot samego mięsa nie powinien jeść.

Wątroba magazynuje wszystkie szkodliwe substancje i może być toksyczna, tak więc nie częściej niż raz w tygodniu, a dla kotów starych w ogóle nie. I koty starsze raczej powinny się obyć bez podrobów.
Ciekawe czy weci, którzy odradzają mięso, handlują przy okazji karmą :wink:
Moje koty (wiek: 17, 16, 15, nn, 2,5) jedzą przede wszystkim mięso i tylko mięso, nawet najstarszy - nerkowiec i cukrzyk w jednym. Dodatki to oliwa z oliwek dobrej jakości (łyżeczka od herbaty na kota), trawka, biały ser czy inne przysmaki w małych ilościach, oraz jako uzupełnienie troszkę suchej karmy dobrej jakości.
To samo koty mojej mamy, też leciwe. I wszystkie koty jakie w życiu przewinęły się przez mój dom rodzinny, a kiedyś bez suchej karmy, bo jej nie było.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sty 30, 2010 19:55 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Murzynek ma lekki kk, dostaje lekarstwa i jest już lepiej.
Apetyt powrócił, znowu sypia na łóżku, jak szanujący się domowy kot :mrgreen: .
Dzisiaj u weta byłam z Uszatkiem bo wczoraj zauważyłam, że w moczu pojawiła się krew.
Dostał lekarstwa w lecznicy i do domu.
Po powrocie zjadł trzy miseczki wołowego serduszka :D , trochę serka też wszamał, chyba jest lepiej.
Wet pobrał krew na morfologię, bo to może być jakiś stan zapalny nerek, zobaczymy co pokaże wynik badania.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sty 30, 2010 20:04 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Witaj Marysiu :)
Pełno róznych problemów z tymi naszymi kotkami, jak jedno się skonczy
to u drugiego cos się dzieje.
Mocne kciuki za Murzynka i Uszatka. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam ciepło :D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie sty 31, 2010 11:31 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Na pierwszej stronie wkleiłam rozliczenie za m-c styczeń.
Bardzo, bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty
:1luvu: :aniolek: :king: :aniolek: :king: :1luvu:
Na koniec dobra wiadomość: Florek zostaje na stałe w nowym domku :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie sty 31, 2010 11:34 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Za jak najwięcej dobrych wiadomości :ok:

I za wszystko :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 31, 2010 23:06 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

mar9 pisze:Na pierwszej stronie wkleiłam rozliczenie za m-c styczeń.
Na koniec dobra wiadomość: Florek zostaje na stałe w nowym domku :lol: :lol: :lol:

oby takich wieści więcej :ok: :ok: :ok: :ok: bardzo sie cieszę że Florek ma stały domek :ryk:
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Nie sty 31, 2010 23:12 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Marysiu Wszyskiego Dobrego dla Was :ok: :ok: :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon lut 01, 2010 20:30 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

No pięknie Mar , kolejny tymczas i dobry domek dla niego a u nas marnie, marnie zajrzyj, może coś podpowiesz...
przyda nam się trochę wsparcia a może i dobrego słowa... Źle sie dzieje...
viewtopic.php?f=1&t=97923&p=5540520#p5540520
http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php
BŁAGAM, NIE OGLĄDAJCIE FILMIKU, TO NIE DLA KOCIARZY, PODPISZCIE PETYCJĘ

Obrazek

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6403287

kasia2005

Od: Pon lip 13, 2009 18:40

Post » Wto lut 02, 2010 7:09 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

kasia2005 pisze:No pięknie Mar , kolejny tymczas i dobry domek dla niego a u nas marnie, marnie zajrzyj, może coś podpowiesz...
przyda nam się trochę wsparcia a może i dobrego słowa... Źle sie dzieje...
viewtopic.php?f=1&t=97923&p=5540520#p5540520

nie posluchalam cie :( zaczelam ogladac ten film ale szybko zrezygnowalam.To przeciez straszne :(:( poplakalam sie.......................................................................................................................................
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Wto lut 02, 2010 8:31 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Hrabia Uszatek wczoraj pogardził surowym indyczkiem... ugotowałam... dalej nic... wyciągnęłam z zamrażalnika kurzą wątróbkę, rozmroziłam i ... nareszcie posmakowało :mrgreen: , nawet sporo zjadł.
Wieczorem kolejne zastrzyki, jest chyba lepiej, już nie widzę krwawych sików w kuwecie.
Gorzej z ogólnym samopoczuciem, on ciągle, całe dnie, przesiaduje w tej kuchennej półeczce, wychodzi bardzo rzadko, oby to nie było to, że zaczęły się przerzuty.
Na razie smarujemy te ranki na pleckach i mocno kombinujemy z jedzonkiem.
Co będzie dalej? nie wiem, mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie dzień, że Uszatek zacznie normalnie jeść, bawić się, przychodzić na głaski i mizianki, jesoo... ile bym dała za to...
Murzynek jeszcze dziś i jutro ma dostać po pół tabletki Ronaxan, bardzo ciężko mu się podaje tabletki.
Apetyt OK, znowu mruczy. Czeka go jeszcze czyszczenie uszek bo cuś czarnego w nich zauważyłąm, oby to nie był świerzb.
Kluseczce dalej zakrapiamy oczka ale nie widzę poprawy, ech ciężko się pozbyć gronkowca.
Mruczek coraz częściej sam dopomina się głasków i pieszczot a Michał chyba przeżywa powtórne dzieciństwo.
Uwielbia spać dosłownie wtulony w Agatkę, jak kocie dziecko, uroczy widok :D
I tak to nam pomalutku, dzień za dniem mija, nuda, co? :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lut 02, 2010 10:08 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

mar9 pisze:Na pierwszej stronie wkleiłam rozliczenie za m-c styczeń.

:piwa: :piwa: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 03, 2010 7:12 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

dzień dobry:)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Śro lut 03, 2010 7:27 Re: Moje koty i ja (2) - Ogonek [*] :( a Florek w DS :)

Uszatek wczoraj miał zły dzień, nic mu nie smakowało, ani surowe ani gotowane.
Może dzisiaj hrabia zechce coś wszamać bo jak nie to znowu będzie karmienie strzykawką.
Murzynek już znacznie lepiej, dzisiaj dostanie ostatnią część tabletki.
Wczoraj miałam w planie jego uszka ale coś mnie grypa rozbiera i sił brak, może dziś to zrobię.
Na koniec chciałam bardzo, bardzo podziękować za wczorajsze wpłaty:
Kociej Skarbonce :aniolek: i Elusi M. :aniolek:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]