S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2009 14:57 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Była Rooni-porobił troche naprawde fajnych mysle fotek-czekamy :mrgreen:

ja tyylko swoja głupaweczką :wink:
troche Kajtka i Kiciusia
zdjecia nieostre, bo nie dość ,ze w pomieszczeniu, to jeszcze nie mogły chłopaki uziedziec na miejscu
ale wkleje je ,zobaczcie jakie miziaki

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob gru 12, 2009 17:29 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

cudeńka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob gru 12, 2009 17:37 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Mała1 pisze:Obrazek

Cudne są, wyglądają identycznie :1luvu:
Za domy :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 13, 2009 15:07 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

za domi dla tych panów :1luvu:
Obrazek Obrazek

talamasca

Od: Czw gru 25, 2008 1:03

Post » Nie gru 13, 2009 15:18 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

nadal domków nie ma
cos wszystkich wiek odstrasza, a przeciez 8 lat, to wcale nie jest tak duzo :(

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 17:04 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

widziałam parę razy ogłoszenia matrymonialne typu:
pani lat 50 pozna pana do lat 50
Oczywiście dla takiej pani pan w wieku 55 lat to zgrzybiały staruszek, a ona przecież super atrakcyjna blondynka

Podobnie chyba z kotami. Dla wielu osób kotem wartym uwagi jest kociak lub kot bardzo młody, czyt. do 2 lat.
Kot dorosły to już wrak, szkoda inwestować.
A one są w zasadzie zdrowe, są mądre, grzeczne, doceniają ciepło domu i przyjazną rękę opiekuna. I potrafią się tak cudownie odwdzięczyć za opiekę.
Jednocześnie nie są takimi niszczycielskimi tornadami jak kociaki.

Brrr, ja juz nie chcę kociaków, mam zdewastowane mieszkanie, a gdy jem posiłki muszę co chwila jakiegoś gnojka z talerza wyciągać. W tym tygodniu ukradły mi z talerza 2 kotlety, chociaż wcale nie są głodne. Przy dorosłych kotach to jest nie do pomyślenia!
I wiem co piszę, gnojki stanowią teraz prawie połowę stada :mrgreen: viewtopic.php?f=1&t=84368 i chętnie szybko oddam za spokój.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Nie gru 13, 2009 18:21 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

A ja myślę że to jest bardziej tak że ludzie boją się cierpienia po stracie zwierzaka :( bo pokochają a potem... :( więc skoro juz ten moment musi nadejść to lepiej niech nadejdzie za 12 lat niż za np 4 :( Tak wywnioskowałam z rozmów z ludzmi, których znam :(

Kitki niech się znajdzie wreszcie ten domek dla was :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie gru 13, 2009 19:30 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

musi sie w koncu znalezc..i tyle :ok:

Delfin-jak pozostała dwójka?

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 20:04 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Dobrze :lol: odpukać

Niunia rozjadła się i zaczyna wzorem tymczasów widzieć we mnie michę :ryk:
Za każdym prawie razem gdy do kociaków idę, zeskakuje ze swojego tronu, tej wielkiej poduchy
i biegnie do miseczki.
Zaczęłam ją zaznajamiać z innymi smakami, bo na intestinalu długo nie pociągnę, a whiskas chyba się trochę przejadł.
Od wczoraj dostają saszetki feliksa i wchodzi :ok:
Suche też jedzą, lecz do mieszkanki stopniowo dodaję różne nowe smaki puriny,
więc teraz to jest: rc, purina z kurczakie, purina z makrelą i purina z odkłaczaczem.

Muszę uściślić informację o kuwetkowaniu Czarusia.
Korzysta z kuwetki, ale na swoich prawach. Pokazał, gdzie ma stać kuweta na qpę, postawiłam i po problemie. :lol:

Świetnie znosi zapuszczanie kropelek, niedługo chyba skończymy, bo oczka ładne.
Nie znosi natomiast czyszczenia uszu i podawanie do nich oridermylu. Trochę walczymy, co na szczęście nie ma żadnego wpływu na przytulaśność małego :1luvu:
Do pysia można mu podać wszystko.
Nadal kicha i pokasłuje :evil:

Niunia dla odmiany nie znosi żadnych zabiegów na swojej osobie, z wyjątkiem zagłaskiwania.
Od czasu do czasu, parę razy dziennie, pokichuje, pewnie złapała coś od dzieciaka.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie gru 13, 2009 20:10 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

to raczej dzieciak od niej załapał
Ona w schronisku była bardzej zasmarkana od niego.
Ja zylexis ładnie wyciagnął.
A to pokichiwanie to mysle,ze raczej jest pozostałośc po chorobie jeszcze.
Trzymam kciuki za kociaste
Przede wszystkim za to,zeby wet nie oceniał jakos tragicznie tych guzków od Niuni

Niunia tutaj tez zjadła np gourmeta, nie ma sensu intensinalem jej juz chyba karmic-drogi pierońsko

Suche u mnie tez jadła royala mieszanego i purinę

a jak Twoje rezydenty i reszta? nie rozkichały sie?bo sie martwię

Mała1

Post » Nie gru 13, 2009 21:20 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

intensitanala dawałam, aby się porządnie rozżarła :wink: ,
nie musiała dostawać, bo qpska porządne.

Pozostałe tymczasy w porządku, ponieważ Niunia i Czaruś mieszkają w zamkniętym pokoju,
tylko pusciłam, bo były bardzo ciekawe "świata". Zwiedziły, zaspokoiły ciekawość, pewnie nic godnego nie znalazły,
bo nie chcą wychodzić.. No, może Czarusia czasami ciągnie, ale niezbyt mocno.
Niunię raz wyniosłam do TŻ na jego ciepły, miękki brzuch, no i facet, bardzo się koteczce podobało :1luvu:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto gru 15, 2009 17:36 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

właśnie zobaczyłam i bardzo mnie to wzruszyło

http://www.allegro.pl/item835138295_jes ... jrzyj.html
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto gru 15, 2009 19:31 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

to Korciaczki zrobiły takie piekne allegro
tez sie wzruszyłam
Juz długo jest-i nikt nie dzwoni, niestety :(

Mała1

Post » Wto gru 15, 2009 23:36 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

u mnie też adopcje stoją, nawet młodziutkie koty nie cieszą się zainteresowaniem,
a jak czasem ktoś zadzwoni, to sie okazuje jakimś cudacznym nieporozumieniem.
Przykład: pani potrzebuje kota na myszy. Nie, w domu nie będzie mieszkał, bo jest uczulona na koty.
Poradziłam, aby sobie pułapki na myszy kupiła
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro gru 16, 2009 19:37 Re: Schr.K-ce.Koty po zmarłym-Kiciuś i Kajtuś błagają o dom.

Wieczór dobry!Pozdrowienia dla "czwóreczki"wielkie mizianka dla braciszków w schronie.Domki!!!ida święta,dobrze mieć cieplutkiego kociaka przy wigilijnym stole i to poważnego,co na choinkę nie włazi,Kajtuś i Kicius czekają!
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

[poprzednia][następna]