W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 18:13 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

My też nie możemy się doczekać :wink:
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Nie sty 24, 2010 2:38 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

aj, tak strasznie długo wszystko robię, ale już mam

Najnowszy image Oliverka :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ] Obrazek Obrazek Obrazek

Codziennie smarujemy się na noc fungidermem, po smarowaniu, jako że mokry, jest ubieramy w cieplutki kubraczek po szczeniaku, obrażamy się na siebie i idziemy spać. Rano zapominamy o urazach i Oliverek jest gotowy na kolejny dzień pełen wspinania się na mnie, całowanie mnie i ... no takie tam różne :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie sty 24, 2010 2:40 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

tak sobie pomyślałam, że gdyby mu wystawić teraz ogłoszenia adopcyjne,
to dla samej litości miałby kolejkę chętnych :wink: :ryk:

zważyłam chłopaka wczoraj w lecznicy. On już waży 3,3gk!!! :lol:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Nie sty 24, 2010 13:09 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Oliver jest teraz zjawiskowy :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Wygląda jak kot rasowy - nazwy rasy nie pamiętam :oops: :oops: :oops: . Wygląda tak świetnie, że we mnie te zdjęcia jakoś nie mogą wzbudzić litości ;-).
Obrazek

wejaga

Post » Nie sty 24, 2010 18:19 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

wejaga pisze:Oliver jest teraz zjawiskowy :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Wygląda jak kot rasowy - nazwy rasy nie pamiętam :oops: :oops: :oops: . Wygląda tak świetnie, że we mnie te zdjęcia jakoś nie mogą wzbudzić litości ;-).

czyli to kiepski pomysł? :wink:

SFINKS
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon sty 25, 2010 21:15 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Według mnie dobrym pomysłem jest zrobienie Oliverkowi ogłoszeń z tymi zdjęciami, ale wątpię, żeby wzbudzały one litość ;-).

Edit: Reakcja mojego TŻ-ta sprzed pół minuty: "O, jaki ładny. Ojej, jaki biedny". Tak więc zachwyt zmieszany ze współczuciem :wink:.
Obrazek

wejaga

Post » Pon sty 25, 2010 21:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Aga, daj spokój, ja sobie żartowałam! :smiech3: :smiech3: :smiech3:

I tak żadne zdjęcie nie odda wrażenia oryginału. Muszę go doprowadzić do stanu chociaż krótkiego zarostu.
Nawet sympatyczny młody człowiek, dla którego łysiejący kot to nie nowina, nie odważył się Oliverka odwiedzić :mrgreen:
Dobra, poczekamy, będzie jeszcze piękniejszy niż był. Tylko ten groźno-maślany wzrok mu zostanie ten sam :wink:

Dziś mało brakowalo a zrobiłabym super zdjęcie: obaj bracia spali w pozycjach półleżących, wtuleni w siebie główkami. Jeden łysy, drugi zarośnięty. Widok-bajka :1luvu:
Ale nie zdążyłam aparatu przynieść.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto sty 26, 2010 17:26 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Oliver wygląda naprawdę cudnie :1luvu:
Mnie się jednak nie skojarzył ze sfinksem, a z .. bokserkiem :D Taki cudnie umięśniony, że hej! :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto sty 26, 2010 21:34 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kaprys2004 pisze: Taki cudnie umięśniony, że hej! :ok:

8O według mnie, Kasiu, to jest pierwszy tłuszczyk :ryk: zimowy oczywiście :wink:

Przestałam dawać wapno, aby zobaczyć co będzie. I już następnego dnia drapał się tak, że te miejsca widać gołym okiem jako ranki.
Eh, trzeba będzie zainwestować w dobrą karmę, dawać jednak mięso i karmić za oknem - wtedy będzie bezpieczny przed pozostałą hołotą.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 27, 2010 17:18 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

No to jest to bardzo apetyczny tłuszczyk :D

Co to znaczy "karmić za oknem"? Na balkonie, żeby mu inne nie wyżerały mięska?

Kaprys2004

Post » Śro sty 27, 2010 19:49 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

za oknem znaczy na zewnętrznym parapecie (jestem pozbawiona luksusu posiadania balkonu),
mam tam budeczkę dla bezdomniaczków,
teraz zima to rzadko przychodzą, wolą w piwnicy jeść nie zamarznięte jedzenie :lol:
Ale jak takiego nagusa za okno wystawić? :mrgreen:

Qrcze, ogólnie mam problem z karmieniem różnych grup zwierzaków :roll:
Nie wiem, jak ludzie dają sobie radę!
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro sty 27, 2010 19:53 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Koniecznie muszę pochwalić Omarka vel Omisia, vel Okirę).

Teraz już wieje przede mną tylko wtedy, gdy idąc patrzę sie na niego :ryk: muszę się dobrze kontrolować.
Natomiast gdy niecierpliwie czekają aż michy napełnię i gdy już jedzą, to spokojnie można dzieciaka głaskać, a nawet podnosi grzbiecik i ogonek z zadowolenia.
Dwie ostatnie noce spał na łóżku przy moich nogach :1luvu:
do czasu, aż TŻ próbował komuś przez sen dokopać :mrgreen:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw sty 28, 2010 22:58 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

dellfin612 pisze:Teraz już wieje przede mną tylko wtedy, gdy idąc patrzę sie na niego :ryk: muszę się dobrze kontrolować.
Natomiast gdy niecierpliwie czekają aż michy napełnię i gdy już jedzą, to spokojnie można dzieciaka głaskać, a nawet podnosi grzbiecik i ogonek z zadowolenia.

Jak tymczasowo mój Remiś :roll: .
Obrazek

wejaga

Post » Pon lut 08, 2010 15:01 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Próbuję sformułować jakieś imię dla Omara, bo na to w ogóle nie reaguje.

Ostatnio mi wyszło HOMIŚ, bo:
H- jak hołota
O - jak Oboźna
MIS - aby był milszy

zawołałam i nawet się obejrzał :mrgreen:

Jestesmy na kolejnym etapie polubiania się,
w nocy śpi przy moich kostkach, jednak pod warunkiem, że sie nie ruszam.
Jakiś cykor z niego, najmniejszy ruch i sp...
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lut 08, 2010 16:17 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kciukasy za wzrost odwagi HOMisia :ok: :ok:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]