SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 21:28 Re: SchronWro

Trzymam kciuki za maluchy :kotek:

Nie będę miała dostępu do netu do niedzieli wieczorem, więc chwilowo się odmeldowuję :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw wrz 24, 2009 22:11 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Gibutkowa pisze:Czy one nie złapały czegoś gorszego? PP? 8O Nie widziałam PP na live ale z opisów tak mi to wygląda...

Na dzień dzisiejszy wet wykluczył...

Ja Wam nazwe tej szczepionki pisałam jak o Kamilke chodziło,Zylexis jest w miare tani...ale i gorszy...

zylexis to jeden z lepszych leków odpodrnościowych, bynajmniej na rynku polskim, tyle że podać można zdrowemu kotu

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw wrz 24, 2009 23:39 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:...Rano wszystkiego sie dowiem, bo jade Peje wykastrowac...

No to jak się dowiesz, napisz co to. Może scanomune, betaglukan.

BOZENAZWISNIEWA pisze:...
Surowica ta pomaga w walce z KK,ochrania wyniszczony organizm i pomaga w walce z wirusem-tak na marginesie...

Skąd pochodzi ta informacja?
Osobiście nigdy nie słyszałem o żadnej surowicy na KK.
Na jad żmijii owszem.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt wrz 25, 2009 0:48 Re: SchronWro

to serum ,nie surowica, kurza stopa,pomyliłam sie-nazywa sie tak:przeciw panleukopenii i kk.-Feliserin PRC- serum,.Polecałam to Kamilce na prosbe Julity własnie.Dzisiaj ta znajoma opiekunka tez poleciła...tylko zamieszanie wprowadziłam, przepraszam.Strasznie zdenerwowana jestem,przespałam sie troszeczke i lzej jest...wet nie dzwoni, wiec jest niexle-Milus ze ma spi i mruczy jak zdrowszy Milus...a szczepionka uodparniajaca ten Zy...to dobra jest-tez szczepimy nasze tym.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 25, 2009 5:08 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:to serum ,nie surowica, kurza stopa,pomyliłam sie-nazywa sie tak:przeciw panleukopenii i kk.-Feliserin PRC- serum,.Polecałam to Kamilce na prosbe Julity własnie.Dzisiaj ta znajoma opiekunka tez poleciła...tylko zamieszanie wprowadziłam, przepraszam.Strasznie zdenerwowana jestem,przespałam sie troszeczke i lzej jest...wet nie dzwoni, wiec jest niexle-Milus ze ma spi i mruczy jak zdrowszy Milus...a szczepionka uodparniajaca ten Zy...to dobra jest-tez szczepimy nasze tym.

Feliserin- faktycznie, też o tym słyszałam od weta, trzeba specjalnie sprowadzać, no i drogi diabelnie......

Jeśli chodzi o Kamilkę, to u niej dobrze zadziałał antybiotyk i steryd, jest troszkę poprawa :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt wrz 25, 2009 6:47 Re: SchronWro

jessi74 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:to serum ,nie surowica, kurza stopa,pomyliłam sie-nazywa sie tak:przeciw panleukopenii i kk.-Feliserin PRC- serum,.Polecałam to Kamilce na prosbe Julity własnie.Dzisiaj ta znajoma opiekunka tez poleciła...tylko zamieszanie wprowadziłam, przepraszam.Strasznie zdenerwowana jestem,przespałam sie troszeczke i lzej jest...wet nie dzwoni, wiec jest niexle-Milus ze ma spi i mruczy jak zdrowszy Milus...a szczepionka uodparniajaca ten Zy...to dobra jest-tez szczepimy nasze tym.

Feliserin- faktycznie, też o tym słyszałam od weta, trzeba specjalnie sprowadzać, no i drogi diabelnie......

Jeśli chodzi o Kamilkę, to u niej dobrze zadziałał antybiotyk i steryd, jest troszkę poprawa :1luvu:

jakjestes-to napis mi(za pół godziny jade do weta)jak sie ten steryd nazywa?

Peja zasmarkany z lekka...ten miał kawi..jak do nas dotarł...jedziemy na sterylke i zobaczyc rano jak moje kochane maleństwa..
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 25, 2009 6:58 Re: SchronWro

jessi74 pisze:

Jessi 74 prosze jesli mozesz wyslij mi na SMS nazwe antybiotyku i sterydu-chwytam sie ,czego moge...wiem,ze i tak wet decyzje podejmie, ale moze cos zasugeruje-z góry dziekuje-tel mój-0606354814...Trzymajcie Kochane
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 25, 2009 8:44 Re: SchronWro

:-( :-( Bożenko ja cały czas trzymam kciuki z całych sił i czekam na wieści, oby tylko dobre...

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt wrz 25, 2009 9:01 Re: SchronWro

Trzymamy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 25, 2009 9:26 Re: SchronWro

Właśnie wróciłam..byłam w lecznicy-kociatka sa w lepszym stanie-musze je jednak jutro odebrac do domu, bo wt mówi,ze zarazaja,a on sterylki poumawiane w poniedziałek ma i musi zdezynfekowac cały gabinet i klatki....Małe miały steryd podany, kroplówki i leki oczywiscie.Limit sterylek zakończony...teraz do końca roku juz płatne sa i sie nie załapałam na domiar złego,Peja zafafluniony,ale goraczki nie ma i dobrze,ze juz 3 dni antybiotyk z maluchami dostawał .Kizia i Kitka dzisiaj dostana szczepionke uodparnajaca-ja juz dezynfekcje posłań ,szorowanie domu robie,zeby wirusa jakos zabic...Maluchy chyba musza byc odseparowane....do wyleczenia, wiec beda sie darły w pokoju...dobrze,ze zyją.Wet mówi,zebym juz maluchów nikomu nie oddawała po wyleczeniu....,ale i nie brała zadnego...mysle ,ze tak postapie...za duz mnie to kosztuje i zdrowia i finansów...bedziemy walczyli o maluszki....Wet mówi,ze dobrze je odkarmiłam ,co pomaga w rekowalescencji.Po 14-tej jade odebrac Peje po kastracji i lukne co tam u maluszków...Bede wiedziała wszystko o serum i jego tańszym zamienniku ...pa.Dzieki za kciuki.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 25, 2009 9:28 Re: SchronWro

zapomniałam Wam przesłać :1luvu: :catmilk:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt wrz 25, 2009 9:29 Re: SchronWro

:1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 25, 2009 11:39 Re: SchronWro

No hopsnę chociaż :wink:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt wrz 25, 2009 13:06 Re: SchronWro

Agness weź proszę na jutro aparat.Musimy obfocić Kropka :wink:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt wrz 25, 2009 14:13 Re: SchronWro

Byłam znowu w lecznicy-kociaki usłyszawszy głos pańci tak sie drzec zaczeły,ze ludzie zagladali przez szyby-łapeczki do mnie wyciagały...Jutro musze je zabrac i Peje,bo wetnie zdazył go odjajczyc z powodu 2 operacji powypadkowych...jutro dopiero go odbiore z maleństwami...
Nie udło sie znalexc zadnego tańszego serum w hurtowni w Warszawie...trzeba trzymac kciuki,zeby było dobrze.Jedno z kociat ma srake...ale ogólnie tylko burasia Kaja mniej emocjonalnie mnie przywitala,reszta ozyło,wtórowała zakochana Samantha.Lzej mi na sercu jak je zobaczyłam, sterydy dostały...Milusiowi jeszcze 4 dni mam podawac antybiotyk...w domku...Kizia i Kitka zostały zaszczepione od kocich dzisiaj...Pa.Jak w schronie bedziecie to cyknijcie Sasze i do mnie podeslijcie(jak sie Wam uda)
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]