Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 26, 2009 10:38

Jak ja jeszcze jeździłam do schroniska to Elzi kochała Bozitkę, zajadała się nią jak szalona. Nie wiem czy nie siedzi w klatce ze względu na tę ranę właśnie.

Andorko, dzięki za propozycję, będę pamiętała, bo jest duże prawdopodobieństwo, że możemy takiej pomocy potrzebować.

Cameo, napisałam PW.
To co, pisać na transportowym, że szukamy transportu? Tylko nie wiem dokładnie dokąd? ;)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sie 26, 2009 10:59

mokkunia pisze: Nie wiem czy nie siedzi w klatce ze względu na tę ranę właśnie.

Tak myślę. Nikt jej tego nie smaruje, kilka razy pani Grażynka czymś to opatrywała, ale takie zabiegi od przypadku do przypadku to skutku nie przyniosą.
No i tak siedzi, bo nie dość, że ta rana taka nieładna i nie wiadomo od czego, to i z czasem stała się trochę lękliwa, więc jej nie dają na ogólny boks.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro sie 26, 2009 11:10

Napisałam na transportowym. Pamiętajcie proszę może coś Wam się rzuci w oczy, albo może znacie kogoś kto będzie jechał na tej trasie.
Żeby szybko udało się coś znaleźć!
Szukamy transportu dla koteczki z łódzkiego schroniska, która ma tymczas u Cameo.
Potrzebny transport z Łodzi do Rybnika, ale może też być Katowic, Opola, Gliwic, Zabrza, Sosnowca - Cameo dojedzie wtedy po koteczkę.
Kontakt PW Cameo lub mokkunia

mokkunia

Post » Śro sie 26, 2009 19:55

Elzi siedziała w klatce ze względu na tę ranę. Bardzo prawdopodobne że to grzyb trudnoleczący się lub/i alergia. Warto sprawdzić u weta, obejrzeć zeskrobiny jaki to grzyb - jeśli to grzyb, bo nie mam pewnosci.
Może lamisil lub orungal by pomógł? Albo felisvak.

Kicia jest absolutnie domowa. Siedziała pod posłankiem, ale jest miła, nigdy nie wykazała żadnego agresywnego ruchu. Przemiły kot, moim zdaniem :)
No i bardzo, ogromnie się cieszę, że Cameo da jej szansę :1luvu:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro sie 26, 2009 20:20

Dziewczyny, jaki numer ma obecnie Elzi i gdzie dokładnie jest?
Podpytuję bo być może 1 września będzie transport :) i Andorka by ją porwała i przekazała w drogę.
Czy któraś z Was mogłaby będąc w weekend w schronie wstępnie uprzedzić wetów, że Elzi będzie zabierana, żeby jej przygotować książeczkę i żeby nie było problemów przy odbiorze?

mokkunia

Post » Czw sie 27, 2009 7:16

To znowu ja :twisted:
Ponieważ mamy już 3 propozycje transportu 8O trzeba wybrać najlepszą. Piszę tu, żeby każdy wiedział co i jak, bo ja zaraz wyjeżdżam i do poniedziałku nie będzie mnie w necie.
1. transport z dogo, 1 września do Siewierza
koło 14-15 transport będzie w Łodzi, Andorka może pomóc kota wyrwać ze schronu i przekazać
http://www.dogomania.pl/forum/f521/gdan ... cu-127292/
2. 28 sierpnia, piątek czyli jutro justyna_ebe jedzie do Sosnowca i też mogłaby zabrać Elzi
3. jeszcze w tym tygodniu do Zabrza koleżanka CoolCaty (Elzi mogłaby jechać bezpośrednio z lecznicy)

Cameo który transport Ci odpowiada najlepiej (chodzi mi o dojazd po koteczkę)? Jak wybierzesz skontaktuj się proszę z osobą która organizuje dany transport. Andorka oferowała pomoc w transporcie po Łodzi.

mokkunia

Post » Czw sie 27, 2009 7:23

przykro mi, ale nie ma mnie od dziś od 16.00 do poniedziałku do jakiejś 19.00... do schronu też nie dotrę, a i w przyszłym tygodniu też jeszcze nie wiem.

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sie 27, 2009 7:49

Ach, wpadłam z wątku Milenkowego (u Korciaczek) czytając o Olafku :wink:. Ciotki i wujki, przeczytałam ostatnie 10 stron. Jestem w tak ciężkim pozytywnym szoku, że tyle robicie dla tych zwierzów. Wielka Wam chwała ! :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sie 27, 2009 8:02

Cameo, wielkie dzieki za szanse dla Elzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I nieustajace kciuki za los tych, ktore zostaja w schronie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 27, 2009 8:04

Cameo, który transport wybierasz?
Wg mnie chyba najprostsza opcja jest z przekazaniem Elzi do lecznicy do CoolCaty.
Proszę wypowiedz się, pomożemy jakoś to popilotować :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 27, 2009 8:12

Dziewczyny, ja mam takie pytanie :oops:

czy Aston jest jeszcze w schronisku?

Jakbyście potrzebowały to mogę w piątek przewieźć kota na trasie Łódź - Wrocław ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Czw sie 27, 2009 8:16

mokkunia pisze:To znowu ja :twisted:
Ponieważ mamy już 3 propozycje transportu 8O trzeba wybrać najlepszą. Piszę tu, żeby każdy wiedział co i jak, bo ja zaraz wyjeżdżam i do poniedziałku nie będzie mnie w necie.
koło 14-15 transport będzie w Łodzi, Andorka może pomóc kota wyrwać ze schronu i przekazać
2. 28 sierpnia, piątek czyli jutro justyna_ebe jedzie do Sosnowca i też mogłaby zabrać Elzi
3. jeszcze w tym tygodniu do Zabrza koleżanka CoolCaty (Elzi mogłaby jechać bezpośrednio z lecznicy)

Cameo który transport Ci odpowiada najlepiej (chodzi mi o dojazd po koteczkę)? Jak wybierzesz skontaktuj się proszę z osobą która organizuje dany transport. Andorka oferowała pomoc w transporcie po Łodzi.

O rany, zatkało mnie 8O :lol:

Jeśli transport numer trzy jest pewny, to wybiorę ten :lol: do Zabrza mam rzut beretem :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sie 27, 2009 8:27

Malati pisze:Dziewczyny, ja mam takie pytanie :oops:

Jakbyście potrzebowały to mogę w piątek przewieźć kota na trasie Łódź - Wrocław ;)

Zu, co Ty kombinujesz? ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sie 27, 2009 8:30

Cameo pisze:
mokkunia pisze:To znowu ja :twisted:

O rany, zatkało mnie 8O :lol:

Jeśli transport numer trzy jest pewny, to wybiorę ten :lol: do Zabrza mam rzut beretem :)

no to super :)

Cameo Droga - napiszesz pw do CoolCaty w kwestii dogadania się? Czy chcesz byśmy pomogły?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 27, 2009 8:30

Malati pisze:Dziewczyny, ja mam takie pytanie :oops:

W weekend był.
Ten kot jest wspaniały, skradł mi serce, marzę o najlepszym domu dla niego.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]