Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 07, 2009 10:49

A to cytat z portalu e.sosnowiec
...........................Schronisko w Sosnowcu jest jedynym azylem dla bezdomnych zwierząt na terenie Zagłębia. Rocznie przewija się przez niego około tysiąca psów i setka kotów. Utrzymanie azylu w zeszłym roku kosztowało gminę około pół miliona złotych.................
. Miesięcznie przebywa u nas około 200 psów. Planuje się budowę nowego schroniska przy ulicy Grenadierów w dzielnicy Juliusz. Obecnie ogłoszono przetarg na opracowanie dokumentacji technicznej. To będzie schronisko większe niż obecne - wyjaśnił Zbigniew Majchrzak, dyrektor Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych, zarządzającego schroniskiem (...).

-
Anna Polewiak

POLSKA Dziennik Zachodni
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sie 07, 2009 13:12

Dorota Wojciechowska pisze:A to cytat z portalu e.sosnowiec
...........................Schronisko w Sosnowcu jest jedynym azylem dla bezdomnych zwierząt na terenie Zagłębia. Rocznie przewija się przez niego około tysiąca psów i setka kotów. Utrzymanie azylu w zeszłym roku kosztowało gminę około pół miliona złotych.................
. Miesięcznie przebywa u nas około 200 psów. Planuje się budowę nowego schroniska przy ulicy Grenadierów w dzielnicy Juliusz. Obecnie ogłoszono przetarg na opracowanie dokumentacji technicznej. To będzie schronisko większe niż obecne - wyjaśnił Zbigniew Majchrzak, dyrektor Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych, zarządzającego schroniskiem (...).

-
Anna Polewiak

POLSKA Dziennik Zachodni

No, no nowe schronisko i jeszcze w moich okolicach, tylko jak je wybudują to ja chyba o lasce będę chodziła 8O ,a 100 - kotów w ciągu roku chyba wg ich ewidencji 8O czyli wychodzi 8 kotów miesięcznie 8O bardzo ciekawe jak ludzie dziennie potrafią przynieść 10 kociaków do schroniska 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sie 07, 2009 13:36

Ja na temat tego wywiadu wolę się nie wypowoadać .Widać jakie ma pojecie ten facet który te brednie opowiada :roll:

Do dziewczyn które biorą dyżury na kociarni.Ogólnie sytuacja zdrowotna kotów jest dobra.Jedynie Laki wymaga leków (zajmuje się tym Baśka)i specjalnej diety.

Laki jest tylko na suchej karmie która jest schowana w liczniku.Do suchej karmy wrzucajcie jej witaminy(też są w liczniku).Do tego rano i wieczorem podawajcie jej Entero-coś tam(biały proszek na jelita).Dawkowanie jest opisane na karteczce włożonej do woreczka.Laki bardzo lubi ten specyfik i sama pije go jak wodę :wink:
Można ją puszczać na kociarnię jak sprzątacie ,ona świetnie bawi się z Gapciem.Tylko pilnujcie żeby czegoś nie zjadał :D
A to nasza czarna mamba
Obrazek
Obrazek

Aha Wiesiu kupcie proszę ten specyfik jak bedziecie w lecznicy :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 07, 2009 13:43

A to Tymek i Misia .Maluchy działkowce czekają na dom.Kociaki jakieś takie anorektyczne .W poniedziałek podejdę z nimi do weta
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Post » Pt sie 07, 2009 13:50

A to Gapcio i jego mama Kreska nadal bez domu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Post » Pt sie 07, 2009 13:53

A te dwie panny byc może już niedługo bedę w nowym domku :wink:
LUIZa
Obrazek

i LUSIA
Obrazek

mar_tika

Post » Pt sie 07, 2009 13:55

Oj i chyba Nietoperkowi szykuje się forumowy domek :lol:

terenia1

Post » Pt sie 07, 2009 18:08

No to przypominamy o kopiowaniu ogłoszeń z ALLEGRO :!: :!: :!: bardzo ważne ja siądę jutro wieczorkiem, bo dzień cały mam dość napięty 8O jeszcze muszę jechać z moim Filipem do weta na usunięcie reszty zęboli, dyżur w kociarni, bratu muszę psa wyprowadzić i jeszcze coś tam...

terenia1

Post » Pt sie 07, 2009 18:21

Kurcze mam nadzieję, że te adopcje wreszcie ruszą 8O chociaż dziś na kociarni chyba pojawiły się ze trzy nowe wątki że ktoś przygarnie kociaka, może coś się zacznie dziać wreszcie :twisted:

terenia1

Post » Pt sie 07, 2009 18:24

I wielka prośba do osób potrafiących robić banerki - przydały by nam się nowe banerki dla naszych kociastych i taki ogólny dla Kociej Chatki :!: :!: :!: może ktoś się zaoferuje z pomocą :)

terenia1

Post » Sob sie 08, 2009 6:51

terenia1 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:A to cytat z portalu e.sosnowiec

-
Anna Polewiak

POLSKA Dziennik Zachodni

No, no nowe schronisko i jeszcze w moich okolicach, tylko jak je wybudują to ja chyba o lasce będę chodziła 8O ,a 100 - kotów w ciągu roku chyba wg ich ewidencji 8O czyli wychodzi 8 kotów miesięcznie 8O bardzo ciekawe jak ludzie dziennie potrafią przynieść 10 kociaków do schroniska 8O

Też jestem zdiaiwona 8O Nawet nie moge skojarzyć, która to ul. Grenadierów? Mama też o tym nic nie słyszała. Jak znam życie, gdy tylko mieszkańcy sie dowiedzą będą protestować,Na Juliuszu raczej zwierząt nie kochaja :? W okolicy bloku mojej mamy zawsze było kilka-kilkanaście kotów, w tej chwili jest jeden!!! Karmicielka powiedziała mamie, że zostały wytrute :evil: a gołębie mają zamurowane okienka na szczytach dachu.Więc jakos nie potrafie sobie wyobrazic, że postawią tam schronisko i ludziska będa sie cieszyć :evil:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sie 08, 2009 8:33

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob sie 08, 2009 12:12

informuje, że linki do aukcji poszły w świat
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob sie 08, 2009 13:37

Pamiętacie tego Starszego Pana? Co to niby miał mieć dożywocie?
Obrazek
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]