Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 12:24 Re: Wwa Ursus, AWARIA! NIEPEŁNOSPRAWNE KOTY PILNIE DOMKI! s.19

eh co za ludzie :x

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro gru 16, 2009 17:41 Re: Wwa Ursus, Zaginęła Mru :( str. 20

Trzymam kciuki za odnalezienie Mru :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 16, 2009 20:48 Re: Wwa Ursus, Zaginęła Mru :( str. 20

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt sty 01, 2010 22:20 Re: Wwa Ursus, Zaginęła Mru :( str. 20

Koniec roku, początek nowego, czas podsumowań. Rok temu dellfin612 założyła wątek, w którym prosiła o wpisanie kto i ile kotów wykastrował, a ja nie potrafiłam sobie zupełnie przypomnieć gdzie, ile i z kim kotów złapałam :oops: Dlatego w tym roku prowadziłam skrzętne notatki :twisted: I tak:

W Ursusie złapałam do kastracji 26 kotów z czego 14 kotek i 12 kocurków.
Jedną kotkę trzeba było uśpić (bezwład tylnej części ciała, prawdopodobnie samochód)
9 z wykastrowanych kotów zostało również zaszczepionych.
Aż 23 koty zostały wykastrowane dzięki Fundacji Argos :1luvu: http://www.koteria.org.pl/

Odeszli: Szylkretowa matka kociaków nr. 1, 2 i 3 ['], Norweski ['], dziecko Czarnej Cholery ['], Mały [']

A teraz parę słów o naszych ursuskich tymczasach, niektóre już w DS 8) Bardzo dziękuję monice794, Migocie, *anice* i Pani Iwonie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzięki Wam nie musiałam tych wszystkich kotów brać do siebie domu. Dziękuję tym bardziej, że miałam kwarantannę po pp i nawet gdybym chciała, to żadnych nieszczepionych maleństw do domu brać nie mogłam :(
Dziękuję zwłaszcza cioci monice794, która jest moją sąsiadką i dzięki której nie czuję już tutaj taka samotna.

1, 2 i 3. Kociaki po wyżej wspomnianej uśpionej kotce. Trzy sztuki: krówek, szylka i ruda (którą początkowo nawet wet mało dokładnie obejrzał i robiła za chłopczyka). Trafiły do Migoty :1luvu: która nie wiedzieć jakim cudem wyadoptowała tylko krówka, a ruda i szylka u niej zostały 8O Po prostu nie chciała ich oddać :twisted: ;)
viewtopic.php?f=1&t=93282
ObrazekObrazek

4. Frotka, ofiara wakacji :evil: viewtopic.php?f=1&t=97475 Ma DS u *aniki* :1luvu:
Obrazek

5 i 6. Gumek i Misiek, nadal u mnie. Chyba nikt ich nie przygarnie :cry:
Obrazek

7, 8 i 9. Parszywy poniedziałek, czyli przychodzę rano po kotkę w ciąży, która złapała się do klatki-łapki poprzedniego wieczoru, a ona już nie w ciąży :roll: viewtopic.php?f=1&t=100437
Kociaki już w DS, mama wypuszczona po kastracji.
Jeden maluch nie przeżył [']
Obrazek

10. Pati vel Gryzia. Pati od patologia, bo Pati była dręczona przez jej "Pańćię" pijaczkę :evil: Jak widać na załączonych fotkach u cioci moniki794 :1luvu: Pati wyluzowała się zupełnie. Pati ma DS u rodziców lorraine :1luvu: viewtopic.php?f=1&t=100230
ObrazekObrazekObrazek

11. Mój urodzinowy prezencik :roll: czyli Mejsi, którą przygarnęła na DT ciocia monika794 :1luvu:
Mejsi jest już w DS
Obrazek

12. Czarno-biała Kropka, która na początkowo ze względu na posturę robiła za kocurka. Ma już DS, dzięki Marcie Chruściel :1luvu:
Obrazek

13, 14, 15, 16 i 17. Przy okazji tego podsumowania nie sposób nie wspomnieć o Pani Iwonie, która jako jedna z nielicznych osób wykazuje własną inicjatywę w sprawie kotów, a nie czeka, że ja czyli "Pani od kotów" coś zrobię.
Numery 13 i 14 to kociaki, z których jeden został u Pani Iwony, a drugiego (ruda kotka!) przygarnął miejscowy wet (Monika, twój znajomy ze szkoły).
15, 16 i 17 to kociaki, które pojawiły się na świecie na prośbę Pani Iwony :evil: Nie chciała kastrować kotki w ciąży no i ma teraz pasztet, który na szczęście sama ogrania. Przy okazji dwa rude kocurki i bura koteczka szukają domów.
Co do kotki, to na szczęście do Pani Iwony przemówił argument o kolejnych kociakach i kotka została już ciachnięta (w kolejnej ciąży).

No i Mru się znalazła :D

Ursuskie zakocenia własne. Niunia z Koterii:
monika794 pisze:I do tej listy proszę dodać jeszcze moją tri księżniczkę Niunię, która dzięki cioci była moim pierwszym tymczasem a teraz jest już rezydentką.

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 02, 2010 17:15 przez genowefa, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sty 01, 2010 22:38 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

:piwa: :piwa: :piwa:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sty 01, 2010 22:39 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

No i Mru się znalazła :D

a ja Cię dopisuję do listy podziękowań za pomoc przy bezłapkach i za kastrację czarnej (tej od pani, która znalazła moją Mru) :)

oby ten rok nie obfitował w koty i żeby jak najwięcej bezdomnych znalazło swój dom ;)

dragonfly.87

Post » Pt sty 01, 2010 23:14 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

dragonfly.87 pisze:oby ten rok nie obfitował w koty i żeby jak najwięcej bezdomnych znalazło swój dom ;)

Na ten rok mam już naszykowaną Panią Karmicielkę, na którą trafiłaś przy okazji poszukiwań Mru oraz koty u bezdomnych, które nie wiem jak ugryźć :roll: Bezdomni czasu nie liczą i zupełnie nie rozumieją, że ja mam czas na łapanie kotów tylko w określonych godzinach. Muszę ich jakoś skłonić do współpracy. Rzecz jasna czymś innym niż jabol :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 02, 2010 10:31 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

genowefa pisze:Na ten rok mam już naszykowaną Panią Karmicielkę, na którą trafiłaś przy okazji poszukiwań Mru oraz koty u bezdomnych, które nie wiem jak ugryźć :roll: Bezdomni czasu nie liczą i zupełnie nie rozumieją, że ja mam czas na łapanie kotów tylko w określonych godzinach. Muszę ich jakoś skłonić do współpracy. Rzecz jasna czymś innym niż jabol :roll:

heh, no tak bezdomni mają swoją czasoprzestrzeń :roll: A widziałaś już tego miziaka u pani Antolakowej?

dragonfly.87

Post » Sob sty 02, 2010 10:34 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

A ja chciałam bardzo cioci Genowefie podziękować za to, że mi pomogła wdrożyć się w pomaganie kotom.
I do tej listy proszę dodać jeszcze moją tri księżniczkę Niunię, która dzięki cioci była moim pierwszym tymczasem a teraz jest już rezydentką.

Obrazek

w Nowym Roku życzę nam wszystkim jak najmniej kociego cierpienia i zawsze udanych łapanek oraz wszystkiego naj, najlepszego w życiu osobistym. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

monika794

Post » Sob sty 02, 2010 12:38 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

Dziewczyny, chylę czoła... Przemysłowe ilości ciachnietych i uratowanych kotów.
Paluszek

Post » Sob sty 02, 2010 17:13 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

monika794 pisze:A ja chciałam bardzo cioci Genowefie podziękować za to, że mi pomogła wdrożyć się w pomaganie kotom.

Czekaj, jeszcze będziesz mnie przeklinać ;)

Paluszek pisze:Dziewczyny, chylę czoła... Przemysłowe ilości ciachnietych i uratowanych kotów.

Ależ to jest mała lokalna chałturka ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 02, 2010 22:51 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

:king:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto sty 26, 2010 21:58 Re: Wwa Ursus, czas podsumowań, czas podziękowań :) str. 21

Z nowym rokiem nowa bida :roll: No i wszystko to "wina" dragonfly.87, bo to ona znalzła oba te miejsca szukając swojej Mru :evil: ;)

Przede wszystkim dwa miziaki szukają domów: viewtopic.php?f=1&t=106657
Całe stado liczy około 10-11 kotów. Pani Karmicielka osoba mocno starsza nie potrafiła określić dokładnej liczby. Zresztą nie dziwne, bo część kotów to czarne totalne dzikuny. Takich to się nikt nie doliczy :twisted:

Dziś dostałam alarmujący telefon od Pani Alki, która znalazła Mru. Otóż na jej niewielkim balkonie w czasie mrozów odbywa się niezła jatka i bitwa o budkę. Jeden z kotów od dawna był goniony i pogryziony. Dziś udało się Pani Alce zawlec tego kota razem z budką do łazienki. Pani Alka przełożyła bez trudu do transportera :( Albo jest tak chory, albo tak wykończony mrozem i całą sytuacją, że postanowił być domowy :twisted: Mam jednak nadzieję, że dojdzie do siebie i zacznie prychać, syczeć i rzucać się z pazurami jak dawniej :)
Na razie siedzi u mnie w klatce na górze i czeka na transport do Koterii.
U Pani Alki też są dwa koty do kastracji, ale zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie.

Czuje się taka bezradna bez samochodu :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sty 27, 2010 11:05 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

8O
oby jak najwięcej dzikich dzików było najlepiej same dzikie dziki
Obrazek

monika794

Post » Śro sty 27, 2010 23:40 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

Ja również chciałbym spotykać na łapankach same dzikuny. Ale dopóki ludzie będą sobie rozmnażać po domach koty i znajdować kociakom "cudowne" domki, to się chyba nie uda :roll:
Co Pani mówi, jaka kastracja, przecież ta kotka rodzi do roku i wszystkie kociaki znajdują domy Obrazek

Ten z góry nasyczał na mnie i kładzie uszka po sobie :D wyraźnie odtajał :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]