K-rk,maluchy z 1000-lecia, z Kłaja, ze schronu już u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 25, 2009 16:52

Patka_ pisze:
Tweety pisze:
BarbAnn pisze:chyba zostanę zwolenniczką oswajania klatkowego :-), a miałam puścic na żywioł po domu.wiec dobrze sie stalo ze misiamilusia nie wyszła z klatki.
Dzisiaj Misiamilusia przykleila sie boczkiem do kratki i moglam ją przez chwilę pogłaskac ręką
nie kijaszkiem
jak wchodze do kuchni to jest pokabrzuszki
poza tym nauczylam sie wsrod roznych odglosow odrozniac ten oznaczajacy-"wyrzucilam myszke poza klatkę daj mi ją z powrotem"

mała spryciulka :)

Patka, Karola samochód ma a chyba nie złapiecie tyle ogonów, że nie pomieszczą się w jednym aucie :wink:

Edit_f, Lutra wpisuję Was wg życzeń, dziękuje:-)

A mój Rufek robi za "wujka Rufina Starszego" i oswaja czarne mamby łazienkowe. Arni na jego widok aż się poślinił i łasi się do tej rudej bestii jak wściekły a przez to do mnie też, bo jakby mu było ganc pomada, o kogo się otrzeć. Śmiesznie wyglądają :D

Autko moje wlasnie pojechało do mechanika, jakiś zwierz mi kable pogryzł:( Powinno się naprawić do soboty ja dysponuje dużym wiklinowym transporterem i byc może namówie TŻ na akcje to byłoby 3 auto:) Jakby sie maiły ogony nie pomieścić:P

Patka lepiej zotaw ten piękny koszyczek na swoje kociejstwa (lepiej nie kusic losu, choroby, zniszczenia-jego ni zdezynfekujemy). Wiem ze na Wielopolu jest lekki deficyt transporterów, zmieni się coś do soboty? Czy te koty łapie sie do klatki lapki, czy ta pani je złapie?
Dogadamy sie co do szczegółów, ale na pewno popołudniu.
U mnie w pracy wysyp, koty czekają, al rozumiem ze musi byc jakas rotacja

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro lut 25, 2009 17:03

kastapra pisze:

Patka lepiej zotaw ten piękny koszyczek na swoje kociejstwa (lepiej nie kusic losu, choroby, zniszczenia-jego ni zdezynfekujemy). Wiem ze na Wielopolu jest lekki deficyt transporterów, zmieni się coś do soboty? Czy te koty łapie sie do klatki lapki, czy ta pani je złapie?

na pomoc pani to tak bardzo nie liczcie, bo ona ma 86 lat i chodzi o laseczce :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lut 25, 2009 17:05

Tweety pisze:
kastapra pisze:

na pomoc pani to tak bardzo nie liczcie, bo ona ma 86 lat i chodzi o laseczce :wink:

I jest Skorpionem :P

kastapra

Post » Śro lut 25, 2009 17:36

kastapra pisze:
Tweety pisze:
kastapra pisze:

I jest Skorpionem :P

to przede wszystkim :D

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 18:38

Tweety pisze:
kastapra pisze:
Tweety pisze:
kastapra pisze:Filon wylazł.... :)
Hektorka? No nieźle, tego się nie spodziewałam :) Dla równowagi panienka, którą dziś przywiozłam powinna okazać się kawalerem :)
Mam nadzieję, że te z Kłaja nie pogryzą się z tą ode mnie...
No nic,na razie nie łapię nowych, bo widzę że robi się ciasno

Aga masz jakieś wieści od dr Wojnara, odnośnie trikolorki? Moim zdaniem ona rokuje na kota proludzkiego :wink:

na razie trudno powiedzieć.
Co z sobotą i starsza panią z Kolorowego? jedziecie łapać? mam umawiać?
Kinya, ja potrzebuję klatkę na sobotę, bo jadę łapać do Jurczyc, chyba rodziców Pestki, Arniego i Esmy

Ja mogę łapać, tylko z kim? Kosma chyba nie może...

w tę sobotę też wychodzi za mąż? :twisted: (Justynko, nie gniewaj się, żarcik :wink: ) Może Marek da radę, bo to niedaleko niego

Agniesiu, nie nie wychodze za mąż ale mam dwa dni nauki przedmałżeńskie :D
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro lut 25, 2009 19:43

myślałam, ze nie będę dziś na forum, ale muszę no po prostu muszę się pochwalić! Sasza dziś dobrowolnie przy mnie zlazł z sufitu i przy mnie zjadł kolację :wink: Przy okazji przekonałam się, że Wielka Szu nie bez powodu dostała swoje imię :lol: pilnuje, zeby kolejność przy miskach była sprawiedliwa. jak się sasza wciskał na krzywy pysk, elegancko pacnęła go łapą i sie chłopak w kolejce ustawił.przy czym dziewczyna zrobiła to ze stoickim spokojem, tak jak matka karci rozbrykane dziecko.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro lut 25, 2009 20:22

A ja dziś jak wróciłam do domu zastałam Filona oglądającego telewizję z mojej kanapy :D
Muszę zostawiać włączony, coby się dziady nie nudziły :)

kastapra

Post » Śro lut 25, 2009 21:45

rozpuszczone to towarzystwo do granic możliwości.

Lutra, spróbuj rzucić jutro okiem na płeć towarzystwa po lewej.
Kinya dowiozła dzisiaj kolejną kotusię z TVN a Lucynkę udało się dzisiaj jej pogłaskać :wink:

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 21:58

Zanosimy jutro dokumenty do podpisania umowy na lokal, wreszcie!

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 22:00

Robi się gęsto :P
Ja dalej zamierzam łapać :oops:
Inaczej...wiadomo co...koszmar
No zobaczymy..."moje" są w miarę w kupie, namiejscu, ale w sobotę zanim udam się na Kolorowe, pasowałoby coś złapać w pracy...nie lubie pustych przebiegów :oops:
Ale wiem, że trzeba to zrobić "rozsądnie",tzn. sygnalizuje, że jakby było miejsce to łapię.
Ehhhh

Dziś widziałam u siebie: rudego reproduktora,czarnego reproduktora, bure coś, szare coś. Generalnie jest szansa na wyczyszczenie terenu. Od września udało mi się złapać 9-w tym moja Lusia i jej dzieci. W zeszłym roku wyciągnełam spod samochodu jednego malucha (syna Wery), zmarł w lecznicy :( Nie chcę więcej takich sytuacji :( :crying:

kastapra

Post » Śro lut 25, 2009 22:02

Tweety pisze:Zanosimy jutro dokumenty do podpisania umowy na lokal, wreszcie!

:ryk:
a tam są 2 pomieszczenia? jest możliwość zrobienia "przejściówki" dla nowych?

kastapra

Post » Śro lut 25, 2009 22:06

kastapra pisze:

klatki jedynie, inaczej raczej się nie da, to w tym przejściowym pomieszczeniu. Chociaż ja na mniejszej powierzchni (39 m kw) mam 3 pokoje, kuchnie i łazienkę, co prawda normalne drzwi są tylko wejściowe i do łazienki ale nie bądźmy drobiazgowi :wink:

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 22:17

Tweety pisze:
kastapra pisze:

klatki jedynie, inaczej raczej się nie da, to w tym przejściowym pomieszczeniu. Chociaż ja na mniejszej powierzchni (39 m kw) mam 3 pokoje, kuchnie i łazienkę, co prawda normalne drzwi są tylko wejściowe i do łazienki ale nie bądźmy drobiazgowi :wink:

Słuszna uwaga.
To tak samo z ilością kotów, co za różnica czy mamy ich 30 czy 40 ? :D

kastapra

Post » Śro lut 25, 2009 22:20

Dobre wieści!
Jutro jadę sprawdzić domek dla Lusi:) Chcą ja adoptować 2 panie które od zawsze miały koty a ostatnio pożegnały 18 letniego i bardzo im smutno. Jeśli będzie w porządku wszystko Lusia od piątku zmienia adres zamieszkania !!! :)

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro lut 25, 2009 22:22

Patka_ pisze:Dobre wieści!
Jutro jadę sprawdzić domek dla Lusi:) Chcą ja adoptować 2 panie które od zawsze miały koty a ostatnio pożegnały 18 letniego i bardzo im smutno. Jeśli będzie w porządku wszystko Lusia od piątku zmienia adres zamieszkania !!! :)

I zwalnia się miejsce u Patki :twisted:

kastapra

[poprzednia][następna]