KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 21, 2009 5:51

Kłajskie klimaty
Obrazek

Ta koleżanka Pięknookiej (Zosi jak rozumiem? :wink: ) też chyba ciężarna :(
Obrazek

Tutaj maluchy Trini
Obrazek

Więcej fotek będzie później - jak mi kicia pozwoli obfocić swoje pociechy
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Wto kwi 21, 2009 8:12

Kinya pisze:Kłajskie klimaty
Obrazek

a to nasza "Zakapiorka" jak ja niektórzy nazywali, już ciachnięta :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto kwi 21, 2009 9:19

Aga, ja zapamiętałam tę kocią twarz, ale na uchu nic nie widać...
Jeśli ktoś nie wielopolował, to nie pozna, np.. Adolf/Adlofina niby widziałam, wąsik jest, ale może to jakiś sobowtór... Moim zdaniem trzeba mocniej nacinać, żeby widać było z daleka. Ale może nie można - nie wiem.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto kwi 21, 2009 10:56

lutra pisze:Aga, ja zapamiętałam tę kocią twarz, ale na uchu nic nie widać...
Jeśli ktoś nie wielopolował, to nie pozna, np.. Adolf/Adlofina niby widziałam, wąsik jest, ale może to jakiś sobowtór... Moim zdaniem trzeba mocniej nacinać, żeby widać było z daleka. Ale może nie można - nie wiem.

ona chyba nie miała naciętego uszka :roll:

Tweety

Post » Wto kwi 21, 2009 12:58

Wczoraj otworzyła oczka córeczka Tri (może Kaja?), rudo-beżowy kluskowaty chłopak (kusi mnie nazwać go Biszkopt :P ) poprzestał na razie na jednym, burawo-szarawy chłopak jest najmniejszy i wygląda na najsłabszego, więc u niego na razie bez postępów w tym temacie. Są bardzo grzeczne, w ogóle się nie drą, zajadają ze smakiem. Mamusia też je, ale nie wiem gdzie wydala, raczej nie do kuwety, zlokalizuję pewnie po odorku :?
Robiłam rano jakieś fotki, ale one siedzą w najciemniejszym kącie, więc bez rewelacji, ale coś tam widać. :wink: Jak ściągnę wieczorem to wstawię.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto kwi 21, 2009 13:12

Kinya pisze:Wczoraj otworzyła oczka córeczka Tri (może Kaja?), rudo-beżowy kluskowaty chłopak (kusi mnie nazwać go Biszkopt :P ) poprzestał na razie na jednym, burawo-szarawy chłopak jest najmniejszy i wygląda na najsłabszego, więc u niego na razie bez postępów w tym temacie. Są bardzo grzeczne, w ogóle się nie drą, zajadają ze smakiem. Mamusia też je, ale nie wiem gdzie wydala, raczej nie do kuwety, zlokalizuję pewnie po odorku :?
Robiłam rano jakieś fotki, ale one siedzą w najciemniejszym kącie, więc bez rewelacji, ale coś tam widać. :wink: Jak ściągnę wieczorem to wstawię.

no to dobrze, że nie ma z nimi problemów (widać ta cecha to po tatusiu :twisted: )

Tweety

Post » Wto kwi 21, 2009 13:17

Tweety pisze:no to dobrze, że nie ma z nimi problemów (widać ta cecha to po tatusiu :twisted: )

:smiech3: one są takie cichutkie, że aż trudno mi uwierzyć - zwłaszcza po tym jak usłyszałam wrzaski maluchów u Marka. Ale tamte biedaki są bez mamy :cry: , trzeba im wybaczyć...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto kwi 21, 2009 13:25

Kinya pisze:
Tweety pisze:no to dobrze, że nie ma z nimi problemów (widać ta cecha to po tatusiu :twisted: )

:smiech3: one są takie cichutkie, że aż trudno mi uwierzyć - zwłaszcza po tym jak usłyszałam wrzaski maluchów u Marka. Ale tamte biedaki są bez mamy :cry: , trzeba im wybaczyć...

o tak, Beksa tez bez mamy to drze ryjek tylko echo niesie a Gluś z kolei jest bardzo grzeczny

Tweety

Post » Wto kwi 21, 2009 22:27

Obiecane zdjęcia maluchów z Kłaja niestety są równie dobrej jakości jak mama Trinia przyjazna :wink: Na razie zaszyła się z nimi w pudełku w najciemniejszym kącie i tak dość ciemnej kotłowni, więc póki co jest jak jest. Ale zaręczam, że kociaki są nieprzeciętnie śliczne :love:

Ze szczególną dedykacją dla Tweety :twisted:

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro kwi 22, 2009 21:45

Przed chwilą byłam na inspekcji i melduję, że ostatni szaro-bury chłopak otworzył 1,5 oczka (w sensie jedno całe, a drugie w połowie). Trinia nie jest agresywna, pozwala się coraz bardziej zbliżać, powarkuje, ale z coraz mniejszym przekonaniem :wink: Je niewiele, ale może mi się tak tylko zdaje przy moich żarłokach. Najważniejsze, że jedzonko częściowo znika, małe są ciągle przy cycku i wyglądają na wypasione i spokojne.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro kwi 22, 2009 23:38

Kinya pisze:Przed chwilą byłam na inspekcji i melduję, że ostatni szaro-bury chłopak otworzył 1,5 oczka (w sensie jedno całe, a drugie w połowie). Trinia nie jest agresywna, pozwala się coraz bardziej zbliżać, powarkuje, ale z coraz mniejszym przekonaniem :wink: Je niewiele, ale może mi się tak tylko zdaje przy moich żarłokach. Najważniejsze, że jedzonko częściowo znika, małe są ciągle przy cycku i wyglądają na wypasione i spokojne.

zaraz się okaże, że w miziankach dorównuje Frankowi z Kłaja :wink: Nie ze mną te numery, Trinia :twisted:

Tweety

Post » Czw kwi 23, 2009 14:32

Dzisiaj Trinia się gdzieś wypuściła (skubana otworzyła drzwi) chyba miała spotkanie z Kubutkiem, który przybiegł na górę cały zjeżony i schował się pod łóżkiem w sypialni. Kiedy zeszłam na dół małe były same w pudełku, mamy ani śladu, więc porwałam je szybko i zrobiłam parę fotek. Kiedy je zanosiłam z powrotem Trinia leżała w pudełku z posłaniem jak gdyby nigdy nic i udawała bardzo zdziwioną 8)

Obrazek
Biszkopt, Grafit i Kaja

Obrazek
Biszkopt

Obrazek
Grafit

Obrazek
Kaja

Fotki takie se, ale chyba nigdy się nie dorobię niczego lepszego niż aparat w komórce :?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw kwi 23, 2009 14:46

łomatko!! jakie zołza ma piękne te dzieci 8O :1luvu: ale to już ostatnie, niech sobie nie myśli :twisted:

Tweety

Post » Pt kwi 24, 2009 11:56

Zołza nie jada mokrego, tylko suche, rybki i pije ogromne ilości wody. Dzisiaj kupię jej serka, na pewno też wsunie, bo śmietankę uwielbia (mleka boję się podawać). Pogodziła się chyba trochę z obecnością intruza (czyli moją), nawet bez jej warczenia pomiziałam dziś delikatnie Biszkopta, który spał do niej przytulony. Olewa kuwetę, sika do moich sadzonek :( , które przez zimę trzymam w kotłowni. Muszę je szybko zasadzić, bo z moich pięknych dalii zostanie kupka cuchnącego obszczanego kompostu....
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon kwi 27, 2009 9:21

Jeju, ale cudeńka!!! Kaja jest przepiękna!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

[poprzednia][następna]