Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 13, 2009 9:30

sama z chęcią zobaczę foty Strasznego Dworku ;) Też lubię taka architekturę :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sty 13, 2009 10:01

Agalenora pisze:Podnoszę wątek, bo mamy kolejny koci problem, tu na Kole.

W okolicach działek...

Zastanawiałam się już kilkakrotnie, czy nie ma tam innych kocich stad.

Okolica pełna nieużytków, tory, opuszczone działki, kilka posesji...

Dziś wyszliśmy na spacer z TŻem, odwiedzić koty na działce pani Ani, ale ponieważ pogoda była dość ładna, zapędziliśmy się trochę dalej, idać wzdłuż torów (wcale, a wcale nie szukając kotów)

Kurcze, też tak mam co jakiś czas:(
Intuicja jakaś cholerna ciągle nowe koty znajduje:( W totalnie nieznanych dotąd miejscach:(

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto sty 13, 2009 10:26

ja rok temu wracałam z działki inną alejką niz zazwyczaj... tez tak stałam i liczyłam koty 1,2,3... o cholera... :wink:
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 13, 2009 10:30

Agalenora, potrzebujesz pomocy?

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Wto sty 13, 2009 11:07

Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty :twisted: ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 13, 2009 11:51

genowefa pisze:Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty :twisted: ;)

No 8) :lol:
Ale wybiera pory, w których "normalni" ludzie pracują :roll: :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sty 13, 2009 11:54

genowefa pisze:Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty :twisted: ;)
też mi to przeszło przez myśl :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 13, 2009 12:25

Jana pisze:

No 8) :lol:
Ale wybiera pory, w których "normalni" ludzie pracują :roll: :twisted:

Przynajmniej nie ma konkurencji :twisted: :lol:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sty 13, 2009 12:29

A czy ten dworek nie nalezy do calego kompleksu Legia-Kozielska, stajni i budynkow mieszkalnych znajdujacych sie wlasnie tuz przy torach ?
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Wto sty 13, 2009 13:03

Az zaraz lukne na mapke. Sama chetnie sie tam wybiore, wole znam calkiem niezle a tego miejsca nie kojarze.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto sty 13, 2009 23:00

koło mnie - Młynów, też Wola - w niedzielę zobaczyłam czarnego kota skaczącego na 3 łapkach. Dziś, dzięki nieocenionej pomocy Agalenory i sprzęcie Jany - DZIĘKUJĘ! - kotek został złapany i zawieziony na Białobrzeską.

W lecznicy czekał spokojnie w kontenerze, w gabinecie okazał się być straszliwie dziki, więc dostał zastrzyk na uspokojenie. Łapkę ma niewykształconą, prawdopodobnie na domiar nieszczęścia też złamaną i krzywo zrośniętą. W ocenie dr Cetnarowicz kotka ma ok. rok, już rodziła. Będzie miała zrobione prześwietlenie, komplet badań, może odjętą łapkę... Jutro mają do mnie dzwonić z lecznicy.

Wola to niestety jakieś mega-zagłębie kotów, w mojej najbliższej okolicy co i rusz mi się jakieś futra plączą przed oczami... :(

ot, taki miały OT...
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto sty 13, 2009 23:43

Całe szczęście, że udało się kicię złapać, tylko co teraz z taką biedulą?
Dzika dzicz, dorosła i niepełnosprawna... :(

Łapałyśmy z Malk w okolicy starego biurowca na Młynowie, niedaleko Obozowej,
ktoś tam koty dokarmia - są prowizoryczne schronienia z dykty i styropianu, przy ścianie budynku, znalazłam też miseczki.

Spotkałyśmy białoczarnego kota, dużego, dzikiego, lecz dziarsko i niestrudzenie (pomimo prób wystraszenia go) próbujacego wmaszerować do klatki łapki.

Drobna koteczka z zepsutą łapką, pokazała się później,
bardzo bała się klatki łapki (patrzyła na nas z niepokojem), dopiero gdy odeszłyśmy bardzo daleko i byłyśmy poza zasięgiem jej wzroku, weszła.

Czy w lecznicy można sprawdzić, czy koteczka została już wysterylizowana? Jeżeli nie, to musimy pomyśleć...

W Strasznym Dworze będę łapać w czwartek, o niemożliwej godzinie 15.00. :twisted:

Przynajmniej będzie jasno, więc dwór nie będzie taki aż straszny i będzie można sfotografować miejsce akcji.

Kochani, jeżeli ktoś z Was da radę, to będzie super. Gwarantuję moc wrażen, jak to na łapance.
8)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Śro sty 14, 2009 0:09

Agalenora pisze:No to do dzieła :D 8)

Będzie pierwsza łapanka, w tym tygodniu - będę łapać w najbliższy czwartek, mam dwa miejsca na sterylkę, bardzo dziękuję ariel i genowefie za pomoc :D 8)

Postaram się uczynić zdjęcia i pokazać Wam koty - chciałabym równiez sfotografować Straszny Dwór - ten budynek zaiste prezentuje się dość metafizycznie. 8)

No i oczywiście postaram się... zlapać dwie kotki :roll: Proszę o kciuki.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jak zwykle w Ciebie wierzę, dasz sobie radę :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 14, 2009 8:34

Malk pisze:koło mnie - Młynów, też Wola - w niedzielę zobaczyłam czarnego kota skaczącego na 3 łapkach. Dziś, dzięki nieocenionej pomocy Agalenory i sprzęcie Jany - DZIĘKUJĘ! - kotek został złapany i zawieziony na Białobrzeską.

W lecznicy czekał spokojnie w kontenerze, w gabinecie okazał się być straszliwie dziki, więc dostał zastrzyk na uspokojenie. Łapkę ma niewykształconą, prawdopodobnie na domiar nieszczęścia też złamaną i krzywo zrośniętą. W ocenie dr Cetnarowicz kotka ma ok. rok, już rodziła. Będzie miała zrobione prześwietlenie, komplet badań, może odjętą łapkę... Jutro mają do mnie dzwonić z lecznicy.

Wola to niestety jakieś mega-zagłębie kotów, w mojej najbliższej okolicy co i rusz mi się jakieś futra plączą przed oczami... :(

ot, taki miały OT...

ano, moja Duśka jest z piwnicy na Obozowej :?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro sty 14, 2009 9:21

akurat w czwartek pracuję, więc nie wyrobię się z dojechaniem :?

wczoraj byłam na kolejnej kontroli z Białą i Froterem. jeszcze tak źle z nimi nie było, zwłaszcza Biała to tragedia. próbujemy dalej. dzieciaki dostały synergal i baytril. dodatkowo u Białej spróbujemy z fluconazale. może to jednak grzybiczne :roll:
dostały jeszcze wczoraj w lecznicy coś przeciw zapalnego i wydaje mi się że już jest trochę lepiej, bo bawiły się pół nocy :)
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

[poprzednia][następna]