Moderator: Estraven
Agalenora pisze:Podnoszę wątek, bo mamy kolejny koci problem, tu na Kole.
W okolicach działek...
Zastanawiałam się już kilkakrotnie, czy nie ma tam innych kocich stad.
Okolica pełna nieużytków, tory, opuszczone działki, kilka posesji...
Dziś wyszliśmy na spacer z TŻem, odwiedzić koty na działce pani Ani, ale ponieważ pogoda była dość ładna, zapędziliśmy się trochę dalej, idać wzdłuż torów (wcale, a wcale nie szukając kotów)
genowefa pisze:Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty![]()
też mi to przeszło przez myślgenowefa pisze:Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty![]()
Jana pisze:genowefa pisze:Agalenora taką reklamę temu miejscu zrobiła, że teraz każdy chce jechać łapać tam koty![]()
No![]()
![]()
Ale wybiera pory, w których "normalni" ludzie pracują![]()

Agalenora pisze:No to do dzieła![]()
![]()
Będzie pierwsza łapanka, w tym tygodniu - będę łapać w najbliższy czwartek, mam dwa miejsca na sterylkę, bardzo dziękuję ariel i genowefie za pomoc![]()
![]()
Postaram się uczynić zdjęcia i pokazać Wam koty - chciałabym równiez sfotografować Straszny Dwór - ten budynek zaiste prezentuje się dość metafizycznie.
No i oczywiście postaram się... zlapać dwie kotkiProszę o kciuki.
Malk pisze:koło mnie - Młynów, też Wola - w niedzielę zobaczyłam czarnego kota skaczącego na 3 łapkach. Dziś, dzięki nieocenionej pomocy Agalenory i sprzęcie Jany - DZIĘKUJĘ! - kotek został złapany i zawieziony na Białobrzeską.
W lecznicy czekał spokojnie w kontenerze, w gabinecie okazał się być straszliwie dziki, więc dostał zastrzyk na uspokojenie. Łapkę ma niewykształconą, prawdopodobnie na domiar nieszczęścia też złamaną i krzywo zrośniętą. W ocenie dr Cetnarowicz kotka ma ok. rok, już rodziła. Będzie miała zrobione prześwietlenie, komplet badań, może odjętą łapkę... Jutro mają do mnie dzwonić z lecznicy.
Wola to niestety jakieś mega-zagłębie kotów, w mojej najbliższej okolicy co i rusz mi się jakieś futra plączą przed oczami...![]()
ot, taki miały OT...
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas, Google [Bot], Meteorolog1 i 57 gości