Patrolek pojechał do domu! U siebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 18, 2008 10:14

alessandra pisze:
Georg-inia pisze:
joshua_ada pisze:No nie wierzę - nikt się już Patrolkiem nie interesuje i nie zachwyca? :(

ja siem zachwycam, ale po cichutku ;) zaglądam codziennie do Was :)

o...o, dokładnie :wink:

No dobraaaa... :twisted: Tak troszkę podpuszczałam, bo też nie wierzyłam, że nikt. :twisted: Ale Mysza_87 ma rację - teraz Patrol już bezpieczny, pora zaangażować się w gorsze biedy. :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto wrz 23, 2008 22:11

Przed chwilą przyniosłam z komórki 2 grube deski zbite ze sobą pod kątem 90 stopni i jutro wieczorkiem owinę je sznurkiem. Mój poprzedni kot Ramzes uwielbiał to drapać (dzięki temu moje meble nadal żyją :D ) i mam nadzieję, że i Patrolkowi będzie to odpowiadać (w razie czego poleję drapak kroplami walerianowymi 8) i wtedy to już się chyba Patrol mu nie oprze)

Kupiłam dziś w Lidlu zabawkę dla kota :) nazywa się CAT TOY ISLAND i jest to taki jakby obłożony futerkiem talerz, do którego przyczepione sa na sprężynkach 4 grzechoczące myszki. Mam nadzieję, że przypadnie to do gustu Patrolkowi :)

Obrazek

A wogóle co u niego? kiedy będzie miał zdjęte te śruby i opatrunki? ma apetyt? miał robione ostatnio jakieś badania krwi?
Obrazek Obrazek

mysza_87

Od: Sob sie 09, 2008 8:26

Post » Śro wrz 24, 2008 7:03

Mysza_87, strasznie mi przykro, ale nawet nie mam go kiedy odwiedzić :(
Po prostu fizycznie nie mam jak. Ledwo się wyrabiam z tym, co w domu...

Wkleję trochę zdjęć z tej ostatniej wizyty. Piękności nasze:
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Postaram się dziś zadzwonić i dowiedzieć, co u niego.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro wrz 24, 2008 8:27

mysza_87 pisze:Kupiłam dziś w Lidlu zabawkę dla kota :) nazywa się CAT TOY ISLAND i jest to taki jakby obłożony futerkiem talerz, do którego przyczepione sa na sprężynkach 4 grzechoczące myszki. Mam nadzieję, że przypadnie to do gustu Patrolkowi :)

Obrazek

Mysza_87, zabawka jest fajna, chociaż moje dorosłe ją olały, za to tymczasowe maluchy rozebrały te myszy na części w ciągu tygodnia. Uważaj, bo jak uda się oderwać mysz, to na talerzu zostają ostro zakończone sprężyny. Czasem kawałek też utkwi w samej myszy, musisz sprawdzić, jakby co, żeby sobie Patrol krzywdy w pyszczek nie zrobił. Zaopatrz się w cęgi do metalu, żeby poobcinać te druty ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 24, 2008 11:23

joshua_ada, mam pytanko, na zdjęciu widać, że Patrol stoi na lewej tylnej łapce ale tak jakby od tego zgięcia na nodze. Wiesz może czy wynika to z tego, że ma założone te opatrunki czy po prostu tak będzie chodził?
Obrazek Obrazek

mysza_87

Post » Czw wrz 25, 2008 19:55

Nowy drapak zrobiony :D owinęłam sznurkiem drewienko i już czeka na Patrolka :)

Btw. widziałam dziś w Pabianicach kota identycznego jak Patrol. Przez chwile mi przeszło przez myśl, czy to aby nie on, ale ocknęłam się, ze on siedzi nadal sam w klinice :(
Obrazek Obrazek

mysza_87

Post » Wto wrz 30, 2008 15:38

mysza_87 pisze:joshua_ada, mam pytanko, na zdjęciu widać, że Patrol stoi na lewej tylnej łapce ale tak jakby od tego zgięcia na nodze. Wiesz może czy wynika to z tego, że ma założone te opatrunki czy po prostu tak będzie chodził?

On chodzi całkiem normalnie i pewnie. Ani się buja, ani zatacza - to, że ma tak zgięte łapki wynika z tego, że ma tak założone opatrunki i nie może tych łapek bardziej w tył w udzie wyprostować, tak, żeby stawać na samych łapkach.

Niestety jakoś mi tak smutnawo, bo właśnie wróciłam z kliniki i mnie troszkę uziemiło. Prześwietlenie będzie w najbliższy czwartek i dopiero wtedy powiedzą mi coś więcej. Na 90% antybiotyk po zdjęciu śrub nie będzie konieczny - te 10% to wtedy gdyby ranki się źle goiły.
Ale uziemiło mnie dlatego, że wywnioskowałam z tego, co mi mówiono i z tonu, jakim mi mówiono, że to wszystko jeszcze potrwa... :( :( :(

A Patrolek ponoć jakiś smutniejszy się zrobił. Nadal bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, ale chyba już go te opatrunki zniecierpliwiły... :(
(jak tu wytłumaczyć kotu, że one nie są na zawsze i że czeka na niego już dom?)

mysza_87 - czy Ty się jeszcze trzymasz i nadal cierpliwie czekasz? Bo skoro Patrolek już trochę zniecierpliwiony, to chociaż my musimy się za niego starać i nie poddawać.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto wrz 30, 2008 20:21

Nadal czekam :)

Pomimo że gdyby nie to, że się zdeklarowałam co do Patrola, to co najmniej 10 kotów mnie interesowało, żeby im zaoferować domek.

Transporter już wypatrzyłam :D Capri 3 - żeby było miejsce na drugiego kota :lol: noszę się bardzo z zamiarem dokocenia się w okolicy lutego-marca kotem Neva Masquerade i dlatego wolę za wczasu kupić większy transporter :wink:

Szelki ze smyczą już kupiłam :lol: mają w sobie 2 nitki odblaskowe, żeby w razie czego było Patrola dobrze widać :wink:
Obrazek Obrazek

mysza_87

Post » Śro paź 01, 2008 20:57

witam ,nie udzielalam sie w watku ale dzielnie wspomagalam banerkiem.tak bardzo sie ciesze,ze Patrolek znalazl domek :wink:
pozdrawiam

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro paź 01, 2008 22:11

mysza_87 pisze:Nadal czekam :)

Pomimo że gdyby nie to, że się zdeklarowałam co do Patrola, to co najmniej 10 kotów mnie interesowało, żeby im zaoferować domek
.

Transporter już wypatrzyłam :D Capri 3 - żeby było miejsce na drugiego kota :lol: noszę się bardzo z zamiarem dokocenia się w okolicy lutego-marca kotem Neva Masquerade i dlatego wolę za wczasu kupić większy transporter :wink:

Szelki ze smyczą już kupiłam :lol: mają w sobie 2 nitki odblaskowe, żeby w razie czego było Patrola dobrze widać :wink:

No, kochana - to pominąwszy fakt, że to musi być PRAWDZIWA MIŁOŚĆ, to bardzo dobrze o Tobie świadczy, że nie zmieniasz zdania co chwilę :)
Patrolek trafi do wspaniałego domku i tam wszystkie niedogodności związane z przedłużającym się pobytem w klinice na pewno zostaną zrekompensowane :D

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro paź 01, 2008 22:26

Domyślam się, jak ja bym się czułą w takiej sytuacji i ... niefajna to wizja.
Czekam, kot daleko, nie można mu ulżyć, nie można pogłaskać...
Nie wiadomo ile to potrwa.
No i wyobrażam sobie jak się czuje Patrolek :(
Na szczęście nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale potrafię sobie wyobrazić, że gdybym miała unieruchomione obie nogi, a sytuacja by się przedłużała, i musiałabym siedzieć tygodniami w szpitalu - to chyba bym wpadła w depresję, a co najmniej w rozdrażnienie i apatię.
Tym bardziej, gdybym nie wiedziała, co się ze mną dzieje i co się stanie potem.
Biedny Patrolek :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw paź 02, 2008 5:33

wiora pisze:witam ,nie udzielalam sie w watku ale dzielnie wspomagalam banerkiem.tak bardzo sie ciesze,ze Patrolek znalazl domek :wink:
pozdrawiam

Wiora, banerek Patrola możesz już spokojnie odpiąć i przypiąć dla jakiegoś innego kota, który nie ma narazie planów na DS ani na DT. Na Patrola już czeka u mnie miejsce :D

joshua_ada, byłaś może u niego ostatnio? jeżeli zajrzysz do niego w najbliższym czasie, to wymiziaj go ode mnie :)
Obrazek Obrazek

mysza_87

Post » Czw paź 02, 2008 20:44

bardzo mnie to cieszy.Mysza-87 jestes najlepsza :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw paź 02, 2008 21:10

Hehe :wink: najlepszy to jest Patrol, że się tam jeszcze jakoś trzyma w tej klinice. Powodzenia miziaku :) czekam na ciebie :lol:
Obrazek Obrazek

mysza_87

Post » Sob paź 04, 2008 8:14

Dziś światowy dzień zwierząt a ja nie mam jak go świętować, bo Patrol nadal w lecznicy :cry: jak długo jeszcze?
Obrazek Obrazek

mysza_87

[poprzednia][następna]