Pomoc dla szczec. karmicielki - ponad 100 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2008 18:44

mestudio - miło Cię widzieć :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Pon mar 03, 2008 19:03

Poszukuję agiis...juz,natentychmiast i najlepiej na wczoraj:)) Powinnam w telefonie miec jej numer ale nie zapisalam i nie wiem ktory to. Poratujcie prosze nr telefonu agiis kto ma .Pls pw :))
Przepraszam za OT :oops:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon mar 03, 2008 19:08

Witam również pozostałych :)

Makaronu powinno wystarczyć na ok. 12 dni (potrzeba 2 kg dziennie), karmy suchej teoretycznie powinno wystarczyć na prawie cały miesiąc. Z puszkami ciężko powiedzieć, bo przecież tak naprawdę to i 10 puszek dziennie na taką ilość kotów to nie jest jakaś straszna ilość.

W tej chwili chciałabym zrobić kilka dni przerwy od "ekstrasów", ale generalnie uważam, że to najlepsza forma przekazywania darów rzeczowych - oszczędza i czas forumowiczów i p. Izy.
Na pewno byłoby wspaniale, gdyby co jakiś czas udawało się zebrać dodatkowe pieniądze na duży wór karmy i/czy inne jedzenie dla kotów.

Zanim jednak wymyślimy nowy cel "ekstrasów" to TŻ musi ustalić z p. Izą zasady współpracy.
Jest 39 wirtualnych opiekunów i chcielibyśmy, żeby każdy z nich raz w miesiącu dowiedział się co słychać u jego podopiecznego - chyba najsensowniej będzie jeśli raz w tygodniu TŻ będzie od p. Izy odbierał materiały dotyczące 1/4 wszystkich kotów posiadających wirtualnych opiekunów.
Sporo roboty dla p. Izy :wink:

Dziękuję za wpłaty :)
Prawdopodobnie jutro kolejna kotka poddana zostanie sterylizacji.
Dzisiaj TŻ złapał i na zabieg odstawił drugą kotkę od karmicielki z ul. Parkowej - kolejny mały sukces :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon mar 03, 2008 19:11

kya pisze:Poszukuję agiis...juz,natentychmiast i najlepiej na wczoraj:)) Powinnam w telefonie miec jej numer ale nie zapisalam i nie wiem ktory to. Poratujcie prosze nr telefonu agiis kto ma .Pls pw :))

Wysłałam na PW. :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon mar 03, 2008 19:59

Wirtualnego opiekuna poszukuje Sara.

Sara
To piękna koteczka o kruczoczarnym, gęstym , błyszczącym futerku.
Ma około trzech lat, pod moją opiekę trafiła wczesną wiosną ubiegłego roku, wraz z mamą Malwinki. Została szybciutko wysterylizowana i szybko nabrała mocnej, masywnej budowy.
Była koteczką bardzo dziką i płochliwą oraz nader ostrożną.
W chwili obecnej nabrała już do mnie sporo zaufania i pozwala się nawet głaskać przy jedzeniu. Choć jeszcze nie tuli się sama do nóg, to zawsze pilnie czeka na mój przyjazd i ochoczo wybiega na spotkanie.
Żyje i stołuje się wraz z Malwinką, jej mamą i szarym około trzyletnim kocurkiem.
Uwielbia gotowaną rybkę i chętnie chrupie suchą karmę.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon mar 03, 2008 21:08

w górę
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Pon mar 03, 2008 21:46

kya pisze:Poszukuję agiis...juz,natentychmiast i najlepiej na wczoraj:)) Powinnam w telefonie miec jej numer ale nie zapisalam i nie wiem ktory to. Poratujcie prosze nr telefonu agiis kto ma .Pls pw :))

już się zaczynam bać
8O 8O 8O
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon mar 03, 2008 22:58

przelew na FILIPCIA juz poszedl :lol: prosze przekazac p.IZIE zeby go ode mnie wymiziala i powiedziala ze mimo tej czarnej kotki z ktora widzialam go na zdjeciu to i tak nadal( choc wirtualnie )to bardzo go kocham i mam nadzieje ze telepatycznie to odczuwa i wie :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto mar 04, 2008 9:00

na 3 stronie nikt was nie zauważy kicie :roll:
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Wto mar 04, 2008 10:31

Na sterylizację pojechały dzisiaj dwie kolejne kotki.
Jeśli dobrze liczę - ósma i dziewiąta.

Natomiast wczoraj w późnych godzinach wieczornych p. Iza znalazła rannego kocurka (Kazia?), mieszkającego na jej podwórku (taki podwórkowy rezydent).
Prawdopodobnie został potrącony przez samochód. :(
Teraz p. Iza jest z nimi pewnie u weterynarza.
Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.

Tak więc znowu od p. Izy jest trochę dobrych wiadomości i trochę smutnych, niestety.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto mar 04, 2008 10:39

Wczoraj padło pytanie o "ekstrasy" i właśnie wypadek Kazia uświadomił mi co jeszcze - z rzeczy trwałych - przydałoby się p. Izie.
Nawet nie tyle "przydałoby sie", ale wręcz powinno być na stałym wyposażeniu osoby takiej jak p. Iza.
Mówię o klatce wystawowej - klatce, w której teraz przebywa ranny kocurek, w której wysterylizowane kotki wracają do zdrowia.
Klatka, którą w tej chwili ma p. Iza jest pożyczona. Ma ją już od jakiegoś czasu i tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy będzie musiała ją zwrócić.

Może powoli zaczniemy myśleć o takiej klatce?
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto mar 04, 2008 10:57

2 kotki TŻ dowiózł juz na zabieg, a w zasadzie to 3, bo poza dziewczynami od p. Izy pojechała jeszcze jedna, z innego miejsca.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Wto mar 04, 2008 11:54

Mysle, ze klatka wystawowa to dobra mysl, tym bardziej, ze P.Iza w sumie ciagle lapie kotki na sterylizacje.

Ile taka klatka kosztuje?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto mar 04, 2008 11:56

klatka musi być! jestem za
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto mar 04, 2008 12:11

To prawda, p. Iza w zasadzie cały czas namierza nowe kotki, w styczniu mówiła, że namierzyła 13 kocic, a teraz ma już na oku kolejnych kilka kotek.
Niech ciacha jak najwięcej.
Poza tym klatka doskonale się sprawdza w sytuacjach awaryjnych - takich jak ta z rannym Kaziem.

Klatka wystawowa kosztuje (przynajmniej tyle kosztowała gdy ostatnio zamawiałam ją dla nas) 262 zł + VAT, czyli 319,64 (liczę na mały rabat - tak jak ostatnio) + koszt wysyłki, czyli łącznie potrzebujemy ok. 350 zł, może trochę mniej.
Nie jest to mała kwota, ale taka klatka będzie służyć wiele lat.
ObrazekObrazek

kotalizator

[poprzednia][następna]