Bonzo [']/Maciek,Kostek,Balbi - koniec tymczasowania ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 13:39 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Halo,dziewczyny powiem wam że przed chwilą miałam telefon w sprawie adopcji.....Czaczy 8O
Nie wiem u kogo ona na tymczasie koczuje ale odesłałam panią do Igulca,niech ona ona się martwi (albo cieszy) :wink:

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon wrz 14, 2009 19:14 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Cieszę się, ciesze. :D:D Ale dlaczego do Ciebie ktoś dzwonił??
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pon wrz 14, 2009 20:25 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Chyba jakaś pomyłka z numerami,bo ja Agnieszka i ty Agnieszka a moje tymczaski szukają domu na adopcjach KD :wink:

novena

Post » Pon wrz 14, 2009 20:26 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Haa ale się cieszę że na Czaczę są chętni - będą mieli kocie spa :D

A Yano z ciężkim Maciuniem dojechali do weta a tam na drzwiach kartka: "W dniach 14 i 15 września lecznica czynna do godz 20". Jutro wyprawa nr dwa, tym razem wcześniej :twisted:

To ponieważ jest już nowa strona, to pora na nowe fotki. Na początek jeszcze kilka z Kociej Doliny:
Piękny i smukły i miziasty Kacper (rzekomy brat Maciunia - nie wygląda panie tego, no nie wygląda :lol: )
Obrazek

Poniżej Figaro, czyli pan stołu i serwety. Mruczący non stop.
Obrazek

A tak wyglądał Hektorek pod koniec naszej wizyty. Nie miał siły nawet otworzyć porządnie oczu :D
Obrazek

A na deser obiecany Maciunio. Patrzcie ludzie jakie mleko ostatnio w Tesco rzucili!
Obrazek
Bonziaku zawsze będziemy Cię pamiętać [']
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Od: Wto gru 11, 2007 12:52

Post » Pon wrz 14, 2009 20:51 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Aaaa,to Czacza u ciebie siedzi,no to pięknie bo ja pani przekazałam,że u Igulec :mrgreen:
Był telefon do Rypina o kotkę w ogłoszeniu z Inowrocławia przebywającej w Poznaniu :lol:

A ja to też zakręcona jak korkociąg:dziewczyna pyta o Czaczę (ja :idea: :?: ) w Inowrocławiu,z Kociej Doliny...no to każę jej wejść na forum,znaleźć Igulec...sama też gorączkowo szukam..w myślach sobie powtarzam gdzie ta KD,gdzie ta KD A w podpisie mam jak byk :ryk:

novena

Post » Pon wrz 14, 2009 20:55 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Zdjęcia cudniaste :D
A Kacperek to tylko przyszywany brat Maciunia, bo ze schronu razem wykupiony. Polduś jest raczej bratem Maciejki rodzonym. Nawet dziąsła o tym świadczą, no i wygląd (te zdjęcia to dzieło naszej wolontariuszki Oli)
http://img43.imageshack.us/i/poldek.jpg/

A Czacza siedzi u mnie, w Inowrocławiu. Nie jestes novena tak zakręcona jak myslisz. Masz łeb na karku. desi po prostu miała okazję widziec, jak malutka ugniata wszystkich i robi salon spa :D:D
Obrazek

Igulec

Post » Pon wrz 14, 2009 21:00 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Och dzięki kochana,czyli nie jest ze mną tak źle :wink:

novena

Post » Pon wrz 14, 2009 21:03 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

I co - nie braciaszki

Obrazek Obrazek
Obrazek

Igulec

Post » Pon wrz 14, 2009 21:14 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Leżę :lol:
Czacza rządzi, taka mała a tyle zamieszania wprowadza :D

Poldek jest bardziej kwadratowy na pyszczku, Maciuś taki bardziej okrągły.

Teraz Yano siedzi w pokoju i próbuje przywrócić do życia nadwyrężoną rękę, a Maciunio się obraził - niesłusznie, nie każdy kot może poznać Poznań nocą z okien tramwaju :P Poza tym powinien zostawić sobie obrażanie się na jutro.

Ciesze się że Kostuś coraz lepszy, już za nim strasznie tęsknię, jak koleżanka nie będzie mogła jechać samochodem to chyba pociągiem się zjawię po niego :)
On musi w sobotę być z nami koniec kropka.

A jak Misia łazienkówka? Ma dom u wolontariuszki?
7 cudów świata lub plag egipskich w zależności od dnia ;) czyli dwaj Książęta i Księżniczka

desi

Post » Wto wrz 15, 2009 10:51 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Niestety, tato wolontariuszki nie wyraził zgody na adopcję. Myślę jednak, ze tam się kot pojawi, bo jej mama też kociara, tylko tato potrzebuje nieco więcej czasu ;)
Pamiętajcie o nazwie sterydu dla Poldusia na dziąsełka.
Obrazek

Igulec

Post » Wto wrz 15, 2009 19:28 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Pamiętamy. Jak tylko skończą ganiać mnie po zamkniętych vetach z 6kg futra pod pachą to się zapytam. :twisted: Póki co leczę nadwyrężone ramiona i wyciągnięte do ziemi ręce. Jeszcze jedna wycieczka i zacznę przypominać brakujące ogniwo szorując rękami po chodniku. :lol:

Łaa, byłbym zapomniał - ostał się jeszcze filmik z kociego spa w Kociej Dolinie. Jak tylko zaprowadzę jako taki porządek z własnym czasem i miejscem na komputerze oraz wytnę pokrzykiwania rodzicielki na rudo-blond rodzeństwo to gdzieś wrzucę. ;)

Yano

Od: Sob gru 15, 2007 16:12

Post » Śro wrz 16, 2009 9:27 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Wczoraj rano zdarzył się drobny wypadek, połamały mi się okulary, a ponieważ bez nich mało co widzę, po załatwieniu soczewek zostałam na pół dnia w domu. Sama z Maciuniem. I nie poznawałam tego kota. Chodził za mną jak pies, siadał koło nogi gdy tylko się zatrzymałam, wskakiwał na kolana miział, miział, miział, ganiał futrzaną myszkę, bawił się piórkami - zupełnie inne zwierze. Jednak gdy tylko moja mama przyprowadziła Micha ze szkoły zaszył się pod wanną :(
Wieczorem gdy dzieciaki zasnęły, a u mnie były dwie koleżanki (obie zna i lubi) wyszedł i położył się na kanapie. Ale o żadnych zabawach nie było mowy.

No i nadal nie przekroczył progu dziecięcego pokoju - mimo iż wcześniej bardzo lubił tam przebywać.

Naprawdę mam nadzieję że obecność Kostka pomoże. Widać jaki Maciuś jest zestresowany i jaki szczęśliwy był będąc sam ze mną, w ciszy i spokoju :(

desi

Post » Śro wrz 16, 2009 21:10 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Już po weterynarzu. Ze sterydem jest problem. Nie był wpisany :twisted: To co było wpisane to były leki przeciwzapalne.Jak wrócę zadzwonię do lecznicy w której miał wtedy podawane i niech sprawdzą w kartotece. Bo teraz poza niedużym kamieniem od którego zaczerwieniły się dziąsła tamtych problemów nie ma.

Został zaszczepiony, zważony (5,6kg), krew pobrana, wyniki jutro. W przeciwieństwie do Bonza który potrafił wypłoszyć z lecznicy oczekujących pacjentów Maciunio siedział cicho i grzeczniutko. No i pani doktor powiedziała, że takie jego wypłoszowate zachowanie ma podłoże psychiczne i że faktycznie drugi kot powinien pomóc.

Niniejszym odliczanie do soboty uznaję za otwarte :D

mam tylko nadzieję, że wyniki krwi Maciejki będą ok...

desi

Post » Czw wrz 17, 2009 8:01 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Ze sterydem w takim razie poczekamy.
Dla porównania - Kostek waży 5,2, zas Hektor ważył 5,9, ale po dwóch dniach karmy dla tłuścioszków waży 5,8 :D:D
Obrazek

Igulec

Post » Pt wrz 18, 2009 17:57 Re: Bonzo za TM ['] i Maciejka - s.20 fotki z Kociej Doliny

Jestem dostępna tylko pod fonem do jutra, więc jakby były jakieś wieści odnośnie przyjazdu, to dajcie znać smsem. Buziaki
Obrazek

Igulec

[poprzednia][następna]