Koty p.Ali II - smutno...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2007 18:42

CoToMa pisze:Byłam z Zenkiem na usg.
Nareszcie dr Asia mnie pochwaliła, że chociaż raz przyniosłam jej do badania kota idealnego.
Zenek do usg rozłożył się jak do relaksu. Nogi rozwalił na boki, w ogóle sie nie ruszał i głośno mruczał. Może myślał, że jest na masażu?
Kamieni w woreczku nie ma. Jedna nerka jest większa od drugiej, wątroba też ma jakieś zmiany, śledziona też trochę powiększona.
Operować nie trzeba, będzie na kroplówkach i lekach, dostał dodatkowo leki na wątrobę. W przyszłym tygodniu zrobimy ponowne badanie krwi.
Dzisiaj już czuł się troszkę lepiej, bo uciekł nam truchtem z klatki, a wczoraj tylko leżał.

Biedny Zenuś :( ,a jak rokuje to dr Asia?
kciuki za Zenusia Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto paź 30, 2007 18:50

trawa11 pisze:
Nareszcie dr Asia mnie pochwaliła, że chociaż raz przyniosłam jej do badania kota idealnego.
Zenek do usg rozłożył się jak do relaksu. Nogi rozwalił na boki, w ogóle sie nie ruszał i głośno mruczał. Może myślał, że jest na masażu?
Kamieni w woreczku nie ma. Jedna nerka jest większa od drugiej, wątroba też ma jakieś zmiany, śledziona też trochę powiększona.
Operować nie trzeba, będzie na kroplówkach i lekach, dostał dodatkowo leki na wątrobę. W przyszłym tygodniu zrobimy ponowne badanie krwi.
Dzisiaj już czuł się troszkę lepiej, bo uciekł nam truchtem z klatki, a wczoraj tylko leżał.

kciuki za Zenusia

Te wszystkie zmiany w obrębie narządów wewnętrznych mogą być spowodowane wiekiem. Zresztą Zenek przeżył najprawdopodobniej głód. Ma tylko resztki uszu, miał je stopione przez mróz.
Na razie musimy podawać leki i czekać. Mam nadziekę, że Zenek wyjdzie na prostą.
Przedwczoraj podczas kroplówki złapał mnie zębami za rękę, ale nie ugryzł. Mimo bólu, wiedział, że chcemy mu pomóc, a nie zaszkodzić...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto paź 30, 2007 18:55

CoToMa pisze:
trawa11 pisze:

kciuki za Zenusia

Te wszystkie zmiany w obrębie narządów wewnętrznych mogą być spowodowane wiekiem. Zresztą Zenek przeżył najprawdopodobniej głód. Ma tylko resztki uszu, miał je stopione przez mróz.
Na razie musimy podawać leki i czekać. Mam nadziekę, że Zenek wyjdzie na prostą.
Przedwczoraj podczas kroplówki złapał mnie zębami za rękę, ale nie ugryzł. Mimo bólu, wiedział, że chcemy mu pomóc, a nie zaszkodzić...

czyli nadzieja jest...
Obrazek

Danusia

Post » Wto paź 30, 2007 18:57

Bardzo ucieszyłam się ze stanu zdrowia Zenka :D , już zaczynałam bać się...
Marcelibu

Post » Wto paź 30, 2007 19:02

Marcelibu pisze:Bardzo ucieszyłam się ze stanu zdrowia Zenka :D , już zaczynałam bać się...

Tę żółtaczkę udało nam sie wychwycić w początkowej fazie. Śluzówek nie ma na razie żółtych, tylko badanie krwi wykazało wysoką bilirubinę. Mam nadzieję, że leki okażą się skuteczne :)
...

CoToMa

Post » Wto paź 30, 2007 20:37

Duduś-super kot. Oby żył jeszcze długo i szczęśliwie!! Kciuki za Zenka!!
Biedna Barbasia, była taka malusia [']

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Śro paź 31, 2007 7:14

Na nowy dzionek

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 31, 2007 19:18

Byliśmy u weta z Magikiem, badania znów wyszły tak samo. Wszystko jest ok tylko te leukocyty obniżone. Był zbadany już chyba pod każdym względem i na razie nic nie wykryto. Dr Asia powiedziała żeby go połączyć z resztąi zobaczymy jak będzie się dalej zachowywał. Może jak nie będzie w zamknięciu to będzie żywszy,badania kontrolne będziemy mu robić co miesiąc. Ma trochę zamglone oczy ale miał badane jakimiś kolorowymi płynami i wszystko jest ok. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze..Narazie chodzi sobiei wszystko ogląda, przed chwilą nawet biegał z napuszonym ogonkiem :) Wreszcie mam wolne to pstryknę kitkom kilka fotek.

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Śro paź 31, 2007 21:45

Czekamy na fotki :D

A my mamy kolejną koteczkę...
...

CoToMa

Post » Śro paź 31, 2007 23:11

CoToMa pisze:Czekamy na fotki :D

A my mamy kolejną koteczkę...

tez jestem ciekawa nowych fotek Andziuli :lol: Byla dzsiaj tez u dr Asi.bo nam o niej mowila :lol:

jaka to macie nowa koteczke? co tak tajemniczo? :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lis 01, 2007 0:29

co to za nowa koteczka?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw lis 01, 2007 11:27

Femka pisze:co to za nowa koteczka?

Zaraz jadę do przytuliska, to ją opiszę. Od razu została zaszczepiona.

Zenek ucieka z klatki, nie czuje zbyt dobrze.

Umarła malutka czarna koteczka, ta która powróciła z adopcji (')
:cry: :cry: :cry:
...

CoToMa

Post » Czw lis 01, 2007 11:44

CoToMa pisze:
Femka pisze:co to za nowa koteczka?

Zaraz jadę do przytuliska, to ją opiszę. Od razu została zaszczepiona.

Zenek ucieka z klatki, nie czuje zbyt dobrze.

Umarła malutka czarna koteczka, ta która powróciła z adopcji (')
:cry: :cry: :cry:

mój Boże [']
:cry:
nawet tuż przed przejściem za TM musiało ją spotkać coś złego
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw lis 01, 2007 11:57

:cry:

[']
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lis 01, 2007 12:23

:( :( :( [*]
Obrazek

Danusia

[poprzednia][następna]