Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2008 2:40

Byłyśmy dzisiaj w nocy łapać...Pojawiły się 3 koty ale tej, która ma być złapana nie było :evil: A ostatnio ta, która miała być złapana pozwoliła się blondi głaskać. No ale wiadomo, jak pech to pech-blondi wtedy nie miała transportera, bo na zakupach była. A dzisiaj po prostu klapa :cry:
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Śro maja 28, 2008 23:53

Kotkę z Moniuszki widziałam wczoraj późnym wieczorem. Jest ostrożna, ale nie dzika. Maluszków niet. Dziś wogóle nie było ich widać. Jak do soboty nic się nie wyjaśni to chyba zorganizujemy tą łapankę wenątrz budynku - licze na Was :D

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie cze 01, 2008 17:42

Po dłuższej przerwie czas na podsumowanie :wink:
Tym&Jan nadal u mnie, Lili u blondi. Kilka dni temu dowiedziałam się, że suka od karmiciela moich zeszłorocznych maluszków znowu jest szczenna. Opadły mi ręce, nogi, wszystko. Sunia jest dużym, bullowatym, niezrównoważonym psem i miała już młode w zeszłym roku. Karmiciel miał ją wyciąć ale zamiast tego ją..pokrył... Po raz kolejny wytłumaczyłam mu, jak bardzo potrzebna jest Azie sterylka i jak bardzo szkodzą jej ciąże. Nie liczyłam, że ją wytnie tymczasem...Wczoraj mnie zaczepił i powiedział,że Aza miała zabieg w poniedziałek :D :dance: :dance2:
Blondi z Kasią miały łapać wczoraj z Basią Horz maluszki z ul.Moniuszki ale do łapanki nie doszło. Mam nadzieję, że uda się zlokalizować młode.
W mojej dzielnicy kocic z brzuchami nie widuję ale to dopiero początek sezonu... :roll:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie cze 01, 2008 21:23

Przeze mnie nie doszło, bo miałam wczoraj urwanie głowy i jeszcze komórki zapomniałam . Do domu wróciłam o 22.oo. Jednak mimo tego iż tam kilka razy dziennie zaglądam, kociaków, ani ich mamusi nie widzę. Może się zaszyła gdzieś w głębi budynku, albo przeniosła kociaki. Ostatnio jedzonko tez nie znikło - dałam głębiej do okienka, żeby psy nie wyjadały.
Dalej będę obserwować tą kamienicę, jak się coś pojawi to dam znać.

Barbara Horz

Post » Czw cze 05, 2008 2:12

Jutro mamy z blondi łapać. Wkurza mnie to łapanie ostatnio, bo koty współpracować nie chcą :evil: W dodatku na kopalni pojawiło się jakieś małe, bure kociątko (małe to znaczy dla tż. jakieś 3 miesięczne). Oby tym razem się wszystko udało... :roll:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw cze 05, 2008 16:10

Byłyśmy dzisiaj z blondi w centrum i zajrzałyśmy do tego budynku, gdzie są kociaki. Przez okienka piwniczne nie widziałyśmy żadnego, mamy też nie było. Obeszłyśmy budynek z wszystkich stron...i nic. Warunki do łapania są tam więcej niż tragiczne, myślę,że we wnętrzu budynku można nakręcić kolejną część "Piły" 8O
Na kopalni pusto, akurat w "kociej okolicy" trwają jakieś roboty. Panowie z warsztatu mają łapać kotkę ale są w tym tak nieudolni, że aż mnie złość bierze (mimo wszystko kotka ufa bardziej im niż nam :evil: ).
Wieczorem, jeśli pojawi się małe bure to TŻ będzie je łapał. Niestety wczoraj go nie było :?
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw cze 05, 2008 20:34

Panowie z warsztatu złapali kotkę :) Kicia została ulokowana u blondi, nie wiem, jeszcze jak się zachowuje itd. W klatce była bardzo wystraszona. Dobrze, że się złapała bo brzuszek ma już spory :? Poprzednie mioty lądowały w wiadrze z wodą :evil:
Jutro kićka idzie na sterylizację. Koteczka nie jest młoda, podobno ma około 10lat. Mam nadzieję, że dobrze zniesie zabieg.
Jeśli blondi będzie miała dobry humor to wklei fotkę kotki.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt cze 06, 2008 22:56

Koteczka już całkiem wybudzona z narkozy ma sie dobrze :wink: Niestety płacze mocno w klatce ale przestaje jak głaska ja moja córa 8O A najlepsze jest to, ze mała wczoraj i jeszcze dziś rano strasznie na mnie syczała a teraz okazuje sie byc strasznym miziakiem :D wywala sie na boczek i głosno mruczy aż spiewa 8O Ehh chciałabym jej podarowac domek po tym co przeszła, ale u mnie juz zaden kot na stałe się nie zmieści :oops: A ją naprawdę żal wypuszczać.... Szkoda, że domy nie są z gumy !!!

Co do zdjec będą jutro bo dziś już padam na pysk i zmykam spać :twisted:

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Pt cze 06, 2008 23:55

No to czekamy na fotki naszej seniorki i domkowy cud...
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob cze 07, 2008 22:37

Wklejam obiecane zdjęcia seniorki - sesja była wczoraj w nocy 8)

Jaka jestem ładna :wink:
Obrazek

A teraz głaszcz mnie po brzuszku
Obrazek

jeszcze....
Obrazek

Czemu juz mnie nie głaskasz 8)
Obrazek

Niestety kota nie chciała jeść dziś kolacji no i nie ma jeszcze koopy i siku :twisted: Jak do rana sie nic nie zmieni i kuweta bedzie pusta czeka nas wizyta u weta :oops: Martwie sie o nią bo panna juz troche starszawa jest.... Oby to był tylko stres....

blondi2911

Post » Nie cze 08, 2008 23:04

Odwiedziłam dzisiaj Mazdę :wink: Apetyt ma i koopal był.
Z dobrych wieści-kot z kopalni,który kulał i którego bez powodzenia łapałyśmy wyzdrowiał! Wiemy to od karmicielki, mój TŻ bez pewności ale to potwierdził (bez pewności bo wcześniej nie widział kulejącego). Karmicielka przypuszcza, że to kocur, bo goni kocura-alfa wielkiego, czarnego Tymona-seniora.
A teraz pochwalę się super fotkami moich kotów :D
Piotrek-kot wielce łakomy
Obrazek
Nemo-inteligent :wink:
Obrazek

Do adopcji mamy też króliczkę, piękna młoda...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon cze 09, 2008 9:58

Śliczne fotki. Co do seniorki to niestety chyba większość podwórkowych kotów w sumie jest miziasta i należały by sie im domki. Jak je znaleść, jak nawet dla maluchów w sezonie trudno o domki. Obawiam się, że kicia z Węglosanu też dzika nie jest i żal ją będzie wypuszczać - co robić :?

Barbara Horz

Post » Pon cze 09, 2008 12:47

Jest nadzieja dla Mazdy :D Kaśka, która zaopiekowała się drapieżną Noską szuka miziastej kotki. Dzisiaj przyjdzie do blondi, gdzie będzie sprawdzana miziastość i...się okażę :wink: :ok:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon cze 09, 2008 14:43

Patsi pisze:Jest nadzieja dla Mazdy :D Kaśka, która zaopiekowała się drapieżną Noską szuka miziastej kotki. Dzisiaj przyjdzie do blondi, gdzie będzie sprawdzana miziastość i...się okażę :wink: :ok:

:ok:

Barbara Horz

Post » Wto cze 10, 2008 23:11

Wczoraj przytachałam do domu kociaka maleństwo od Wandul żal mi sie małego zrobiło i tyle :oops: Mały zdrowy rozrabia i bardzo pragnie siedzieć u dużych na kolanach 8)
A dziś dostałam od Patsi telefon, że jest do zabrania mała koteczka zgarnięta z piwnicy. Pani kazała zabierac albo wywali ją tam skąd jej córka ją przyniosła. Zadzwoniłam do pani, która trzymała koteczkę, że ma ja przywieść. Przy spodkaniu wyszło na jaw, że mała mieszka u niej juz ponad tydzień. Mała ma całe lewe oko zasłoniete trzecią powieką nie wiadomo czy na nie widzi (ja stawiam, że NIE ) nie była odrobaczona :evil: Jestem zła na tą kobietę bo młoda zadbana i kasiasta a żal jej było wydac kilka złotych na wizytę u weta !!! Tłumaczyła się, że nie wiedziała, że trzeba iś do weta !!!!!!! Ehhh szkoda słów !
Małej dopisuje apetyt, jest kontaktowa,czarna z małą piałą plamką na brzuszku. Zdjęcia małej wstawie rano , bo nijak nie chciała pozowac do ładnych zdjęć :oops:

blondi2911

[poprzednia][następna]