Borówka z Mazur

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 19, 2006 20:35

piegusek pisze:Napisz do agacior_ka i do Izy - one z tego co wiem stosowaly/uja z bardzo dobrymi rezultatami. Krople sie zamawia, podajac wczesniej bardzo duzo informacji dotyczacych zachowania kota, sa dobierane indywidualnie - z tego co pamietam kosztuja kolo 30zl... ale moja wiedza jest czysto teoretyczna.

dzieki piegusku
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Czw paź 19, 2006 23:27

Zdjęcie Borówki wcale nie wskazuje na to, ze jest zestresowana. I że to tylko chwila przerwy w nerwach.
Może u niej też by sie sprawdziła metoda na `najszczęśliwszego kota na świecie`? Czyli kot może wszystko - nawet jeść w transporterku; i takie tam.

Myslę, że sesje terapeutyczne Twojego pomysłu sa jak najbardziej wskazane, tym bardziej, ze staje się rozluźniona.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt paź 20, 2006 0:31

Ja tez mysle, ze twoje sesje molyby jej pomoc, wydaje mi sie, ze jej zachowanie moze takze tkwic w tym, ze ona czuje sie jeszcze bardzo niepewnie, moze nie jest do konca pewna czy u was zostanie? Krople Bacha sa podobno bardzo skuteczne, ja sama zastanawialam sie czy nie zamowic ich dla swojej Teddiczki- ze wzgledu na nerwowosc ale objawiajaca sie napadami zlosci :wink:

Boroweczko kochana trzymaj sie dzielnie i daj sie czesciej miziac :ok:
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Pt paź 20, 2006 12:14

dziś rano szok 8O pozytywny :D

Borowka wylazla sama z transportera, poszla sobie do kuchni, potem spacerki po mieszkaniu (niestety bez odwiedzania kuwety :roll: ) i na koncu zabawy z pileczka i niesmiale zaczepianie Bajki 8O na koniec weszla sobie na krzeslo (pierwszy raz odkad u nas jest ponownie) i ostro sie wymyla :)

a wczorajszy caly wieczor przespala nie w transporterze, ale na łóżku :)

codziennie robie jej "sesje miziankowe", biore na rece i powtarzam, ze jest moja juz na zawsze.

czyzby powoli zaczynala sie otwierac? nie zapeszam :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Post » Pt paź 20, 2006 12:22

To ja też nie zapeszam.
:ok: :ok: :ok:

A może jakbys w końcu dodała jej zdjęcie do podpisu, to by się poczuła pewniej? :wink:

Agn

Post » Pt paź 20, 2006 12:24

Agn pisze:To ja też nie zapeszam.
:ok: :ok: :ok:

A może jakbys w końcu dodała jej zdjęcie do podpisu, to by się poczuła pewniej? :wink:

obiecuje, ze zdjecie niedlugo sie pojawi. niech no ja tylko dorwe w jakiejs ladnej pozie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Post » Pt paź 20, 2006 13:16

otwieraj się Boróweczko, otwieraj :ok:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Pt paź 20, 2006 21:23

Boroweczko nie opieraj sie tylko miziaj i miziaj i miziaj :ok: :ok:

crisis

Post » Sob paź 21, 2006 0:39

Klaudia pisze:otwieraj się Boróweczko, otwieraj :ok:

Hmmmm.... :roll:

:twisted:

Agn

Post » Pon paź 23, 2006 21:38

bylismy dziś z Borowka na kontroli u weta. z kocicą malutkie postepy. powolutku jakby coraz lepiej. czasem wyjdzie z transportera, da sie poglaskac, nie krzyczy juz tak czesto. nadal bierze leki, a w polowie listopada sprobujemy ja zaszczepić.

mamy plany wyjechac na Wszystkich Świętych, ale wetka prosiła, zeby Borówkę zostawić w domu, zeby jej nie stresowac wyjazdem. Będę więc szukać kogoś, kto przyjdzie i da jej jeść. i zastanawiam sie, jak ja w przyszlości wszystko zorganizuje, nam niestety dośc często wypadają wyjazdy, a Biszkopt i Bajka bez problemu z nami podróżują lub zostają u mojej mamy. z Borówka gorzej. ale nie będę się martwić na zapas. moze jednak sie oswoi, zaprzyjaźni z pozostałą dwójką kotów i jakoś zniesie rozłąkę z nami i z domem... (chcielismy wyjechac na Boże Narodzenie i Sylwestra w gory na narty i będę je wszystkie trzy musiala zostawić u mamy, a tam do tego wszystkiego czwarty kot jeszcze jest :roll: )

a tutaj umieszczam wczoraj pstryknięte zdjęcie. TZ z Borówką w objeciach, tak sobie film ogladali. rozczulili mnie, wiec szybko ich sfotografowalam. zdjecie umieszczam jako link, bo TZ nie lubi sie ujawniac (bylby zly, gdyby sie dowiedzial, ze jego zdjecie na forum wstawilam :roll: :? ) ale co tam:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e6 ... 6aa3d.html
Ostatnio edytowano Wto paź 24, 2006 18:24 przez anie, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Post » Wto paź 24, 2006 8:42

dziś rano Borówka bawila się ze mną :D:D:D
cieszy mnie to bardzo :)
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Post » Wto paź 24, 2006 9:12

Mnie też to cieszy. :D

Słodkie zdjęcie. Może powolutku, powolutku... I będziecie mogli wyjechać na te narty. :wink:

Agn

Post » Wto paź 24, 2006 10:03

Zdjecie naprawde slodkie jest, Boroweczka na nim wyglada na bardzo szczesliwa i ufna

Bardzo sie ciesze, ze robi postepy i sie bawi a z wyjazdami to jakos bedzie :ok: :ok:

crisis

Post » Czw paź 26, 2006 0:34

wreszcie sie zmobilizowalam i poprawilam swoj podpis :) mozecie juz podziwiac Borowke (btw czy zdjeica w moim podpisie nie sa za duze? czy powinnam je zmniejszyc czy tak moze byc?)

a poza tym u nas powoli lepiej. Borowcia chodzi juz coraz czesciej na spacery po mieszkaniu w ciagu dnia i w nocy, czesciej odwiedza kuwete, jelita pracuja, ma apetyt, stawia sie elegancko w kuchni na każdy posilek i nauczyla sie już od Bajki popedzać mnie przy przygotowywaniu jedzonka :twisted:
co rano wita mnie na fotelu lub na krzesle, czyli transporter nie jest juz jedynym schronieniem. na razie caly czas jedziemy jeszcze na lekach uspokajajacych, ale zmierzamy juz ku odstawieniu ich, dawki sa coraz mniejsze.

jedyne zmartwienie to zblizajacy sie 1 listopada i nasz wyjazd do mamy. nie mam jeszcze nikogo, kto zajalby sie Borowka na czas naszej nieobecnosci. juz sama nie wiem, co robic. jesli nikogo nie znajde, bedziemy musieli ja zabrac do mamy. obawiam sie, ze moze byc to dla niej ogromny stres :? nasza wetka mowi, ze prawdopodobnie lepiej zniesie samotnosc w domu (zostalaby zupelnie sama, Biszkopt i Bajka jada z nami) niz pobyt w domu, z ktorego wrocila z nieudanej adopcji, do tego w domu z nowym kotem (jak juz wczesniej wspominalam, mama przygarnela niedawno bidule spod bloku Zulkę) :roll: na razie nie wiem, co z tym wszystkim zrobic :?
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Post » Czw paź 26, 2006 8:15

Może faktycznie tak będzie dla Borówki lepiej.

A w kwestii opieki - jest tylu forumowiczów z Warszawy, może ktoś by się znalazł?

Podpis - fajny, wielkością chyba też odpowiedni, ale mnie to trudno ocenić...

Agn

[poprzednia][następna]