bialutka Mayo/ juz w nowym wspanialym domu! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 04, 2006 15:23

Podpis super:))) Maja napewno tez sie cieszy:))
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Wto kwi 04, 2006 15:26

dzieki!

to skontaktuje sie w sprawie tych kropli....

Aniu, za rada Lidki, szybciutko poprawilam podpis (na razie jest taki prowizoryczny) i lece niedlugo do domu sprawdzac efekty...

dzieki Kicorku, koty to pewnie ze ladne :twisted: ale podpis marniutki.
Chyba ze zakladamy ze modele ladni to i podpis ladny :twisted:
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

Post » Wto kwi 04, 2006 15:29

emanka pisze:Chyba ze zakladamy ze modele ladni to i podpis ladny :twisted:

Pewnie że tak :twisted:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto kwi 04, 2006 15:39

crisis pisze:Podpis super:))) Maja napewno tez sie cieszy:))

a niech tylko sprobuje sie nie cieszyc :twisted:
moja kochana wariatka

wczoraj sie znowu na mnie wdrapala zeby pociumkac, rozplywam sie jak to robi.....
Obrazek

emanka

Post » Czw kwi 06, 2006 8:20

relacje z ostatnich dni:

w stosunku do ludzi, Majka zrobiła się kochana, przytula sie, grucha jak gołąbek, mruczy jak traktor, wskakuje na kolana, przytula sie, ciumka, po czym rozwala swoje białe liniejące ciałko i zasypia :1luvu:

ale wszystko to, tylko jak chlopaków nie ma w pokoju......

bo jak są :evil: zmienia się w syczącą żmijkę! a ostatnio już nawet nie tylko warczy i prycha jak chłopcy podejdą, ale nawet podpiego z łapami i atakuje.
Nie podoba mi się to.
I mówie jej o tym! Ustaliłam słowo, które oznacza że nie podoba mi się to co robi (głośne AJ!) - ona wtedy na mnie spogląda, na sekunde przestaje i znowu atak!

zamówiłam już kropelki dr. Bacha, mam nadzieję że trochę nam pomogą, jak nie, to chyba zamówie dla siebie! albo wybiore się do psychiatryka, na własne życzenie!

A Miszka tak słodko gulgocze do niej, rozwalając się na pleckach, nie rozumiem jak może jej się nie podobać. Emilek już prawie stracił głos od ciągłego wyśpiewywania serenad. Ale nie ustaje! Nadal nęci swoją Majkę.
Ale i on się jej nie podoba..... :roll: ach te baby!
Chłopcy są teraz w domu nazywani Lovelasami 8)
Obrazek

emanka

Post » Czw kwi 06, 2006 8:58

Dogadają się 8)
Kiedy sterylka?

Kicorek

Post » Czw kwi 06, 2006 9:37

Musisz być cierpliwa Emanka, w końcu zaufa chłopakom. :ok:
Być może Majka dostała nie raz lanie od kotów, była pewnie przeganiana przez inne koty, Lidka ja znalazła samą, wycieńczoną... ona się ich boi, nie wie, że Emilek i Misza nie mają złych zamiarów.

Mizianki dla calej trójki. :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw kwi 06, 2006 12:19

Kicorek pisze:Dogadają się 8)
Kiedy sterylka?

jeszcze nie ustalona, ale soon soon
chciałabym oczywiscie jaknajszybciej miec to za soba, ale chcialam jej dac moment zeby sie oswoila

Fraszka pisze:Musisz być cierpliwa Emanka, w końcu zaufa chłopakom.
Być może Majka dostała nie raz lanie od kotów, była pewnie przeganiana przez inne koty, Lidka ja znalazła samą, wycieńczoną... ona się ich boi, nie wie, że Emilek i Misza nie mają złych zamiarów.

Mizianki dla calej trójki.

wydaje mi sie ze moze miec zle doswiadczenia z kotami....
mizianki przekaze - teraz juz spokojnie calej TRÓJCE, bo Majka też poznała się na moich czułościach 8)
Obrazek

emanka

Post » Czw kwi 06, 2006 16:13

Dobrze ze Maja poznala sie juz na twoich miziankach:))))
A chlopakow polubi napewno zobaczysz:)
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Czw kwi 06, 2006 16:29

crisis pisze:Dobrze ze Maja poznala sie juz na twoich miziankach:))))
A chlopakow polubi napewno zobaczysz:)

mam nadzieję
i będę jej w tym pomagać!

no przecież nie moge jej na całe życie zamknąć w odosobnieniu od innych kotów, wiem że na to potrzeba czasu, ale WIEM również, że musi nam się udać ta znajomość kocia!
Obrazek

emanka

Post » Pon kwi 10, 2006 11:03

wieści z weekendu:

kropelki są podawane i chyba zaczynają działać, albo to zaczyna działać czas 8)
w każdym razie, kotka daje chłopakom się oglądać, zamykanie jest beeee, jak mocno pyszczyła w sobotę rano, to się na nią wkurzyłam zagoniłam do pokoju i kazałam przemyśleć swoje zachowanie :roll:
posiedziała ze 20 minut, przemyślała i po wyjściu już tak nie wrzeszczy na każdą próbę zbliżenia się chłopców.
Wczoraj po południu mieliśmy gości i kicia leżała sobie przez cały czas w pokoju, na fotelu wielce zrelaksowana
a co się będzie przejmować, jest w końcu damą!
dała się pogłaskać gościom!
iiiii
powąchała się z Emilkiem (ja to nazywam buziaczkiem :D)
wieczorem dostała głupawki i szalała z palemką jak mały głupiutki kociak :D wyglądała obłędnie, zaczepiała chłopaków, ale oni byli w szoku, siedzieli na dupkach, oczyska w słup 8O a mała szlalała, za firankę, przejazd z firnaką, wyskok, kółeczko, palme w zęby, i ucieczka pod firankę!
i ciągle podpatruje chłopaków, a oni uwielbiają się bawić w berka. Dzisiaj rano...... kicia dołączyła do nich!!! i ganiali się RAZEM!!!!
oczywiście zdarza jej się prychnąć, fuknąć, ale wtedy mówię jej Majka, EJ! i ona wszystko rozumie!
jest bardzo mądrym kotem!

nie wiem czy to możliwe, ale ona się boi zimnego jedzenia. Chciałam jej podać krople na wyjętej z lodówki śmietance, dotknęła pyszczkiem do zimnej łyżki i zaczeła prychać, warczeć i bardzo się oburzyła, to nie była kwestia kropelek, bo podane w chrupkach opchnęła bez problemu.

jeszcze jedno, Majka ma wszelkie zakusy na to żeby stać się kotem mojej mamy! i znowu ja będę ta zła od noszenia do lekarza, podawania pigułek i takich tam. Majeczka, łazi za mamą non stop, ociera się, wskakuje na kolana...... :evil: małpiszon, ale mnie też ciumka i ugniata więc jakoś jej wybacze :twisted:

reasumując mój przydługi wywód - wszystko w domu na najlepszej drodze do stabilizacji :P
Obrazek

emanka

Post » Pon kwi 10, 2006 11:06

No to pięknie :D :D :D

Kicorek

Post » Wto kwi 11, 2006 9:02

dzisiaj rano robilam sobie kanapke z makrela wedzona.
Z jednej strony na szafce wyciagalo sie rude futro, z drugiej drące się w niebogłosy BIAŁE. Tylko Emil zachował godność i nie sępił (ale on - mimo ze optycznie najgrubszy z moich kotów, jest gardy na jedzenie jak prawdziwy książę!)
No więc rozdzieliłam tym paskudnym sępom po kawałeczku (malutkim daję słowo, wiem że nie powinny :oops: ) ależ się toważystwo rozkoszowało! potem sobie jeszcze wszyscy mlaskali przez dobrych kilka minut, w poszukiwaniu straconego..... smaku.....

BTW w moim domu koty nie chodza po stołach, blatach itp. to surowo zakazane! :roll: w ogóle nie rozumiem dlaczego nic sobie robią z zakazów.....
Obrazek

emanka

Post » Pt kwi 14, 2006 12:10

byłyśmy wczoraj wieczorem u weterynarza.

Stan Majki został oceniony na 5+, ma wprawdzie glizdy, ale nie ma lambli i innych robali. Wszystko cacy i w ogóle dziewczyna ech i ach!
Musze pojechać tylko po Stronghold (bo akurat zabrakło w lecznicy) za 10 dni i przy okazji umówić się na sterylke.

I niektórym którzy mi mówili, że kicia niegrzeczna może być u lekarza :twisted: oświadczam z całą stanowczością że ten kot to :aniolek:
i to nie tylko moje zdanie, ale również pani vet!

Pozwoliła się wygłaskać wszystkim po kolei, wymacać brzuch (w środku nie ma niespodzianki) długoooo i dokładnie, obejrzeć ząbki, obciąć wszystkie pazurki, machali jej nad głową biorezonansem, w uszy zaglądali, podawali paskudną żółtą paste na robale (nie pamietam nazwy - nigdy sie jej nie naucze :oops: )
a laleczka tylko patrzyła i spokojnie poddawała się kolejnym zabiegom! Prawdziwa dama, cód-miód dziewczyna, ach i ech!

W domu już lubi być brana na ręce i obnoszona po domu (a co się będzie wysilać - jak dama to dama!), tulić się, gruchać, i spać z moją mam.

taką mam dziewczynkę słodką do kompletu dwóch super chłopaków!

ps. ma Majeczka tylko jeden brzydki zwyczaj którego muszę jej oduczyć - sika do wanny :roll: nie wiem skąd jej się to wzięło, robiła siusiu do kuwetki, ale jak tylko zauważy ze łazienka jest uchylona (a zostawiamy uchyloną czasami dla Miszy, który uwielbia lezeć w misce i dla Emila - on za to na wirówce) to wpada do wanny i leje...... może żwir jej się nie podoba, albo to umiłowanie czystości, nie wiem

a przy okazji wszystkiego naj naj dla wszystkich dwunożnych i cztero-łapnych z okazji Wielkanocy
Obrazek

emanka

Post » Pt kwi 14, 2006 13:41

A co ma korzystać z małej kuwety jak pospólstwo, skoro jest dostępna taka duża i kolorystycznie pasująca :wink:
A w ogóle to słodka jest. Poproszę więcej zdjęć, chłopaków również, bo też piękni :D

Kicorek

[poprzednia][następna]