Tulinek ,czyli kot, który...DO ZAMKNIĘCIA wątek, nie kot :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2015 16:53 Re: Tulinek ,czyli kot, który...chrzesna/-y poczebna/-y

polecamy się bazarkowo :

pastelowo Obrazek viewtopic.php?f=20&t=169051 alessandra

czarno i czerwono ale nie Stendhal Obrazek viewtopic.php?f=20&t=168958 alessandra

sportowo i kolorowo Obrazek viewtopic.php?f=20&t=169039 alessandra

imiennie Obrazek viewtopic.php?f=20&t=169038 alessandra

srebrzyście Obrazek viewtopic.php?f=20&t=168978 czarno-czarni :1luvu:

zabawowo Obrazek viewtopic.php?f=20&t=167905 alessandra fanty Thorkatt :1luvu:

monopolowo Obrazek viewtopic.php?f=20&t=168832 KotwKratkę :1luvu:

różniście Obrazek viewtopic.php?f=20&t=168214 KotwKratkę :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 11, 2015 13:50 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

coby Ciocie nie zapomniały o nas pokazujemy piękno przyrody :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zadania wykonane w ostatni weekend :mrgreen:
Do obliczenia jeżyków podchody robiliśmy z kilka razy , niestety, są takie ruchliwe i sprytne,że ciągle nas kiwają :? :roll: , niemniej udało się ustalić,że cztery są na pewno, które mieszkają, aczkolwiek znikające chrupki wskazują ,że jest ich całe stado :strach: :wink: (jest chłodno i mało ślimaków pewnie dlatego?)
Ostatnio mieliśmy akcję ratowania małego kosa , któremu rzekomo miał kot obryźć ogon :strach: nooo...i dobrze,że skontaktowałam sie ze stryjem, który ptakami sie zajmuje i ornitologom pomaga i...o mało co nie zabił mnie śmiechem -gdyż małe kosy nie posiadają ogonków, są to tzw. niedoloty , które wyskakują z gniazda a potem dorastają w krzakach, na gałązkach, gdzie jeszcze rodzice je dokarmiają, zanim im lotki nie wyrosną te sterujące . Znajdka takiego nie należy ruszać, bo on czeka na rodziców, kontaktuje się z nimi, dając znać, gdzie przebywa, nocą siedzi na gałązkach, bo umie podskakiwać i podfruwać. I faktycznie , obserwowałam , jak sobie gadulą, jak ostrzegają małego, gdy idzie kot np. aby ten się schował...

że nie wspomnę już , iż starałam się go nakarmić...poziomkami :roll: , co gorsze raz łyknął, a drugie wypluł - to własnie tak stryjka poskładało ze śmiechu i jeszcze mi kazał dżdżownice po kawałku dawać :strach: , to ja juz wolałam tego małego rodzicom oddać :mrgreen:

nooo..takeśmy się popisali :mrgreen:

boszsz, człek całe życie sie uczy a taki gupi :oops:

alessandra

Post » Czw cze 11, 2015 19:03 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

:D

A Balbinka śle całuski dla Tulinka.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw cze 11, 2015 19:36 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

Piękne macie to piękno - ach!

Do naszego karmnika i poidła przychodzi kos. Nie ma ogona. I nie jest na pewno szpakiem. W tamtym roku go nie było więc raczej młody ale już kompletny - poza tym ogonem. Myślałam,że naprawdę taki młody, ale to już kolejny tydzień , ptak jest normalnych rozmiarów i kolorów... i nie ma kosiego ogona 8O Poza tym je, pije , lata ..
Z tymi poziomkami to nie wiem do końca czy to taki błąd. No, może... ale jabłka cały czas wystawiam, bo nie tylko kosy z pobliskich drzew, ale i wróble, a nawet jakies pojedyncze sikorki się pożywiają, choć te ostatnie to jakieś chyba zaplątane.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt cze 12, 2015 12:39 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

mały poziomkę wypluł-drugi raz sie nie dał nabrać :lol: , zatem jak nic mięsożerca, tym się różnią od szpaków, które pędzluja wszystko :wink:
Te ogonowe lotki tak szybko nie wyrastają, ale widocznie już się nauczył wyżej podfruwać niż tylko na pół metra , jest chyba starszy już , skoro sam je -jeno sie w piórka musi ubrać, cokolwiek to znaczy :lol: :wink:

cześć Ciocia Balbinkowa :piwa:

alessandra

Post » Pt cze 12, 2015 12:49 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

Pięknie tam u Was. Mi musi wystarczyć zaokienny park:
Obrazek Obrazek
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 12, 2015 12:53 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

Kasiu, do pozazdroszczenia :1luvu: u nas tak pięknie utrzymanych parków już nie ma :( połamane , zadeptane, zajeżdzone samochodami (ta, tak! - piep...instytucja dbająca niby o nasze bezpieczeńśtwo ha ha ha- policja tak własnei patroluje , bo doopy im się nie chce ruszyć na rowerach czy na piechotę)

alessandra

Post » Pt cze 12, 2015 13:54 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

Tulinek poleca tajemnic ciąg dalszy - tym razem dla Bolusia u Ani Rylskiej viewtopic.php?f=20&t=169219

alessandra

Post » Sob cze 13, 2015 10:53 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

alessandra pisze:Kasiu, do pozazdroszczenia :1luvu: u nas tak pięknie utrzymanych parków już nie ma :( połamane , zadeptane, zajeżdzone samochodami (ta, tak! - piep...instytucja dbająca niby o nasze bezpieczeńśtwo ha ha ha- policja tak własnei patroluje , bo doopy im się nie chce ruszyć na rowerach czy na piechotę)

Kiedy postawili te bloki, w których mieszkam, w 2008 roku, miasto zaczęło bardziej dbać o ten park. Choć wciąż to dbanie pozostawia wiele do życzenia. Na tych dwu klombach w kwietniu posadzono żółte, niebieski i brązowe bratki, przepiękne. W pierwszą sobotę po południu widziałam z okna, jak facet, zupełnie nie przejmując się, że jest środek dnia, chodzą ludzie, przyszedł z wiadrem i wykopał kilka. Wiem, gdzie trafiły :? Ciekawe, jak długo te postoją, akurat mamy sobotę.
Tu spotykam patrole piesze, ale czasem wjeżdżają normalnie samochodem. Kiedy na drabinkach na mini placu zabaw rozłożą się większe dzieci z piwkiem :?
Największym plusem tego parku są (dla mnie) ptaki. W maju obserwowałam (przez lornetkę) dorastania dwójki grzywaczy. Grzywaczy jest mnóstwo. Niestety, gniazdko zostało opuszczone :( Niedawno coraz częściej pojawiają się wilgi, czasem jest po kilka dzięciołów jednocześnie, kosy wrzeszczą tak, że nawet muzyka ich nie zagłusza, oczywiście szpaki, drozdy, pięknie śpiewające zięby, są kowaliki, też niezidentyfikowane przeze mnie gatunki. W zimie chmary różnych sikorek. Na "naszym" drzewie mieliśmy w zimie kanię. Koty mają wesoło ;) Przez większość roku wystawiam też poidełko, oczywiście w ukryciu, w krzakach, wiadomo, jacy są ludzie :? jakoś w tym roku wyjątkowo szybko trzeba je napełniać. Wczoraj nakryłam przedstawiciela niezidentyfikowanego gatunku, który się w nim kąpał :wink:
EDIT
Obrazek
tak wyglądały bratki
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro cze 17, 2015 12:35 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

znalęźliśmy nowy niezidentyfikowany obiekt nielatający :wink:

i mam
pytanie za myszę :mrgreen:

co to za kfiatek ten różowy -nie musi być po łacinie :wink:

Obrazek

a rozwiązanie ostatniego pytania-niestety nikt nie zgadł i mysza, gdyby była żywa już by siem zestarzała

to była sosna żółta :ok:

alessandra

Post » Śro cze 17, 2015 12:40 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

i dla miłośników róż -bez pytania, no chyba,że bardzo chcecie :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

alessandra

Post » Śro cze 17, 2015 12:55 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

kfjaty, bez sensu ale w sumie ładne. Można se podeptać i popsuć.
M.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro cze 17, 2015 13:05 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

aj, jak te , Morfie, podepczesz, to będzie ałał w łapkę, bo kłujom. wiesz, te faktycznie som bez sensu, nawet nie można podeptac, poczemu je tak ludzie lubią? :roll: T.

alessandra

Post » Śro cze 17, 2015 14:07 Re: Tulinek ,czyli kot, który...poleca sie bazarkowo str.21

dawno Tulisia tu nie było a nikt sie nawet nie zapyta, nie zatęskni za kotem , a jusz lepiej mi idzie z tym chodzeniem , o, paczajcie -już umim wskoczyć na ten murek, nie tylko siem wdrapywać

https://youtu.be/tsKWmV3OZ0U

ale najpierf czeba uciec

https://youtu.be/uG3N6KKCX_4

jak widać Tuliś zrobił prawie podkop -na razie przebił sie do płyty osb :lol:

ObrazekObrazek

alessandra

[poprzednia][następna]