Nim..VIII-SchrŁódź- BiBi, zepsuta biała królewna str.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 04, 2015 20:09 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Miejmy nadzieję, że uda się wszystko i chłopaczek będzie zdrowiał :ok:
Jeżeli będzie potrzeba, poproszę w wydarzeniu o jakieś pieniążki na operację Fiołeczka. Proszę o info w tej sprawie.
Magicmada :1luvu: właściwie tylko Ty dotychczas interesowałaś się jego losem.
Kotylionowi i anmajo bardzo dziękuje, że ta bieda wreszcie opuści schron!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie paź 04, 2015 20:28 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Myslę, że Fiołkiem interesuje się wiele osób. Wspaniała osoba, która pokryła koszt operacji i zylexisu, dziś kolejna napisała o domie tymczasowym na trzy tygodnie do mnie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie paź 04, 2015 20:38 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

Magda, pilnie potrzebujemy DT dla Dudusia.Może???
Obrazek
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pon paź 05, 2015 9:35 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Pon paź 05, 2015 10:36 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-TDT potrzebne na CITO!!do1.11

mamamariana pisze:Magda, pilnie potrzebujemy DT dla Dudusia.Może???
Obrazek

Kasia, co się dzieje z Dudusiem, napisz tu- trzeba szukać pilnie nim będzie za późno? :(

Duduś przyszedł do schroniska ze swoim kocim towarzyszem Stefankiem,
dłuuugo byli w schronisku, bo Pan miał po nich wrócić,
jak ogarnie swoją złą bardzo sytuację życiowo-mieszkaniową (eksmisja)
nie wracał,nie wrócił...
Stefanek tydzień temu znalazł nowy dom,
no a Duduś...proszę :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon paź 05, 2015 10:51 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

Podejrzenie stluszczenia wątroby -zle wyniki wątrobowe.
Obrazek

mamamariana

Post » Pon paź 05, 2015 12:44 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

Jak bardzo złe?
W razie "w" mogę dać mu ornipural
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon paź 05, 2015 12:59 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

casica pisze:Jak bardzo złe?

Nie wiem na ile jest źle i czy ten lek się przyda. Trzeba zadzwonić do gabinetu i zapytać. Na razie bierze Essentiale Forte- widziałam na drzwiach wisiało.
Obrazek

mamamariana

Post » Pon paź 05, 2015 13:03 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

mamamariana pisze:

Nie wiem na ile jest źle i czy ten lek się przyda. Trzeba zadzwonić do gabinetu i zapytać. Na razie bierze Essentiale Forte- widziałam na drzwiach wisiało.

Ten lek się zawsze przydaje gdy wyniki wątrobowe są wysoko nad normę. Ale trzeba wiedzieć jakie one są. Może być tak, że essentiale wystarczy.
Ja do gabinetu nie zadzwonię bo mnie spuszczą do zlewu. Jednak ktoś z wolontariuszy mógłby to sprawdzić

casica

Post » Pon paź 05, 2015 14:06 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

casica pisze:
mamamariana pisze:

Ten lek się zawsze przydaje gdy wyniki wątrobowe są wysoko nad normę. Ale trzeba wiedzieć jakie one są. Może być tak, że essentiale wystarczy.
Ja do gabinetu nie zadzwonię bo mnie spuszczą do zlewu. Jednak ktoś z wolontariuszy mógłby to sprawdzić

Tak, poprosimy. Może być jak najbardziej! Jakbyś dała radę dowieźć do 16:00 dziś byłoby cudnie, bo o 16ej chłopak jedzie na 2 dni do naszej dr.Agnieszki!!!! :ok: Ma wolne i będzie się nim opiekować!
Obrazek

mamamariana

Post » Pon paź 05, 2015 17:40 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

mamamariana pisze:
casica pisze:
mamamariana pisze:

Tak, poprosimy. Może być jak najbardziej! Jakbyś dała radę dowieźć do 16:00 dziś byłoby cudnie, bo o 16ej chłopak jedzie na 2 dni do naszej dr.Agnieszki!!!! :ok: Ma wolne i będzie się nim opiekować!

Do 16 kiedy i gdzie?

casica

Post » Wto paź 06, 2015 7:06 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

casica pisze:
mamamariana pisze:
casica pisze:
mamamariana pisze:

Do 16 kiedy i gdzie?

Do 16:00 wczoraj do Schroniska :wink:
Teraz Duduś jest u Pani Doktor, ale w czwartek wraca, więc jakby udało Ci się podrzucić do Schroniska lek- najlepiej opisany,że dla dr.Agnieszki dla Dudusia, to będzie miał chłopaczek.
Obrazek

mamamariana

Post » Wto paź 06, 2015 9:03 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

Szkoda, że Duduś tylko na dwa dni opuści schron :( Może jednak pani dr. zatrzyma go na dłużej.

Dzisiaj najprawdopodobniej operacja Fiołeczka. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ale :ok: bardzo potrzebne.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto paź 06, 2015 11:43 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

mamamariana pisze:Do 16:00 wczoraj do Schroniska :wink:
Teraz Duduś jest u Pani Doktor, ale w czwartek wraca, więc jakby udało Ci się podrzucić do Schroniska lek- najlepiej opisany,że dla dr.Agnieszki dla Dudusia, to będzie miał chłopaczek.

A dr Agnieszka będzie w czwartek?
Nie mogę zostawić w schronie całego opakowania, po prostu pani dr musi odciągnąć sobie porcję dla Dudusia, dlatego muszę dotrzeć do niej

casica

Post » Wto paź 06, 2015 11:54 Re: Nim...VIII-SchrŁódź-Fiołek-jest DT, i będzie operacja

Acha. Z tego, co zrozumiałam będzie w czwartek. Wczoraj mówiła, że ma 2 dni wolnego, więc rozumiem, że wraca w czw.
Obrazek

mamamariana

[poprzednia][następna]